Posztoperatív állapot

Szerkesztő: | 2020. november 10.

Műtéten esett át vagy baleset érte? Most engedték haza a kórházból és intenzív lábadozási időszak előtt áll? Szeretné, hogy gyógyulása gyorsan és szövődménymentesen folyjon le? Nézze meg, milyen módszerek alkalmazhatók posztoperatív állapot esetén.

Stav po operaci - popis
Kép: Posztoperatív állapot

Műtét után keres enyhülést?

Szeretne megszabadulni a problémáitól?

A posztoperatív állapot leírása és keletkezésének okai

Az operáció a páciens testébe való orvos (sebész) által végzett invazív beavatkozás. Bármilyen okból is operálták Önt (baleset, esztétikai beavatkozás vagy más egészségi probléma), műtét utáni állapotát nemcsak a sebészeti beavatkozás eredményessége, hanem az azt követő posztoperatív ápolás is befolyásolja.

Alapvetően, a beavatkozást követően fontos a kezelőorvos által meghatározott ágynyugalom betartása. Fontos a seb megfelelő ápolása, rendszeres kötözése és a higiénia betartása.

Ezt követi a rehabilitáció, melynek céljai az alábbiak:

 • a fájdalom enyhítése,
 • a mozgáskészség javítása, az izmok aktiválása,
 • a gyógyulási idő lerövidítése,
 • a tromboembolikus betegség és esetleges egyéb posztoperatív szövődmények megelőzése.

A baleset és műtét utáni rehabilitáció természetes módon segíti elő a mozgásszervi sérülések következményeinek (törések, ízületi vagy izomsérülések) gyógyulását és az ortopédiai, sebészeti és neurológiai műtéti beavatkozásokat követő állapot javulását.

Ennek során a páciens aktív részvétele elengedhetetlen. A rehabilitáció keretében számos módszer alkalmazható, amelyeket vagy kombinálnak, vagy a páciens állapotának alakulása szerint módosítanak.

Posztoperatív kezelés – szabaduljon meg a problémától

A rehabilitációs módszer kiválasztása a műtét típusának megfelelően történik. Ilyenkor mindig a kezelőorvos vagy a fizioterapeuta tanácsainak követése szükséges.

Műtét után a páciens egy sor esetben igényelhet gyógyfürdő ellátást. Gyakran egyenesen a kórházból küldik a beteget a gyógyfürdőbe.

A lábadozás idejének lerövidítéséhez nagyban hozzájárulhat a rostokban, fehérjében és vitaminokban gazdag egészséges étrend bevezetése. Étrendkiegészítő használata lehetséges, de javasolt konzultálni a kezelőorvossal a helyes étrend kérdésében is.

A posztoperatív ápoláshoz tartoznak az elektroterápiás rehabilitációs módszerek is, mint az elektroterápia, mágnesterápia és egyebek.

A Biomag 3D pulzáló terápiáját rehabilitációs intézményekben, de otthon történő, egyéni rehabilitációs módszerként is alkalmazzák.

Ennek célja: a verőér tágításával az artériás vérellátás növelése, ami a gyógyuláshoz oly fontos oxigént és a tápanyagokat biztosítja. A kezelés során egyúttal kiválasztódnak a gyógyulási folyamatot fékező metabolitok és káros anyagok is.

A legkevesebb ellenjavallat és egyszerű, időseknek is kellemes kezelési rendszere alkalmassá teszi azt otthoni egyéni, így a rehabilitáció folytatását biztosító, illetve állapotfenntartó és preventív kezelésekre is.

Kiválasztott kifejezések magyarázata:

 • Laparoszkópia – a hasüreg diagnosztikájának és gyógykezelésének legkevésbé invazív (sebészi vágás nélküli) módszere, ami kisebb heggel és fájdalommal jár.
 • Amputáció – perifériás testrész baleset miatt vagy sebészeti úton történő eltávolítása.
 • Protézis – műtestrész.

Hogyan hat a Biomag szabadalmaztatott 3D pulzus terápia?

A Biomag 3D pulzus terápia hatásának alapelve az elektromágneses impulzusok generálása. Ezek az impulzusok a ruhán át és a szövetben mélyre hatolva jutnak a gyógykezelés célzott helyére. Az impulzusok speciálisan kifejlesztett biotropikus paraméterekkel rendelkeznek (pl. frekvencia, forma, intenzitás), hogy minél jobban befolyásolni tudják az adott egészségi problémákat.

Az elektromágneses impulzusok elvén alapuló gyógykezelést általában pulzus mágnesterápiának nevezik (angolul rendszerint a PEMF rövidítés használatos).

A Biomag szabadalmaztatott 3D technológiája ezen felül pontosabb és szakadatlan impulzusformát biztosít, növeli a teljesítményt és lehetővé teszi az impulzusok több oldalról érkező hatását. Így egy teljesen új és egyedülálló orvosi technológia jelent meg a piacon.

Melyek a terápia előnyei posztoperatív állapot esetén?

 • Elősegíti a gyógyulást.
 • Segít enyhíteni a fájdalmat és meggyógyítani a gyulladást.
 • Hála a könnyű kezelésének, alkalmas az otthoni ápolásban is.
 • Egyszerű megoldásról van szó, így nincs szükség további gyógyszerekre.
 • Nem-invazív kezelés.

A Biomag 3D technológiája és hatásai - MUDr. Peter Bednarčík, CSc. ismertetése

Az impulzusterápia hatásai - tudományos tanulmányok

A Biomag 3D pulzáló terápiájának legjelentősebb klinikai eredménye a műtéten áteső pácienseknél elsősorban az analgetikus (fájdalomcsillapító), az ödéma- és gyulladásgátló, valamint a gyógyító hatás elérése.

A pulzáló mágneses mező (PEMF) alkalmazásának pozitív hatásait jelentős szaktekintélyek és neves intézmények klinikai vizsgálatai támasztják alá. Ezen klinikai vizsgálatok legújabb jegyzéke ezen az oldalon található. Forduljon hozzánk, szívesen segítünk, hogy könnyebben eligazodjon a szakmai adatokban!

Osztályunkon igen jól tudjuk alkalmazni a pulzáló mágneses mező hatását. Nagyra értékeljük, hogy nemcsak a programok száma alapján tudjuk alkalmazni, hanem magunk is kialakíthatunk programokat. A készülék kisméretű, egyszerűen kezelhető, igen jó teljesítmény mellett.

Prágai Na Bulovce Egyetemi Klinika – Orvosi Rehabilitációs Osztály

A pulzáló mágneses mezős kezeléseket több, mint 10 éve alkalmazzuk gyógyfürdőinkben. A Biomag készülékeket úgy a rehabilitációs, mind a fürdőzéses gyógyítás keretében használjuk. A mágnesterápia kombinálása egyéb rehabilitációs módszerekkel igen előnyös, mivel a mágnesterápia hatásai más módszerek hatásaival összeadódnak (fájdalomcsillapító, ödémagátló, regenerációs és miorelaxációs hatás).

A készülékkel meg vagyunk elégedve, jól kezelhető applikátorokkal is és jók a gyógyítási eredményei. A páciensek visszajelzései pozitívak. Heti kb. 50 alkalommal használjuk

Masaryk Városi Kórház, Jilemnice

A Biomagot nyaki, mellkasi, ágyéki és keresztcsonti gerincproblémáimra alkalmaztam. Az ágyéki gerincműtét utáni seb az orvos nézete szerint gyorsan és jól gyógyult.

Ladislav Melich, Velký Osek

Csigolya-műtéten estem át, a medical programot használom. Jelenleg nincs súlyosabb problémám. Jó a közérzetem, egészségi állapotom koromnak megfelelő, amit a készüléknek is köszönhetek.

Martin Polák, Prievidza

Baloldali csípőízületi műtéten vagyok túl - totális endoprotézis. 3 havi mágnesterápia után, a műtétet követő 6. hónapban teljes megterhelés mellett bot nélkül tudok járni.

Mgr. František Bartoňek, Šumvald

Információs kiegészítő: A terápia eredményei egyéniek lehetnek és ezért nem mindig felelnek meg az itt közölt tapasztalatokkal.

Az orvosok és ügyfeleink az alábbi betegségek ill. panaszok esetében is alkalmazzák a Biomag pulzáló terápiát:

 • Cukorbetegség
 • Gerincfájdalmak
 • Lábszárfekély
 • Magas vérnyomás
 • Karpális alagút szindróma
 • Ízületi gyulladások
 • További panaszok

 

Foglalja le a Biomag 3D pulzáló terápia kipróbálását – Most akciós áron

A Biomag Medical s.r.o. nevű cég minősített partnerei segítségével lehetővé teszi a Biomag 3D pulzus terápia kipróbálását egész Magyarországon.

A cél az, hogy mindenki megismerkedhessen a készülékkel és a terápiával és személyesen ki tudja próbálni. A szolgáltatás ára általában 70 EUR körül mozog, a legközelebbi Biomag partnertől való távolság szerint.

Használja ki a lehetőséget és próbálja ki a szabadalmaztatott 3D pulzus technológiát saját otthonában vagy a legközelebbi Biomag partnernél! Most térítésmentesen!

Zákazník

A * -gal jelölt tételek kitöltése kötelező.

reCAPTCHA
Személyes adatok feldolgozása.A személyes adatok feldolgozásáról tájékoztató kiegészítés itt található.