Mononukleózis

Szerkesztő: | 2020. május 20.

Nagyon fáradékony, lázas és fáj a torka? Az influenza vagy angina szokásos tünetei jellemzik a mononukleózist is. Gyakran csak olyankor fedezik fel, amikor az antibiotikumok nem hatnak és a beteget vérvizsgálatra küldik.

Mononukleóza - popis diagnózy
Kép: Mononukleózis

Megoldást keres mononukleózisára?

Szeretne megszabadulni a problémáitól?

A mononukleózis leírása és jelentkezésének okai

A fertőző mononukleózist az Epstein-Barr-vírus okozza, tünetei a fáradékonyság, láz, torokfájás, mandulagyulladás, nyirokcsomó-megnagyobbodás.  Gyakran tévesztik össze az anginával. A diagnózist szerológiai vizsgálat erősíti meg.

A betegség a nyálon keresztül terjed. Ezért hívják népiesen csókbetegségnek vagy diákok betegségének.

Az egy üvegből ivás, egy ételből evés és a cigaretta körbeadása több ember között szintén kockázati tényező. Ritkábban terjed légzés vagy köhögés általi cseppfertőzéssel.

A vírus a parenchimás szerveket (pl. máj) támadja meg, mint pl. a B és C típusú sárgaság esetében – ugyanazon szabályok betartása is szükséges.

Mononukleózissal leggyakrabban a gyermekek és serdülők fertőződnek meg.

Az idősebbeknél jóval nagyobb a szövődmények kockázata:

 • fáradtság szindróma,
 • májkárosodás,
 • neurológiai problémák.

A mononukleózis kezelése – szabaduljon meg a problémától

Az alapkezelés a tünetek enyhítését jelenti. Ennek keretében lázcsillapítókat alkalmaznak.

Javasolt az ágynyugalom és a májkímélő étrend. Ezt a diétát 3-6 hónapig be kell tartani (a májfunkció tesztek értékei szerint).

A pácienseknek a betegség következtében csökken az immunitásuk. Ezért elegendő energiára van szükségük, hogy szervezetük hatékonyan tudjon védekezni és megújulni.

Az étrendnek tápanyagokban, ásványi anyagokban és vitaminokban gazdagnak kell lennie. Az elegendő folyadékbevitelre is hangsúlyt kell helyezni.

Amennyiben a páciens nem tartja be a javasolt kezelési módot, a betegség súlyosabb formában való visszatérésnek kockázata áll fenn.

A 3D pulzáló terápia segít a mononukleózissal összefüggő problémák leküzdésében. Ha lábadozás során alkalmazzuk, az a szövődmények kockázatának csökkenését, valamint a májszövetek gyorsabb regenerálódását eredményezi.

Kiválasztott kifejezések magyarázata:

 • Szerológiai vizsgálat – antigénekre reagáló ellenanyag jelenlétének emberi szérumból történő vizsgálata.
 • Parenchimás szervek – parenchima (működő hámszövet) alkotta szervek, mint a máj, tüdő, vese.

Hogyan hat a Biomag szabadalmaztatott 3D pulzus terápia?

A Biomag 3D pulzus terápia hatásának alapelve az elektromágneses impulzusok generálása. Ezek az impulzusok a ruhán át és a szövetben mélyre hatolva jutnak a gyógykezelés célzott helyére. Az impulzusok speciálisan kifejlesztett biotropikus paraméterekkel rendelkeznek (pl. frekvencia, forma, intenzitás), hogy minél jobban befolyásolni tudják az adott egészségi problémákat.

Az elektromágneses impulzusok elvén alapuló gyógykezelést általában pulzus mágnesterápiának nevezik (angolul rendszerint a PEMF rövidítés használatos).

A Biomag szabadalmaztatott 3D technológiája ezen felül pontosabb és szakadatlan impulzusformát biztosít, növeli a teljesítményt és lehetővé teszi az impulzusok több oldalról érkező hatását. Így egy teljesen új és egyedülálló orvosi technológia jelent meg a piacon.

Melyek a terápia előnyei mononukleózis esetén?

 • A lábadozás során a szövődmények kockázatának csökkenéséhez vezet.
 • Regeneráló és méregtelenítő hatást fejt ki.
 • Hála a könnyű kezelésének, alkalmas az otthoni ápolásban is.
 • Egyszerű megoldásról van szó, így nincs szükség további gyógyszerekre.
 • Nem-invazív kezelés.

A Biomag 3D technológiája és hatásai - MUDr. Peter Bednarčík, CSc. ismertetése

Az impulzusterápia hatásai - tudományos tanulmányok

A Biomag 3D pulzáló terápiájának legjelentősebb klinikai eredménye a mononukleózisban szenvedő pácienseknél a méregtelenítő és regeneráló hatás elérése.

A pulzáló mágneses mező (PEMF) alkalmazásának pozitív hatásait jelentős szaktekintélyek és neves intézmények klinikai vizsgálatai támasztják alá. Ezen klinikai vizsgálatok legújabb jegyzéke ezen az oldalon található. Forduljon hozzánk, szívesen segítünk, hogy könnyebben eligazodjon a szakmai adatokban!

Osztályunkon igen jól tudjuk alkalmazni a pulzáló mágneses mező hatását. Nagyra értékeljük, hogy nemcsak a programok száma alapján tudjuk alkalmazni, hanem magunk is kialakíthatunk programokat. A készülék kisméretű, egyszerűen kezelhető, igen jó teljesítmény mellett.

Prágai Na Bulovce Egyetemi Klinika – Orvosi Rehabilitációs Osztály

A pulzáló mágneses mezős kezeléseket több, mint 10 éve alkalmazzuk gyógyfürdőinkben. A Biomag készülékeket úgy a rehabilitációs, mind a fürdőzéses gyógyítás keretében használjuk. A mágnesterápia kombinálása egyéb rehabilitációs módszerekkel igen előnyös, mivel a mágnesterápia hatásai más módszerek hatásaival összeadódnak (fájdalomcsillapító, ödémagátló, regenerációs és miorelaxációs hatás).

A készülékkel meg vagyunk elégedve, jól kezelhető applikátorokkal is és jók a gyógyítási eredményei. A páciensek visszajelzései pozitívak. Heti kb. 50 alkalommal használjuk

Masaryk Városi Kórház, Jilemnice

A Biomagot hátfájásra, ízületekre, hasnyálmirigy- és májproblémákra, szívre és vérkeringési zavarokra használjuk. Az egész család használja remek eredményekkel.

Alena Fišerová, Čepřovice

Rengeteg gyógyszert szedtem a fájdalom enyhítésére, magas vérnyomásra és májgyulladásra. A Biomag készüléket megvásárolván állt be a valódi megkönnyebbülés, már nincsenek fájdalmaim. Még a májgyulladásra sem szedek gyógyszert.

František Maňák, Karviná

Információs kiegészítő: A terápia eredményei egyéniek lehetnek és ezért nem mindig felelnek meg az itt közölt tapasztalatokkal.

Az orvosok és ügyfeleink az alábbi betegségek ill. panaszok esetében is alkalmazzák a Biomag pulzáló terápiát:

 • Cukorbetegség
 • Gerincfájdalmak
 • Lábszárfekély
 • Magas vérnyomás
 • Karpális alagút szindróma
 • Ízületi gyulladások
 • További panaszok

 

Foglalja le a Biomag 3D pulzáló terápia kipróbálását – Most akciós áron

A Biomag Medical s.r.o. nevű cég minősített partnerei segítségével lehetővé teszi a Biomag 3D pulzus terápia kipróbálását egész Magyarországon.

A cél az, hogy mindenki megismerkedhessen a készülékkel és a terápiával és személyesen ki tudja próbálni. A szolgáltatás ára általában 70 EUR körül mozog, a legközelebbi Biomag partnertől való távolság szerint.

Használja ki a lehetőséget és próbálja ki a szabadalmaztatott 3D pulzus technológiát saját otthonában vagy a legközelebbi Biomag partnernél! Most térítésmentesen!

Zákazník

A * -gal jelölt tételek kitöltése kötelező.

reCAPTCHA
Személyes adatok feldolgozása.A személyes adatok feldolgozásáról tájékoztató kiegészítés itt található.