Minimális agyi diszfunkció (MCD)

Szerkesztő: | 4. október 2019
Lehká mozková dysfunkce (LMD) - popis diagnózy
Kép: Minimális agyi diszfunkció (MCD)

Megoldást keres egészségügyi problémáira?

Kérdezzen tőlünk

A minimális agyi diszfunkció (MCD) jellemzői: A központi idegrendszer sérülésérőlvan szó gyermekeknél a gyermek méhen belüli fejlődése során, amelyet születési trauma, keringési zavarok és egyéb hatások egész sora okozhat. Szinonímaként az “enyhe gyermekkori encefalopátia” fogalom is használatos.

A központi idegrendszer strukturális változásai alapján végbemenő károsodások terjedelméből következik a minimális agyi diszfunkció – normálistól eltérő – tüneteinek széles skálája is: az értelmi képességek feltűnően kiegyensúlyozatlan fejlődése, figyelemzavar, gyakran passzivitásba átcsapó hiperaktivitás, koncentrációs problémák, alacsony kitartás, fáradékonyság, impulzív viselkedés, kicsapongás, hangulatváltozások, változó szellemi teljesítmény, érzelmi labilitás, infantilis magatartás, elalvási problémák, éjjeli bevizelés, rémálmok, beszédzavar, motorikus problémák, érzékszervi zavarok, tanulási, olvasási, írás-zavarok (diszlexia, diszgráfia), stb.

A mágnesterápia célja minimális agyi diszfunkció esetén

minimális agyi diszfunkció problémájára irányuló alapvető gyógykezelés főként az „agy táplálására“ és az agyi erek tágítására irányuló farmakoterápia az idegsejtekbe való oxigén- és glükózbevitel fokozása érdekében, valamint a célirányos hosszútávú rehabilitáció.

A mágnesterápia mint optimális gyógymód minimális agyi diszfunkció esetén

A Biomag alacsonyfrekvenciás pulzáló mágnesterápia olyan optimális módszer, amely magában foglalja egyrészt a gyógyszeres kezelés kívánt hatását, t.i. az oxigéndús és tápanyagokban gazdag vér mikrocirkulációjának serkentését a központi idegrendszerben, másrészt olyan hatékony fizioterápiás kezelés, amely javítja az izomtónust, serkenti a normális funkciók visszaállását és a reparációt. A szakirodalom az agyi diszfunkció – mozgásszerveket, stb. is károsító – súlyos eseteinél is kiemeli a kezelés kiváló hatását. A kezelést javasoljuk a gerinc egész hosszában, a fejen, és mozgászavarok esetén az érintett testrészen is.

A mágnesterápia alkalmazása minimális agyi diszfunkció esetén

A Biomag alacsonyfrekvenciás pulzáló mágnesterápiát hosszútávon alkalmazzuk a gerinc egész hosszára és a fejre, valamint egyéb testrészekre, ahol az szükséges – frekvenciák: 2 -25 Hz. Passzivitás, fáradékonyság esetén a fenti kezelést használhatjuk felváltva az 50 – 81 Hz-es stimuláló kezeléssel. Nagy lapos applikátorok és szolenoid használatát javasoljuk.

Hogyan hat a Biomag szabadalmaztatott 3D pulzus terápia?

A Biomag 3D pulzus terápia hatásának alapelve az elektromágneses impulzusok generálása. Ezek az impulzusok a ruhán át és a szövetben mélyre hatolva jutnak a gyógykezelés célzott helyére. Az impulzusok speciálisan kifejlesztett biotropikus paraméterekkel rendelkeznek (pl. frekvencia, forma, intenzitás), hogy minél jobban befolyásolni tudják az adott egészségi problémákat.

Az elektromágneses impulzusok elvén alapuló gyógykezelést általában pulzus mágnesterápiának nevezik (angolul rendszerint a PEMF rövidítés használatos).

A Biomag szabadalmaztatott 3D technológiája ezen felül pontosabb és szakadatlan impulzusformát biztosít, növeli a teljesítményt és lehetővé teszi az impulzusok több oldalról érkező hatását. Így egy teljesen új és egyedülálló orvosi technológia jelent meg a piacon.

A Biomag 3D technológiája és hatásai - MUDr. Peter Bednarčík, CSc. ismertetése

Az impulzusterápia hatásai - tudományos tanulmányok

A pulzáló mágneses mező (PEMF) alkalmazásának pozitív hatásait jelentős szaktekintélyek és neves intézmények klinikai vizsgálatai támasztják alá. Ezen klinikai vizsgálatok legújabb jegyzéke ezen az oldalon található. Forduljon hozzánk, szívesen segítünk, hogy könnyebben eligazodjon a szakmai adatokban!

Osztályunkon igen jól tudjuk alkalmazni a pulzáló mágneses mező hatását. Nagyra értékeljük, hogy nemcsak a programok száma alapján tudjuk alkalmazni, hanem magunk is kialakíthatunk programokat. A készülék kisméretű, egyszerűen kezelhető, igen jó teljesítmény mellett.

Prágai Na Bulovce Egyetemi Klinika – Orvosi Rehabilitációs Osztály

A pulzáló mágneses mezős kezeléseket több, mint 10 éve alkalmazzuk gyógyfürdőinkben. A Biomag készülékeket úgy a rehabilitációs, mind a fürdőzéses gyógyítás keretében használjuk. A mágnesterápia kombinálása egyéb rehabilitációs módszerekkel igen előnyös, mivel a mágnesterápia hatásai más módszerek hatásaival összeadódnak (fájdalomcsillapító, ödémagátló, regenerációs és miorelaxációs hatás).

A készülékkel meg vagyunk elégedve, jól kezelhető applikátorokkal is és jók a gyógyítási eredményei. A páciensek visszajelzései pozitívak. Heti kb. 50 alkalommal használjuk

Masaryk Városi Kórház, Jilemnice

A Biomag készülékkel igen elégedettek vagyunk, amit az bizonyít, hogy naponta használjuk. Mindenkinek nagyon ajánlom, mert minél hamarabb kezdik el használni valamilyen problémára, annál könnyebb azt csökkenteni illetve kiküszöbölni.

František Zeman, Semily

A Biomag használata főként OTTHON problémamentes! Nem kell eljárni kezelésekre, hanem otthon nyugodtan korlátozás nélkül lehet végezni a kezelést. Ez a Biomag készülék legnagyobb előnye.

Alena Pastyříková, Praha 3

Információs kiegészítő: A terápia eredményei egyéniek lehetnek és ezért nem mindig felelnek meg az itt közölt tapasztalatokkal.

Az orvosok és ügyfeleink az alábbi betegségek ill. panaszok esetében is alkalmazzák a Biomag pulzáló terápiát:

  • Cukorbetegség
  • Gerincfájdalmak
  • Lábszárfekély
  • Magas vérnyomás
  • Karpális alagút szindróma
  • Ízületi gyulladások
  • További panaszok

 

Foglalja le a Biomag 3D pulzáló terápia kipróbálását – Most akciós áron

A Biomag Medical s.r.o. nevű cég minősített partnerei segítségével lehetővé teszi a Biomag 3D pulzus terápia kipróbálását egész Magyarországon.

A cél az, hogy mindenki megismerkedhessen a készülékkel és a terápiával és személyesen ki tudja próbálni. A szolgáltatás ára általában 70 EUR körül mozog, a legközelebbi Biomag partnertől való távolság szerint.

Használja ki a lehetőséget és próbálja ki a szabadalmaztatott 3D pulzus technológiát saját otthonában vagy a legközelebbi Biomag partnernél! Most térítésmentesen!

Zákazník

A * -gal jelölt tételek kitöltése kötelező.

reCAPTCHA
Személyes adatok feldolgozása.A személyes adatok feldolgozásáról tájékoztató kiegészítés itt található.