Migrén

Szerkesztő: | 7. január 2019

A migrén jellemzői: Migrénről akkor beszélünk, ha az egész fejben vagy a fej egyik felében jelentkezik bizonyos időközönként ismétlődő fájdalom. A fájdalom rohamszerű és gyakran rosszulléttel és hányással jár. A migrén több formáját ismerjük és egy egész sor gyógyeljárás létezik enyhítésére. A migrén számos ok miatt felléphet – leggyakrabban az agyban lévő erek károsodása (fokozott irritáció, kitüremkedés, stb.), illetve a nyaki gerinc elváltozásai miatt.

A vaszkuláris elmélet a migrén okát az agy részében végbemenő hipoxiával járó vasoconstrictióban, majd az ezt követő vasodilatációban határozza meg, ami fájdalomhoz vezet. A neurovaszkuláris elmélet a kortikális agyműködés depressziós hullámairól beszél, s egyben mindannyian feltételezik, hogy a fájdalmat a trigemin-mag és meningben lévő perifériás végződéseinek hiperszenzitivitása és patológikus aktivitása hívja elő. A migrén tünetei a prodromális, aura stádiumtól, magán a rohamon keresztül a status migrenosus stádiumáig terjednek. A gyógykezelés migrén ellenes készítményekkel (agonista 5HT-1B/D), analgetikumok, nem szteroid gyulladáscsökkentők, megelőzésképpen béta blokkolók, stb. használatával történik.

Emellett van egy sor – gyógykezelésre rosszul reagáló – migrén-típus, melyek a fentebb említett okok egyikét sem mutatják ki egyértelműen és kiválóan reagálnak a szervezet általános méregtelenítésére illetve a májműködést elősegítő gyógykezelésre. Valószínűleg a keringésben résztvevő olyan anyagok redukálásához vezető folyamatról van szó, melyek megindíthatják az agyi erekben a negatív reakciókat.

Mágnesterápia migrén esetén

A Biomag alacsonyfrekvenciás pulzáló mágnesterápia – a központi idegrendszer közvetlen befolyásolásán kívül – jelentősen módosítja az anyagcsere-viszonyokat és javítja a mikrocirkulációt. Ez az érintett szövetek detoxikációjához és regenerálódásához vezet és alapvetően befolyásolja az érintett terület vérellátásának minőségét, ami a rohamok számának és a migrént kísérő fájdalom csökkenésében nyilvánul meg.

A mágnesterápia alkalmazása migrén esetén

Migrén esetén 4- 6 Hz-es fájdalomcsillapító frekvenciát, heveny fájdalomra az egyes rohamok között a fej és a nyaki gerinc tájékán szolenoid használatát, 50 – 81 Hz-es kezelést a has és máj tájékán lapos applikátor segítségével, és a folyadékbevitel növelését javasoljuk.

A mágnesterápia és a migrén – Az Önök kérdései

Szeretne többet megtudni a mágnesterápia alkalmazásáról migrén esetén? Értesítsen minket!
Forduljon hozzánk bizalommal, válaszolunk a migrén esetén alkalmazandó mágnesterápiát érintő kérdéseire.

Zákazník

A * -gal jelölt tételek kitöltése kötelező.

reCAPTCHA
Személyes adatok feldolgozása.A személyes adatok feldolgozásáról tájékoztató kiegészítés itt található.