Migrén

Szerkesztő: | 4. október 2019
Migréna - popis diagnózy
Kép: Migrén

Megoldást keres egészségügyi problémáira?

Kérdezzen tőlünk

A migrén jellemzői: Migrénről akkor beszélünk, ha az egész fejben vagy a fej egyik felében jelentkezik bizonyos időközönként ismétlődő fájdalom. A fájdalom rohamszerű és gyakran rosszulléttel és hányással jár. A migrén több formáját ismerjük és egy egész sor gyógyeljárás létezik enyhítésére. A migrén számos ok miatt felléphet – leggyakrabban az agyban lévő erek károsodása (fokozott irritáció, kitüremkedés, stb.), illetve a nyaki gerinc elváltozásai miatt.

A vaszkuláris elmélet a migrén okát az agy részében végbemenő hipoxiával járó vasoconstrictióban, majd az ezt követő vasodilatációban határozza meg, ami fájdalomhoz vezet. A neurovaszkuláris elmélet a kortikális agyműködés depressziós hullámairól beszél, s egyben mindannyian feltételezik, hogy a fájdalmat a trigemin-mag és meningben lévő perifériás végződéseinek hiperszenzitivitása és patológikus aktivitása hívja elő. A migrén tünetei a prodromális, aura stádiumtól, magán a rohamon keresztül a status migrenosus stádiumáig terjednek. A gyógykezelés migrén ellenes készítményekkel (agonista 5HT-1B/D), analgetikumok, nem szteroid gyulladáscsökkentők, megelőzésképpen béta blokkolók, stb. használatával történik.

Emellett van egy sor – gyógykezelésre rosszul reagáló – migrén-típus, melyek a fentebb említett okok egyikét sem mutatják ki egyértelműen és kiválóan reagálnak a szervezet általános méregtelenítésére illetve a májműködést elősegítő gyógykezelésre. Valószínűleg a keringésben résztvevő olyan anyagok redukálásához vezető folyamatról van szó, melyek megindíthatják az agyi erekben a negatív reakciókat.

Mágnesterápia migrén esetén

A Biomag alacsonyfrekvenciás pulzáló mágnesterápia – a központi idegrendszer közvetlen befolyásolásán kívül – jelentősen módosítja az anyagcsere-viszonyokat és javítja a mikrocirkulációt. Ez az érintett szövetek detoxikációjához és regenerálódásához vezet és alapvetően befolyásolja az érintett terület vérellátásának minőségét, ami a rohamok számának és a migrént kísérő fájdalom csökkenésében nyilvánul meg.

A mágnesterápia alkalmazása migrén esetén

Migrén esetén 4- 6 Hz-es fájdalomcsillapító frekvenciát, heveny fájdalomra az egyes rohamok között a fej és a nyaki gerinc tájékán szolenoid használatát, 50 – 81 Hz-es kezelést a has és máj tájékán lapos applikátor segítségével, és a folyadékbevitel növelését javasoljuk.

Hogyan hat a Biomag szabadalmaztatott 3D pulzus terápia?

A Biomag 3D pulzus terápia hatásának alapelve az elektromágneses impulzusok generálása. Ezek az impulzusok a ruhán át és a szövetben mélyre hatolva jutnak a gyógykezelés célzott helyére. Az impulzusok speciálisan kifejlesztett biotropikus paraméterekkel rendelkeznek (pl. frekvencia, forma, intenzitás), hogy minél jobban befolyásolni tudják az adott egészségi problémákat.

Az elektromágneses impulzusok elvén alapuló gyógykezelést általában pulzus mágnesterápiának nevezik (angolul rendszerint a PEMF rövidítés használatos).

A Biomag szabadalmaztatott 3D technológiája ezen felül pontosabb és szakadatlan impulzusformát biztosít, növeli a teljesítményt és lehetővé teszi az impulzusok több oldalról érkező hatását. Így egy teljesen új és egyedülálló orvosi technológia jelent meg a piacon.

A Biomag 3D technológiája és hatásai - MUDr. Peter Bednarčík, CSc. ismertetése

Az impulzusterápia hatásai - tudományos tanulmányok

A pulzáló mágneses mező (PEMF) alkalmazásának pozitív hatásait jelentős szaktekintélyek és neves intézmények klinikai vizsgálatai támasztják alá. Ezen klinikai vizsgálatok legújabb jegyzéke ezen az oldalon található. Forduljon hozzánk, szívesen segítünk, hogy könnyebben eligazodjon a szakmai adatokban!

Osztályunkon igen jól tudjuk alkalmazni a pulzáló mágneses mező hatását. Nagyra értékeljük, hogy nemcsak a programok száma alapján tudjuk alkalmazni, hanem magunk is kialakíthatunk programokat. A készülék kisméretű, egyszerűen kezelhető, igen jó teljesítmény mellett.

Prágai Na Bulovce Egyetemi Klinika – Orvosi Rehabilitációs Osztály

A pulzáló mágneses mezős kezeléseket több, mint 10 éve alkalmazzuk gyógyfürdőinkben. A Biomag készülékeket úgy a rehabilitációs, mind a fürdőzéses gyógyítás keretében használjuk. A mágnesterápia kombinálása egyéb rehabilitációs módszerekkel igen előnyös, mivel a mágnesterápia hatásai más módszerek hatásaival összeadódnak (fájdalomcsillapító, ödémagátló, regenerációs és miorelaxációs hatás).

A készülékkel meg vagyunk elégedve, jól kezelhető applikátorokkal is és jók a gyógyítási eredményei. A páciensek visszajelzései pozitívak. Heti kb. 50 alkalommal használjuk

Masaryk Városi Kórház, Jilemnice

Feleségem a Biomagot cukorbetegségére, gyakori lábfájásra használja, lányom pedig az asztmával és migrénnel kapcsolatos problémáira. Naponta használjuk a készüléket.

Dušan Bača, Levice

Egy sor problémám volt, mint pl. kéztőcsatorna-szindróma, migrénszerű fejfájás, magas vérnyomás, pajzsmirigy túlműködés. A mágnesterápiás gyógykezelést követően javult az egészségem.

Marie Miková, Znojmo

Információs kiegészítő: A terápia eredményei egyéniek lehetnek és ezért nem mindig felelnek meg az itt közölt tapasztalatokkal.

Az orvosok és ügyfeleink az alábbi betegségek ill. panaszok esetében is alkalmazzák a Biomag pulzáló terápiát:

  • Cukorbetegség
  • Gerincfájdalmak
  • Lábszárfekély
  • Magas vérnyomás
  • Karpális alagút szindróma
  • Ízületi gyulladások
  • További panaszok

 

Foglalja le a Biomag 3D pulzáló terápia kipróbálását – Most akciós áron

A Biomag Medical s.r.o. nevű cég minősített partnerei segítségével lehetővé teszi a Biomag 3D pulzus terápia kipróbálását egész Magyarországon.

A cél az, hogy mindenki megismerkedhessen a készülékkel és a terápiával és személyesen ki tudja próbálni. A szolgáltatás ára általában 70 EUR körül mozog, a legközelebbi Biomag partnertől való távolság szerint.

Használja ki a lehetőséget és próbálja ki a szabadalmaztatott 3D pulzus technológiát saját otthonában vagy a legközelebbi Biomag partnernél! Most térítésmentesen!

Zákazník

A * -gal jelölt tételek kitöltése kötelező.

reCAPTCHA
Személyes adatok feldolgozása.A személyes adatok feldolgozásáról tájékoztató kiegészítés itt található.