Migrén

Szerkesztő: | 2020. április 20.

Önnek erős fejfájásai vannak? Ismétlődő, lüktető fájdalomról van szó, gyakran csak a feje egyik felén? Ön migrénben szenvedhet. Soha ne becsülje alá a fejfájást, számos életveszélyes betegség tünete lehet, ezért Önt neurológusnak kellene kivizsgálnia.

Migréna - popis diagnózy
Kép: Migrén

Megoldást keres a migrénre?

Szeretne megszabadulni a fájdalmaktól?

A migrén leírása és jelentkezésének okai

A migrén a fej egyik felére vagy az egész fejre kiterjedő, periodikusan ismétlődő fájdalom. Ilyenkor az erős fájdalomrohamokat gyakran rosszullét, hányás, fokozott fény- vagy hangérzékenység kíséri.

A betegségben szenvedők egyharmada aurát érzékel. Az aura fázis közvetlenül megelőzi a fejfájás kialakulását. Gyakran fénysugárként, színes fényekként ill. szivárványként írják le.

Az aurát prodromális fázis előzheti meg. Ez olyan fázis, melynek figyelmeztető tünetei két órától két napig terjedően a fájdalom vagy az aura megjelenése előtt jelentkeznek. Ezek lehetnek hangulati ingadozások, zaklatottság, depresszió vagy eufória.

Posztdromális az a fázis, amikor a fájdalom alábbhagy, a beteg  megkönnyebbülést, de kimerültséget is érez. A tünetek a legnagyobb fájdalmak után több napig is eltarthatnak.

Krónikus migrénről akkor beszélhetünk, ha a fejfájás 15 napig vagy annál is tovább tart.

Migrénben gyakrabban szenvednek a nők, mint a férfiak. Még a gyermekeknél sem kivételes.

A betegség kiváltó oka ismeretlen, bizonyos szerepet játszik az öröklődés.

A kiváltó tényezők az alábbiak lehetnek:

 • stressz,
 • alváshiány,
 • dohányzás,
 • szeszesital,
 • hormonális változások (klimaktérium),
 • menstruációs ciklus,
 • nyomásváltozás,
 • erős fény,
 • zajok,
 • erős szagok,
 • gyógyszer-túladagolás.

A migrén kezelése – a probléma eliminálása

Döntően fontos kizárni, hogy a tüneteket nem egyéb betegség, különösen tumor okozza-e.

A kezelés a migrénes rohamok kialakulásának megelőzésén alapul. A roham minden lehetséges kiváltó tényezőjét ki kell zárni. Továbbá fontos a nyugalom biztosítása, a relaxáció és az életmód megváltoztatása.

Gyenge rohamok esetén fájdalomcsillapítók, nem-szteroid antiflogisztikumok alkalmazása javasolt. A közepes és súlyos formáknál speciális migrén elleni készítményeket, az ún. triptánokat részesítik előnyben. Preventíven a béta-blokkolók és egyéb gyógyszerek használatosak.

A tünetek enyhítését fizikoterápia segítségével is el lehet érni.

Javasolható a Biomag 3D pulzáló terápia is, amely elősegíti a migrénnel kapcsolatos problémák megoldását. A kezelések célja a fájdalom enyhítése, a vérellátás minőségének befolyásolása az adott területen és az újabb rohamok megelőzése.

Kiválasztott kifejezések magyarázata:

 • Aura – egyedileg leírt érzetek, amelyek migrén során lépnek fel.
 • Prodrom – a migrén kezdeti fázisa, amely a fájdalom fellépése előtti órákban vagy napokban jelentkezik.
 • Posztdrom – a migrén végső szakasza, amely a migrénes roham alábbhagyását követően áll be.
 • Fotofóbia – fokozott fényérzékenység.
 • Fonofóbia – fokozott hangérzékenység.

Hogyan hat a Biomag szabadalmaztatott 3D pulzus terápia?

A Biomag 3D pulzus terápia hatásának alapelve az elektromágneses impulzusok generálása. Ezek az impulzusok a ruhán át és a szövetben mélyre hatolva jutnak a gyógykezelés célzott helyére. Az impulzusok speciálisan kifejlesztett biotropikus paraméterekkel rendelkeznek (pl. frekvencia, forma, intenzitás), hogy minél jobban befolyásolni tudják az adott egészségi problémákat.

Az elektromágneses impulzusok elvén alapuló gyógykezelést általában pulzus mágnesterápiának nevezik (angolul rendszerint a PEMF rövidítés használatos).

A Biomag szabadalmaztatott 3D technológiája ezen felül pontosabb és szakadatlan impulzusformát biztosít, növeli a teljesítményt és lehetővé teszi az impulzusok több oldalról érkező hatását. Így egy teljesen új és egyedülálló orvosi technológia jelent meg a piacon.

Melyek a migrénre irányuló terápia előnyei?

 • Javítja az anyagcserét és a mikrocirkulációt.
 • Az érintett szövetek méregtelenítéséhez és regenerálódásához vezet.
 • Segít enyhíteni a fájdalmat.
 • Hála a könnyű kezelésének, alkalmas az otthoni ápolásban is.
 • Egyszerű megoldásról van szó, így nincs szükség további gyógyszerekre.
 • Nem-invazív kezelés.

A Biomag 3D technológiája és hatásai - MUDr. Peter Bednarčík, CSc. ismertetése

Az impulzusterápia hatásai - tudományos tanulmányok

A pulzáló terápia (PEMF) hatékonyságát migrén esetében számos vizsgálat támasztja alá. Például az Egyesült Királyság egy indiai csapata által végzett klinikai vizsgálat. A vizsgálat igazolja, hogy a pulzáló terápia (PEMF) csökkenti a migrén gyakoriságát, valamint intenzitását és időtartamát is. A publikáció tartalma alátámasztja, hogy a Biomag 3D pulzáló terápia segíthet a migrénes panaszok kezelésében.  A tudományos vizsgálat részletei

A pulzáló mágneses mező (PEMF) alkalmazásának pozitív hatásait jelentős szaktekintélyek és neves intézmények klinikai vizsgálatai támasztják alá. Ezen klinikai vizsgálatok legújabb jegyzéke ezen az oldalon található. Forduljon hozzánk, szívesen segítünk, hogy könnyebben eligazodjon a szakmai adatokban!

Osztályunkon igen jól tudjuk alkalmazni a pulzáló mágneses mező hatását. Nagyra értékeljük, hogy nemcsak a programok száma alapján tudjuk alkalmazni, hanem magunk is kialakíthatunk programokat. A készülék kisméretű, egyszerűen kezelhető, igen jó teljesítmény mellett.

Prágai Na Bulovce Egyetemi Klinika – Orvosi Rehabilitációs Osztály

A pulzáló mágneses mezős kezeléseket több, mint 10 éve alkalmazzuk gyógyfürdőinkben. A Biomag készülékeket úgy a rehabilitációs, mind a fürdőzéses gyógyítás keretében használjuk. A mágnesterápia kombinálása egyéb rehabilitációs módszerekkel igen előnyös, mivel a mágnesterápia hatásai más módszerek hatásaival összeadódnak (fájdalomcsillapító, ödémagátló, regenerációs és miorelaxációs hatás).

A készülékkel meg vagyunk elégedve, jól kezelhető applikátorokkal is és jók a gyógyítási eredményei. A páciensek visszajelzései pozitívak. Heti kb. 50 alkalommal használjuk

Masaryk Városi Kórház, Jilemnice

Feleségem a Biomagot cukorbetegségére, gyakori lábfájásra használja, lányom pedig az asztmával és migrénnel kapcsolatos problémáira. Naponta használjuk a készüléket.

Dušan Bača, Levice

Egy sor problémám volt, mint pl. kéztőcsatorna-szindróma, migrénszerű fejfájás, magas vérnyomás, pajzsmirigy túlműködés. A mágnesterápiás gyógykezelést követően javult az egészségem.

Marie Miková, Znojmo

Információs kiegészítő: A terápia eredményei egyéniek lehetnek és ezért nem mindig felelnek meg az itt közölt tapasztalatokkal.

Az orvosok és ügyfeleink az alábbi betegségek ill. panaszok esetében is alkalmazzák a Biomag pulzáló terápiát:

 • Cukorbetegség
 • Gerincfájdalmak
 • Lábszárfekély
 • Magas vérnyomás
 • Karpális alagút szindróma
 • Ízületi gyulladások
 • További panaszok

 

Foglalja le a Biomag 3D pulzáló terápia kipróbálását – Most akciós áron

A Biomag Medical s.r.o. nevű cég minősített partnerei segítségével lehetővé teszi a Biomag 3D pulzus terápia kipróbálását egész Magyarországon.

A cél az, hogy mindenki megismerkedhessen a készülékkel és a terápiával és személyesen ki tudja próbálni. A szolgáltatás ára általában 70 EUR körül mozog, a legközelebbi Biomag partnertől való távolság szerint.

Használja ki a lehetőséget és próbálja ki a szabadalmaztatott 3D pulzus technológiát saját otthonában vagy a legközelebbi Biomag partnernél! Most térítésmentesen!

Zákazník

A * -gal jelölt tételek kitöltése kötelező.

reCAPTCHA
Személyes adatok feldolgozása.A személyes adatok feldolgozásáról tájékoztató kiegészítés itt található.