Metabolizmus – az anyagcsere befolyásolása

Szerkesztő: | 7. január 2019

Jellemzők: Az anyagcsere és a szövetek mikrocirkulációjának (metabolizmus) aktiválása a metabolitok kiválasztásához (detoxikáció) és a gyógyulási folyamat serkentéséhez vezet. Az alacsonyfrekvenciás pulzáló mágnresterápiát követő gyorsabb gyógyulás és regeneráció a csontok és a lágyszövet esetében figyelhető meg, melynek magyarázata a citoplazmatikus membrán nem specifikus ingerlése, amikor a metabolikus lánc aktiválására kerül sor, aminek kulcspontja a cAMP/cGMP arányának változása, valamint – a csontok gyógyulási folyamata során – az oszteoklasztok fokozott aktivitása.

A mágnesterápia jelentős mértékben gyorsítja a gyógyulást, serkenti a szövetek újratermelődését (gyors csontépülés és kalcifikáció) és növeli a parathormonra való érzékenységet. Ezért alkalmazzák a törések és álízületek gyógyításánál, valamint a fellazult és fájdalmas endoprotézisek rögzítéséhez.

A mágnesterápia jelentősége a metabolizmus (anyagcsere) serkentése érdekében

Az alacsonyfrekvenciás pulzáló mágnesterápia hatására akár 22%-kal is megnövekedhet a porcokban a proteoglikán-szint, ami pozitívan befolyásolja a metabolizmust (anyagcserét). Ez  lehetővé teszi az – egyébként nehezen és korlátozott mértékben befolyásolható – porcok gyógyulását és regenerálódását. A gyorsabb gyógyulás nemcsak a csontoknál, hanem a lágyszöveteknél is bizonyított. A Biomag® készülékek pozitív hatással vannak mind a steril gyulladások (reumás betegségek), mind a mikrobiális gyulladások esetén és gyógyulásuk során, ugyanis fokozott fagocitáló aktivitást indukálnak, ideértve a szuperoxid-termelést is, ami pusztítja a mikrobiális flórát, de egyúttal – pl. a reumás páciensek első néhány kezelése során – átmeneti állapotromlást idézhet elő. Az ezt követő szuperoxid dizmutáz-termelés enyhítően hat és elindítja  a gyógyulási folyamatot. Különösen jó eredmények mutatkoznak a radikuláris (gyökér-) és pszeudoradikuláris szindrómák (ischias, különféle eredetű idegnyomás) esetén. A gyógyító, regeneráló hatás további részhatások összessége, ami segít megújítani a szervezet öngyógyító és regenerálódó képességét.

A mágnesterápia alkalmazása a metabolizmus (anyagcsere) serkentése érdekében

A metabolizmus serkentése érdekében a Biomag alacsonyfrekvenciás pulzáló mágnesterápia során 36 – 44 Hz-es frekvenciákkal az érintett testrészeket lokálisan kezeljük és a fenti kezeléseket szükség szerint kombináljuk az egyes diagnózisoknak megfelelő célirányos programokkal.

A mágnesterápia és a metabolizmus (anyagcsere) serkentése – Az Önök kérdései

Szeretne többet megtudni a mágnesterápia alkalmazásáról a metabolizmus serkentése érdekében? Értesítsen minket!
Forduljon hozzánk bizalommal, válaszolunk a metabolizmus serkentése érdekében alkalmazandó mágnesterápiát érintő kérdéseire.

Zákazník

A * -gal jelölt tételek kitöltése kötelező.

reCAPTCHA
Személyes adatok feldolgozása.A személyes adatok feldolgozásáról tájékoztató kiegészítés itt található.