Metabolizmus – az anyagcsere befolyásolása

Szerkesztő: | 2019. október 4.
Metabolizmus - ovlivnění látkové výměny
Kép: Metabolizmus – az anyagcsere befolyásolása

Megoldást keres egészségügyi problémáira?

Kérdezzen tőlünk

Jellemzők: Az anyagcsere és a szövetek mikrocirkulációjának (metabolizmus) aktiválása a metabolitok kiválasztásához (detoxikáció) és a gyógyulási folyamat serkentéséhez vezet. Az alacsonyfrekvenciás pulzáló mágnresterápiát követő gyorsabb gyógyulás és regeneráció a csontok és a lágyszövet esetében figyelhető meg, melynek magyarázata a citoplazmatikus membrán nem specifikus ingerlése, amikor a metabolikus lánc aktiválására kerül sor, aminek kulcspontja a cAMP/cGMP arányának változása, valamint – a csontok gyógyulási folyamata során – az oszteoklasztok fokozott aktivitása.

A mágnesterápia jelentős mértékben gyorsítja a gyógyulást, serkenti a szövetek újratermelődését (gyors csontépülés és kalcifikáció) és növeli a parathormonra való érzékenységet. Ezért alkalmazzák a törések és álízületek gyógyításánál, valamint a fellazult és fájdalmas endoprotézisek rögzítéséhez.

A mágnesterápia jelentősége a metabolizmus (anyagcsere) serkentése érdekében

Az alacsonyfrekvenciás pulzáló mágnesterápia hatására akár 22%-kal is megnövekedhet a porcokban a proteoglikán-szint, ami pozitívan befolyásolja a metabolizmust (anyagcserét). Ez  lehetővé teszi az – egyébként nehezen és korlátozott mértékben befolyásolható – porcok gyógyulását és regenerálódását. A gyorsabb gyógyulás nemcsak a csontoknál, hanem a lágyszöveteknél is bizonyított. A Biomag® készülékek pozitív hatással vannak mind a steril gyulladások (reumás betegségek), mind a mikrobiális gyulladások esetén és gyógyulásuk során, ugyanis fokozott fagocitáló aktivitást indukálnak, ideértve a szuperoxid-termelést is, ami pusztítja a mikrobiális flórát, de egyúttal – pl. a reumás páciensek első néhány kezelése során – átmeneti állapotromlást idézhet elő. Az ezt követő szuperoxid dizmutáz-termelés enyhítően hat és elindítja  a gyógyulási folyamatot. Különösen jó eredmények mutatkoznak a radikuláris (gyökér-) és pszeudoradikuláris szindrómák (ischias, különféle eredetű idegnyomás) esetén. A gyógyító, regeneráló hatás további részhatások összessége, ami segít megújítani a szervezet öngyógyító és regenerálódó képességét.

A mágnesterápia alkalmazása a metabolizmus (anyagcsere) serkentése érdekében

A metabolizmus serkentése érdekében a Biomag alacsonyfrekvenciás pulzáló mágnesterápia során 36 – 44 Hz-es frekvenciákkal az érintett testrészeket lokálisan kezeljük és a fenti kezeléseket szükség szerint kombináljuk az egyes diagnózisoknak megfelelő célirányos programokkal.

Hogyan hat a Biomag szabadalmaztatott 3D pulzus terápia?

A Biomag 3D pulzus terápia hatásának alapelve az elektromágneses impulzusok generálása. Ezek az impulzusok a ruhán át és a szövetben mélyre hatolva jutnak a gyógykezelés célzott helyére. Az impulzusok speciálisan kifejlesztett biotropikus paraméterekkel rendelkeznek (pl. frekvencia, forma, intenzitás), hogy minél jobban befolyásolni tudják az adott egészségi problémákat.

Az elektromágneses impulzusok elvén alapuló gyógykezelést általában pulzus mágnesterápiának nevezik (angolul rendszerint a PEMF rövidítés használatos).

A Biomag szabadalmaztatott 3D technológiája ezen felül pontosabb és szakadatlan impulzusformát biztosít, növeli a teljesítményt és lehetővé teszi az impulzusok több oldalról érkező hatását. Így egy teljesen új és egyedülálló orvosi technológia jelent meg a piacon.

A Biomag 3D technológiája és hatásai - MUDr. Peter Bednarčík, CSc. ismertetése

Az impulzusterápia hatásai - tudományos tanulmányok

A pulzáló mágneses mező (PEMF) alkalmazásának pozitív hatásait jelentős szaktekintélyek és neves intézmények klinikai vizsgálatai támasztják alá. Ezen klinikai vizsgálatok legújabb jegyzéke ezen az oldalon található. Forduljon hozzánk, szívesen segítünk, hogy könnyebben eligazodjon a szakmai adatokban!

Osztályunkon igen jól tudjuk alkalmazni a pulzáló mágneses mező hatását. Nagyra értékeljük, hogy nemcsak a programok száma alapján tudjuk alkalmazni, hanem magunk is kialakíthatunk programokat. A készülék kisméretű, egyszerűen kezelhető, igen jó teljesítmény mellett.

Prágai Na Bulovce Egyetemi Klinika – Orvosi Rehabilitációs Osztály

A pulzáló mágneses mezős kezeléseket több, mint 10 éve alkalmazzuk gyógyfürdőinkben. A Biomag készülékeket úgy a rehabilitációs, mind a fürdőzéses gyógyítás keretében használjuk. A mágnesterápia kombinálása egyéb rehabilitációs módszerekkel igen előnyös, mivel a mágnesterápia hatásai más módszerek hatásaival összeadódnak (fájdalomcsillapító, ödémagátló, regenerációs és miorelaxációs hatás).

A készülékkel meg vagyunk elégedve, jól kezelhető applikátorokkal is és jók a gyógyítási eredményei. A páciensek visszajelzései pozitívak. Heti kb. 50 alkalommal használjuk

Masaryk Városi Kórház, Jilemnice

Rendszeresen járunk orvoshoz, és közben szükség szerint bekapcsoljuk a Biomag készüléket, melyre a gyorsabb sebgyógyulás és fájdalomcsökkentés esetén támaszkodhatunk.

Ladislav és Marie Kuba, Praha

A Biomagot ajánlom minden olyan betegnek, akiknek krónikus fájdalmaik vannak és nincs idejük bejárni a különféle rehabilitációs kezelésekre, ahol hasonló készülékeket használnak.

Martin Král, Praha 10

Információs kiegészítő: A terápia eredményei egyéniek lehetnek és ezért nem mindig felelnek meg az itt közölt tapasztalatokkal.

Az orvosok és ügyfeleink az alábbi betegségek ill. panaszok esetében is alkalmazzák a Biomag pulzáló terápiát:

  • Cukorbetegség
  • Gerincfájdalmak
  • Lábszárfekély
  • Magas vérnyomás
  • Karpális alagút szindróma
  • Ízületi gyulladások
  • További panaszok

 

Foglalja le a Biomag 3D pulzáló terápia kipróbálását – Most akciós áron

A Biomag Medical s.r.o. nevű cég minősített partnerei segítségével lehetővé teszi a Biomag 3D pulzus terápia kipróbálását egész Magyarországon.

A cél az, hogy mindenki megismerkedhessen a készülékkel és a terápiával és személyesen ki tudja próbálni. A szolgáltatás ára általában 70 EUR körül mozog, a legközelebbi Biomag partnertől való távolság szerint.

Használja ki a lehetőséget és próbálja ki a szabadalmaztatott 3D pulzus technológiát saját otthonában vagy a legközelebbi Biomag partnernél! Most térítésmentesen!

Zákazník

A * -gal jelölt tételek kitöltése kötelező.

reCAPTCHA
Személyes adatok feldolgozása.A személyes adatok feldolgozásáról tájékoztató kiegészítés itt található.