Meniere-szindróma és -kór

Szerkesztő: | 2020. április 14.

Ön nyomást érez a fülében vagy cseng a füle? Hirtelen szédülés fogja el és nehezére esik megállni, mert elveszti egyensúlyát? Ez a Meniere-kór jele lehet, olyan betegségé, amely nem gyógyítható, de ha orvosa idejekorán felállítja a diagnózist, a tünetek csökkentése sikeres lehet.

Menierův syndrom - popis diagnózy
Kép: Meniere-szindróma és -kór

Keresi a megoldást a Meniere-kórra?

Szeretne megszabadulni a problémáitól?

A Meniere-kór leírása és jelentkezésének okai

A Meniere-kór esetén a belső fül és a vesztibuláris rendszer betegségéről van szó.

A belső fül egy részének (endolimfa) diszfunkciója a problémák oka. Az endolimfa felgyülemlése miatt nő a nyomása, ami a halló- és egyensúlyi szervrendszer működési zavarát okozza.

A betegség elsősorban 30-60 éves pácienseknél fordul elő.

Három alapvető tünete van:

 • tinnitus (fülzúgás és -csengés),
 • halláskárosodás,
 • és vertigo (szédülés).

Az előző két tünetet is felülmúló megnyilvánulás a rotációs vertigo roham, amely igen változékony, és általában megelőzi az aura. Intenzitása percek alatt tetőzik, és átlagosan 2-3 óráig tart. Szédülési rohamokról van szó, amelyeket rossz közérzet és hányás kísér.

 

A másik két tünet, a tinnitus és a halláskárosodás általában egyoldalúak. A tinnitus lehet tartós vagy intermittens.

A halláskárosodás a betegség során egyre romlik, és a hallás javulására már nem kerül sor.. Az ismétlődő rohamok után teljes süketség is kialakulhat.

A betegség oka nem egészen ismeretes. Bizonyos hatást tehet rá a dohányzás, az alkohol, a túlzott sózás vagy a kimerültség.

A Meniere-betegség kezelése – a probléma eliminálása

A betegségnek nem létezik okozati (kauzális) kezelése. A tüneti kezelés a betegség tüneteinek csökkentésére irányul.

A roham idején szédülést és hányást csillapító gyógyszereket hívnak segítségül. A betegnek nyugalomra van szüksége és intenzív hányás esetén gondoskodni kell a folyadékpótlásról.

Ezenkívül olyan gyógyszerek javasolandók, amelyek szabályozzák az endolimfa összetételét és mennyiségét.

Ha a fenti lehetőségek kudarcot vallanak, indokolt a sebészeti beavatkozás.

Javasolt az életmódváltás, szükséges korlátozni a só, a koffein és az alkohol fogyasztását. A megfelelő mennyiségű mozgás és sportolás pozitívan hat.

A 3D-s pulzáló terápia segít a Meniere-betegség tüneteinek kezelésében, célja a mikrocirkuláció javítása a belső fül területén, és jobb feltételeket teremt a normális működéshez és a gyógyuláshoz.

Kiválasztott kifejezések magyarázata:

 • Endolimfa –  a belső fül hártyás járatait kitöltő folyadék.
 • Vertigo – egyensúlyvesztés érzése.
 • Intermittens – váltakozó, időszakos, periodikus, visszatérő.

Hogyan hat a Biomag szabadalmaztatott 3D pulzus terápia?

A Biomag 3D pulzus terápia hatásának alapelve az elektromágneses impulzusok generálása. Ezek az impulzusok a ruhán át és a szövetben mélyre hatolva jutnak a gyógykezelés célzott helyére. Az impulzusok speciálisan kifejlesztett biotropikus paraméterekkel rendelkeznek (pl. frekvencia, forma, intenzitás), hogy minél jobban befolyásolni tudják az adott egészségi problémákat.

Az elektromágneses impulzusok elvén alapuló gyógykezelést általában pulzus mágnesterápiának nevezik (angolul rendszerint a PEMF rövidítés használatos).

A Biomag szabadalmaztatott 3D technológiája ezen felül pontosabb és szakadatlan impulzusformát biztosít, növeli a teljesítményt és lehetővé teszi az impulzusok több oldalról érkező hatását. Így egy teljesen új és egyedülálló orvosi technológia jelent meg a piacon.

Melyek a Meniere-kórra irányuló terápia előnyei?

 • A belső fülben elősegíti a jobb a mikrocirkulációt.
 • Jobb feltételeket teremt a normális működéshez és gyógyuláshoz.
 • Helyreállítja az izomtónust, javítja a normális funkciókat és felgyorsítja a reparációt.
 • Hála a könnyű kezelésének, alkalmas az otthoni ápolásban is.
 • Egyszerű megoldásról van szó, így nincs szükség további gyógyszerekre.
 • Nem-invazív kezelés.

A Biomag 3D technológiája és hatásai - MUDr. Peter Bednarčík, CSc. ismertetése

Az impulzusterápia hatásai - tudományos tanulmányok

A Biomag 3D pulzáló terápia legjelentősebb eredménye a Meniere-kórban szenvedő pácienseknél elsősorban a gyógyító hatás elérése.

A pulzáló mágneses mező (PEMF) alkalmazásának pozitív hatásait jelentős szaktekintélyek és neves intézmények klinikai vizsgálatai támasztják alá. Ezen klinikai vizsgálatok legújabb jegyzéke ezen az oldalon található. Forduljon hozzánk, szívesen segítünk, hogy könnyebben eligazodjon a szakmai adatokban!

Osztályunkon igen jól tudjuk alkalmazni a pulzáló mágneses mező hatását. Nagyra értékeljük, hogy nemcsak a programok száma alapján tudjuk alkalmazni, hanem magunk is kialakíthatunk programokat. A készülék kisméretű, egyszerűen kezelhető, igen jó teljesítmény mellett.

Prágai Na Bulovce Egyetemi Klinika – Orvosi Rehabilitációs Osztály

A pulzáló mágneses mezős kezeléseket több, mint 10 éve alkalmazzuk gyógyfürdőinkben. A Biomag készülékeket úgy a rehabilitációs, mind a fürdőzéses gyógyítás keretében használjuk. A mágnesterápia kombinálása egyéb rehabilitációs módszerekkel igen előnyös, mivel a mágnesterápia hatásai más módszerek hatásaival összeadódnak (fájdalomcsillapító, ödémagátló, regenerációs és miorelaxációs hatás).

A készülékkel meg vagyunk elégedve, jól kezelhető applikátorokkal is és jók a gyógyítási eredményei. A páciensek visszajelzései pozitívak. Heti kb. 50 alkalommal használjuk

Masaryk Városi Kórház, Jilemnice

Feleségem nem hallott a bal fülére és a füle mögött kinőtt egy nagyobb daganat. Ma már jól hall és a daganat kisebb lett.

Josef Jírovec, Bernartice

A pulzáló mágnesterápiát csaknem az egész család használja. Édesanyámat súlyos betegségből gyógyította ki. Otthonunkban a pulzáló mágnesterápia pótolhatatlan, tkp. a „háziorvos“ szerepét tölti be.

Paní Paťhová, Trhová Štěpánov

Információs kiegészítő: A terápia eredményei egyéniek lehetnek és ezért nem mindig felelnek meg az itt közölt tapasztalatokkal.

Az orvosok és ügyfeleink az alábbi betegségek ill. panaszok esetében is alkalmazzák a Biomag pulzáló terápiát:

 • Cukorbetegség
 • Gerincfájdalmak
 • Lábszárfekély
 • Magas vérnyomás
 • Karpális alagút szindróma
 • Ízületi gyulladások
 • További panaszok

 

Foglalja le a Biomag 3D pulzáló terápia kipróbálását – Most akciós áron

A Biomag Medical s.r.o. nevű cég minősített partnerei segítségével lehetővé teszi a Biomag 3D pulzus terápia kipróbálását egész Magyarországon.

A cél az, hogy mindenki megismerkedhessen a készülékkel és a terápiával és személyesen ki tudja próbálni. A szolgáltatás ára általában 70 EUR körül mozog, a legközelebbi Biomag partnertől való távolság szerint.

Használja ki a lehetőséget és próbálja ki a szabadalmaztatott 3D pulzus technológiát saját otthonában vagy a legközelebbi Biomag partnernél! Most térítésmentesen!

Zákazník

A * -gal jelölt tételek kitöltése kötelező.

reCAPTCHA
Személyes adatok feldolgozása.A személyes adatok feldolgozásáról tájékoztató kiegészítés itt található.