Meniére-kór és -szindróma

Szerkesztő: | 4. október 2019
Menierův syndrom - popis diagnózy
Kép: Meniére-kór és -szindróma

Megoldást keres egészségügyi problémáira?

Kérdezzen tőlünk

A Meniére-szindróma jellemzői: Ez a betegség a belső fület érinti, ahol az egyensúlyérzékelő szervek találhatók. Három fő tünete van – a tinnitus (fülzúgás, fülcsengés), a nagyothallás és a vertigo (szédülés). A betegség oka a belsőfül egyensúlyérzékelő szerveinél keresendő, melyekben folyadék (endolympha) gyülemlik fel. Elsődleges tünete a szédülési rohamok, amelyek meglehetősen változékonyak, s amelyeket gyakran aura (a roham előérzete) előzi meg. A roham néhány perc alatt eléri csúcspontját és átlagosan két-három óráig tart. A további két tünet, a tinnitus és a hallás romlása, rendszerint egyoldali. A Tinnitus lehet tartós vagy jelentkezhet időközönként is.

A hallás a betegség folyamán egyre romlik és javulásra már nem lehet számítani. Kauzális gyógykezelésről nem tudunk beszámolni. Roham idején szédülést csökkentő, valamint olyan gyógyszereket szokás alkalmazni, amelyek módosítják az endolympha összetételét és mennyiségét. A létező lehetőségek kiaknázását követően sebészeti beavatkozásra kerül sor.

A Meniere-kór esetében a klinikai tünetek azonosak, viszont a betegség okai különbözhetnek (pl. hormonzavar, vízanyagcsere-zavar, vitaminhiány, toxicitás, nyaki gerinc problémák, baleset  utáni állapot, stb.).

A fülzúgás a Meniere-kór részeként vagy attól függetlenül is megjelenhet. A háttérben mindig a belsőfül keringési zavarai és rossz vérellátása áll. Ezért irányul a gyógykezelés is az oxigén- és tápanyagdús vérellátás javítására. Amennyiben az elváltozás illetve a károsodás tartós – a gyógykezelés hatása minimális.

Mágnesterápia Meniére-szindróma esetén

A kezdeti problémák megjelenését követően minél hamarabb javasoljuk a Biomag alacsonyfrekvenciás pulzáló mágnesterápia alkalmazását a fül és a nyaki gerinc környékén. Az apró ütőerek és kapillárisok vérellátása feltűnő javulásnak indul, s ezért javulnak a működési funkciók. A tünetek ismert okait ezen kívül célzatosan is befolyásolhatjuk – pl. a máj, a mellékvesék és a hasnyálmirigy tájékán.

A mágnesterápia alkalmazása Meniére-szindróma esetén

A Meniére-szindróma esetén 8 – 20 Hz-es izomlazító frekvenciák segítségével (főként a nyaki gerinc táján), valamint értágító hatással (belsőfül) elérhető az oxigén- és tápanyagdús vér mikrocirkulációja terén várt javulás. Itt a fej-szolenoid és a lapos gerinc-applikátor használatát javasoljuk.

Hogyan hat a Biomag szabadalmaztatott 3D pulzus terápia?

A Biomag 3D pulzus terápia hatásának alapelve az elektromágneses impulzusok generálása. Ezek az impulzusok a ruhán át és a szövetben mélyre hatolva jutnak a gyógykezelés célzott helyére. Az impulzusok speciálisan kifejlesztett biotropikus paraméterekkel rendelkeznek (pl. frekvencia, forma, intenzitás), hogy minél jobban befolyásolni tudják az adott egészségi problémákat.

Az elektromágneses impulzusok elvén alapuló gyógykezelést általában pulzus mágnesterápiának nevezik (angolul rendszerint a PEMF rövidítés használatos).

A Biomag szabadalmaztatott 3D technológiája ezen felül pontosabb és szakadatlan impulzusformát biztosít, növeli a teljesítményt és lehetővé teszi az impulzusok több oldalról érkező hatását. Így egy teljesen új és egyedülálló orvosi technológia jelent meg a piacon.

A Biomag 3D technológiája és hatásai - MUDr. Peter Bednarčík, CSc. ismertetése

Az impulzusterápia hatásai - tudományos tanulmányok

A pulzáló mágneses mező (PEMF) alkalmazásának pozitív hatásait jelentős szaktekintélyek és neves intézmények klinikai vizsgálatai támasztják alá. Ezen klinikai vizsgálatok legújabb jegyzéke ezen az oldalon található. Forduljon hozzánk, szívesen segítünk, hogy könnyebben eligazodjon a szakmai adatokban!

Osztályunkon igen jól tudjuk alkalmazni a pulzáló mágneses mező hatását. Nagyra értékeljük, hogy nemcsak a programok száma alapján tudjuk alkalmazni, hanem magunk is kialakíthatunk programokat. A készülék kisméretű, egyszerűen kezelhető, igen jó teljesítmény mellett.

Prágai Na Bulovce Egyetemi Klinika – Orvosi Rehabilitációs Osztály

A pulzáló mágneses mezős kezeléseket több, mint 10 éve alkalmazzuk gyógyfürdőinkben. A Biomag készülékeket úgy a rehabilitációs, mind a fürdőzéses gyógyítás keretében használjuk. A mágnesterápia kombinálása egyéb rehabilitációs módszerekkel igen előnyös, mivel a mágnesterápia hatásai más módszerek hatásaival összeadódnak (fájdalomcsillapító, ödémagátló, regenerációs és miorelaxációs hatás).

A készülékkel meg vagyunk elégedve, jól kezelhető applikátorokkal is és jók a gyógyítási eredményei. A páciensek visszajelzései pozitívak. Heti kb. 50 alkalommal használjuk

Masaryk Városi Kórház, Jilemnice

A pulzáló mágnesterápiát csaknem az egész család használja. Édesanyámat súlyos betegségből gyógyította ki. Otthonunkban a pulzáló mágnesterápia pótolhatatlan, tkp. a „háziorvos“ szerepét tölti be.

Paní Paťhová, Trhová Štěpánov

Feleségem nem hallott a bal fülére és a füle mögött kinőtt egy nagyobb daganat. Ma már jól hall és a daganat kisebb lett.

Josef Jírovec, Bernartice

Információs kiegészítő: A terápia eredményei egyéniek lehetnek és ezért nem mindig felelnek meg az itt közölt tapasztalatokkal.

Az orvosok és ügyfeleink az alábbi betegségek ill. panaszok esetében is alkalmazzák a Biomag pulzáló terápiát:

  • Cukorbetegség
  • Gerincfájdalmak
  • Lábszárfekély
  • Magas vérnyomás
  • Karpális alagút szindróma
  • Ízületi gyulladások
  • További panaszok

 

Foglalja le a Biomag 3D pulzáló terápia kipróbálását – Most akciós áron

A Biomag Medical s.r.o. nevű cég minősített partnerei segítségével lehetővé teszi a Biomag 3D pulzus terápia kipróbálását egész Magyarországon.

A cél az, hogy mindenki megismerkedhessen a készülékkel és a terápiával és személyesen ki tudja próbálni. A szolgáltatás ára általában 70 EUR körül mozog, a legközelebbi Biomag partnertől való távolság szerint.

Használja ki a lehetőséget és próbálja ki a szabadalmaztatott 3D pulzus technológiát saját otthonában vagy a legközelebbi Biomag partnernél! Most térítésmentesen!

Zákazník

A * -gal jelölt tételek kitöltése kötelező.

reCAPTCHA
Személyes adatok feldolgozása.A személyes adatok feldolgozásáról tájékoztató kiegészítés itt található.