Meniére-kór és -szindróma

Szerkesztő: | 7. január 2019

A Meniére-szindróma jellemzői: Ez a betegség a belső fület érinti, ahol az egyensúlyérzékelő szervek találhatók. Három fő tünete van – a tinnitus (fülzúgás, fülcsengés), a nagyothallás és a vertigo (szédülés). A betegség oka a belsőfül egyensúlyérzékelő szerveinél keresendő, melyekben folyadék (endolympha) gyülemlik fel. Elsődleges tünete a szédülési rohamok, amelyek meglehetősen változékonyak, s amelyeket gyakran aura (a roham előérzete) előzi meg. A roham néhány perc alatt eléri csúcspontját és átlagosan két-három óráig tart. A további két tünet, a tinnitus és a hallás romlása, rendszerint egyoldali. A Tinnitus lehet tartós vagy jelentkezhet időközönként is.

A hallás a betegség folyamán egyre romlik és javulásra már nem lehet számítani. Kauzális gyógykezelésről nem tudunk beszámolni. Roham idején szédülést csökkentő, valamint olyan gyógyszereket szokás alkalmazni, amelyek módosítják az endolympha összetételét és mennyiségét. A létező lehetőségek kiaknázását követően sebészeti beavatkozásra kerül sor.

A Meniere-kór esetében a klinikai tünetek azonosak, viszont a betegség okai különbözhetnek (pl. hormonzavar, vízanyagcsere-zavar, vitaminhiány, toxicitás, nyaki gerinc problémák, baleset  utáni állapot, stb.).

A fülzúgás a Meniere-kór részeként vagy attól függetlenül is megjelenhet. A háttérben mindig a belsőfül keringési zavarai és rossz vérellátása áll. Ezért irányul a gyógykezelés is az oxigén- és tápanyagdús vérellátás javítására. Amennyiben az elváltozás illetve a károsodás tartós – a gyógykezelés hatása minimális.

Mágnesterápia Meniére-szindróma esetén

A kezdeti problémák megjelenését követően minél hamarabb javasoljuk a Biomag alacsonyfrekvenciás pulzáló mágnesterápia alkalmazását a fül és a nyaki gerinc környékén. Az apró ütőerek és kapillárisok vérellátása feltűnő javulásnak indul, s ezért javulnak a működési funkciók. A tünetek ismert okait ezen kívül célzatosan is befolyásolhatjuk – pl. a máj, a mellékvesék és a hasnyálmirigy tájékán.

A mágnesterápia alkalmazása Meniére-szindróma esetén

A Meniére-szindróma esetén 8 – 20 Hz-es izomlazító frekvenciák segítségével (főként a nyaki gerinc táján), valamint értágító hatással (belsőfül) elérhető az oxigén- és tápanyagdús vér mikrocirkulációja terén várt javulás. Itt a fej-szolenoid és a lapos gerinc-applikátor használatát javasoljuk.

A mágnesterápia és a Meniére-kór – Az Önök kérdései

Szeretne többet megtudni a mágnesterápia alkalmazásáról Meniére-kór esetén? Értesítsen minket!
Forduljon hozzánk bizalommal, válaszolunk a Meniére-kór esetén alkalmazandó mágnesterápiát érintő kérdéseire.

Zákazník

A * -gal jelölt tételek kitöltése kötelező.

reCAPTCHA
Személyes adatok feldolgozása.A személyes adatok feldolgozásáról tájékoztató kiegészítés itt található.