Mellkasi gerinc területéről kilövellő fájdalom

Szerkesztő: | 2020. május 11.

Lapockák közötti fájdalom, mellkasi gerinctájéki fájdalom kínozza? Összefügg ez a mellkas légzés során kifejtett mozgásával? Főként a már hosszabb ideje fennálló fájdalmakat ne becsülje alá és inkább vizsgáltassa ki magát orvossal, hogy nem valamilyen belső szervi problémája van-e.

Bolesti hrudní páteře - popis diagnózy
Kép: Mellkasi gerinc területéről kilövellő fájdalom

Megoldást keres mellkasi gerinctájéki fájdalmaira?

Szeretne megszabadulni a problémáitól?

A mellkasi gerinc területéről kilövellő fájdalom leírása és okai

Olyan fájdalom, amely vagy lokális a mellkasi gerinc tájékán, vagy gyakrabban akár a szegycsontig is kilövellhet. Néha tévesen szívfájásnak vagy az infarktus tünetének vélik.

Legtöbbször interkosztális (bordaközi) neuralgiáról van szó, amely a mellkasi gerincből sávszerűen kisugárzik a bordák mentén, amit az ízületek funkciós blokádjai okoznak. Mindezt okozhatja a gerinc tartós túlterhelése, például sportolás vagy terhesség idején.

A fájdalmak olykor csak az egyik oldalon jelentkezhetnek és kilövellhetnek a vállba vagy a mellkasba. A fájdalmat okozhatja egy hirtelen és nem feltételezett mozdulat.

A mellkasi gerinctájéki fájdalom azonban a belső szervek súlyos megbetegedéséből is adódhat, mint koszorúér-esemény, tüdő- vagy gyomorbetegség, stb.

Ezért fontos orvoshoz fordulni, aki megállapítja a valódi okot!

Mellkasi gerincfájdalom gyógyítása – szabaduljon meg a problémától

Elsősegélyként gyógyszerért vagy masszázsgélért nyúlhatunk. Az orvos javasolhat fájdalomcsillapítót, gyulladásgátló vagy izomlazító gyógyszert.

Amennyiben nem múlik el a fájdalom, célszerű fizioterapeutához fordulni, aki javasolhat elektroterápiát, ultrahangos kezelést, a mellkasi gerinc blokádjának feloldását célzó gyakorlatokat vagy egyéb metódusokat.

Megelőzésként javasolt a helyes testtartás, a huzat kerülése, rendszeres tornagyakorlatok és a kiegyensúlyozott étrend.

A rehabilitáció keretében jelentős szerepe van a Biomag 3D terápiájának. Célja az összehúzódások és a gerinc blokádjának feloldása, ezzel a fájdalom enyhítése és esetleges további kezelés lehetővé tétele.

Kiválasztott kifejezések magyarázata:

 • Neuralgia intercostalis – olyan megbetegedés, amelyet a bordaközi idegek mentén érzett fájdalom jellemez.
 • Neuralgia – idegi eredetű fájdalom, az ideg mentén érzett rohamszerű fájdalom.

Hogyan hat a Biomag szabadalmaztatott 3D pulzus terápia?

A Biomag 3D pulzus terápia hatásának alapelve az elektromágneses impulzusok generálása. Ezek az impulzusok a ruhán át és a szövetben mélyre hatolva jutnak a gyógykezelés célzott helyére. Az impulzusok speciálisan kifejlesztett biotropikus paraméterekkel rendelkeznek (pl. frekvencia, forma, intenzitás), hogy minél jobban befolyásolni tudják az adott egészségi problémákat.

Az elektromágneses impulzusok elvén alapuló gyógykezelést általában pulzus mágnesterápiának nevezik (angolul rendszerint a PEMF rövidítés használatos).

A Biomag szabadalmaztatott 3D technológiája ezen felül pontosabb és szakadatlan impulzusformát biztosít, növeli a teljesítményt és lehetővé teszi az impulzusok több oldalról érkező hatását. Így egy teljesen új és egyedülálló orvosi technológia jelent meg a piacon.

Melyek a mellkasi gerinctájéki fájdalmakra irányuló terápia előnyei?

 • Fájdalom és duzzanat elleni hatást fejt ki.
 • Görcsoldó hatást fejt ki.
 • Hála a könnyű kezelésének, alkalmas az otthoni ápolásban is.
 • Egyszerű megoldásról van szó, így nincs szükség további gyógyszerekre.
 • Nem-invazív kezelés.

A Biomag 3D technológiája és hatásai - MUDr. Peter Bednarčík, CSc. ismertetése

Az impulzusterápia hatásai - tudományos tanulmányok

A Biomag 3D pulzáló terápiájának legjelentősebb hatása a mellkasi gerincből kilövellő fájdalomban szenvedő pácienseknél az analgetikus (fájdalomcsillapító), ödéma (duzzanat) csökkentő és a görcsoldó effektus.

A pulzáló mágneses mező (PEMF) alkalmazásának pozitív hatásait jelentős szaktekintélyek és neves intézmények klinikai vizsgálatai támasztják alá. Ezen klinikai vizsgálatok legújabb jegyzéke ezen az oldalon található. Forduljon hozzánk, szívesen segítünk, hogy könnyebben eligazodjon a szakmai adatokban!

Osztályunkon igen jól tudjuk alkalmazni a pulzáló mágneses mező hatását. Nagyra értékeljük, hogy nemcsak a programok száma alapján tudjuk alkalmazni, hanem magunk is kialakíthatunk programokat. A készülék kisméretű, egyszerűen kezelhető, igen jó teljesítmény mellett.

Prágai Na Bulovce Egyetemi Klinika – Orvosi Rehabilitációs Osztály

A pulzáló mágneses mezős kezeléseket több, mint 10 éve alkalmazzuk gyógyfürdőinkben. A Biomag készülékeket úgy a rehabilitációs, mind a fürdőzéses gyógyítás keretében használjuk. A mágnesterápia kombinálása egyéb rehabilitációs módszerekkel igen előnyös, mivel a mágnesterápia hatásai más módszerek hatásaival összeadódnak (fájdalomcsillapító, ödémagátló, regenerációs és miorelaxációs hatás).

A készülékkel meg vagyunk elégedve, jól kezelhető applikátorokkal is és jók a gyógyítási eredményei. A páciensek visszajelzései pozitívak. Heti kb. 50 alkalommal használjuk

Masaryk Városi Kórház, Jilemnice

A Biomagot ágyéki és mellkasi gerincproblémáimra használtam - jó eredménnyel: megszűntek a fájdalmaim.

Krystýna Seibothová, Mikulášovice

A Biomagot nyaki, mellkasi, ágyéki és keresztcsonti gerincproblémáimra alkalmaztam. Az ágyéki gerincműtét utáni seb az orvos nézete szerint gyorsan és jól gyógyult.

Ladislav Melich, Velký Osek

Információs kiegészítő: A terápia eredményei egyéniek lehetnek és ezért nem mindig felelnek meg az itt közölt tapasztalatokkal.

Az orvosok és ügyfeleink az alábbi betegségek ill. panaszok esetében is alkalmazzák a Biomag pulzáló terápiát:

 • Cukorbetegség
 • Gerincfájdalmak
 • Lábszárfekély
 • Magas vérnyomás
 • Karpális alagút szindróma
 • Ízületi gyulladások
 • További panaszok

 

Foglalja le a Biomag 3D pulzáló terápia kipróbálását – Most akciós áron

A Biomag Medical s.r.o. nevű cég minősített partnerei segítségével lehetővé teszi a Biomag 3D pulzus terápia kipróbálását egész Magyarországon.

A cél az, hogy mindenki megismerkedhessen a készülékkel és a terápiával és személyesen ki tudja próbálni. A szolgáltatás ára általában 70 EUR körül mozog, a legközelebbi Biomag partnertől való távolság szerint.

Használja ki a lehetőséget és próbálja ki a szabadalmaztatott 3D pulzus technológiát saját otthonában vagy a legközelebbi Biomag partnernél! Most térítésmentesen!

Zákazník

A * -gal jelölt tételek kitöltése kötelező.

reCAPTCHA
Személyes adatok feldolgozása.A személyes adatok feldolgozásáról tájékoztató kiegészítés itt található.