A teniszkönyök és golfkönyök a könyökízülethez tapadó izom -és ínszalagok (radiális epicondylus humeru) megbetegedése. Elsősorban a csuklót feszítő izmok (csuklóízületi extenzorok), valamint a kézfejet tenyérrel felfelé forgató izmok (supinátorok) szoktak megerőltetés miatt begyulladni.

A sportolóknál a teniszkönyök krónikus formájának kockázati tényezőit a tréningek csökkentésével és kompenzációs tornával lehet befolyásolni. A nehéz fizikai munkát végzőknél a műszak során a tevékenységek felváltva történő végzése segíthet. A betegség tárgy kézbevételét megakadályozó fájdalomhoz és az izomerő csökkenéséhez vezet.

A probléma gyógykezelése hosszútávú – a kezelés módja lehet hagyományos vagy sebészeti, nyugalmi időszak bevezetése, ortézis, jeges borogatás, analgetikumok, kortikoidok, és sikertelenség esetén akár műtéti beavatkozás is. A hagyományos gyógymódok közül a legfontosabb szerepet a fizikoterápia, így a pulzáló mágnesterápia is, stb. játszik.

A pulzáló mágnesterápia tenisz- vagy golfkönyök esetén enyhíti a fájdalmat és – az egyéb gyógykezelés mellett – elősegíti a gyógyulási folyamatot. Az inak és szalagok gyulladásai hajlamosak krónikussá válni és – idő előtti megerőltetés, ill. nem elegendő idejű gyógykezelés és felépülési idő esetén – ismételten kiújulnak. Ezért javasolt a pulzáló mágnesterápia preventív alkalmazása nyugalmi fázisban is.

Olvassa el a klinikai vizsgálatok eredményeit, melyek bizonyítják a fenti problémák gyógykezelése során alkalmazott alacsonyfrekvenciás pulzáló mágnesterápia eredményességének mértékét.


Zákazník

A * -gal jelölt tételek kitöltése kötelező.

reCAPTCHA
Személyes adatok feldolgozása.A személyes adatok feldolgozásáról tájékoztató kiegészítés itt található.