A prosztatagyulladás illetve a jóindulatú prosztata megnagyobbodás (BHP) a férfiakat érintő gyakori megbetegedés, melynek előfordulása a kor előrehaladtával nő és rendszerint 50 éves körüli korban jelenik meg.

A megnagyobbodás, az ödéma és a gyulladásos elváltozások a húgyvezeték elzáródásához és gyakori, kis adagokban történő vizeléshez vezet. Olyan progresszív betegségről van szó, amely az alsó húgyvezetékek működési rendellenességével illetve veseelégtelenséggel végződhet.

A prosztatagyulladás feltűnő kellemetlenségekkel jár és kockázati tényező a rosszindulatú rákbetegség kialakulásához. A megnagyobbodó prosztata egyre nagyobb nyomást gyakorol a húgyhólyag alsó részére, s így a hólyagnyak, a prosztata és a húgyvezeték részének simaizma összehúzódik, ami anatómiai obstrukcióhoz vezet.

A prosztata jóindulatú megnagyobbodása vizelési zavarokban nyilvánul meg – ilyenkor a jóindulatú prosztata megnagyobbodásból eredő alsó húgyvezetéki tünetekről beszélünk, melynek klinikai tünetei vizelési zavarokban, vizeletretencióban, húgyvezetéki fertőzésben,vérvizelésben illetve vesemedence tágulatban vagy veseelégtelenségben nyilvánulnak meg. A prosztatagyulladás kezelése gyógyszerekkel történik – leggyakrabban 5alfa-reduktáz inhibitorok, alfablokátorok, gyógynövény készítmények illetve sebészeti beavatkozás alkalmazásával.

Olvassa el az alábbi klinikai tanulmányok eredményeit, amelyek az alacsonyfrekvenciás pulzáló mágnesterápia hatásfokát bizonyítják ezen betegség gyógyítása során.


Zákazník

A * -gal jelölt tételek kitöltése kötelező.

reCAPTCHA
Személyes adatok feldolgozása.A személyes adatok feldolgozásáról tájékoztató kiegészítés itt található.