Migrénről akkor beszélünk, ha az egész fejben vagy a fej egyik felében jelentkezik bizonyos időközönként ismétlődő fájdalom.

A fájdalom rohamszerű és gyakran rosszulléttel és hányással jár. A migrén több formáját ismerjük és egy egész sor gyógyeljárás létezik enyhítésére.

A migrén számos ok miatt felléphet – leggyakrabban az agyban lévő erek károsodása (fokozott irritáció, kitüremkedés, stb.), illetve a nyaki gerinc elváltozásai miatt.

A vaszkuláris elmélet a migrén okát az agy részében végbemenő hipoxiával járó vasoconstrictióban, majd az ezt követő vasodilatációban határozza meg, ami fájdalomhoz vezet. A neurovaszkuláris elmélet a kortikális agyműködés depressziós hullámairól beszél, s egyben mindannyian feltételezik, hogy a fájdalmat a trigemin-mag és meningben lévő perifériás végződéseinek hiperszenzitivitása és patológikus aktivitása hívja elő.

A migrén tünetei a prodromális, aura stádiumtól, magán a rohamon keresztül a status migrenosus stádiumáig terjednek. A gyógykezelés migrén ellenes készítményekkel (agonista 5HT-1B/D), analgetikumok, nem szteroid gyulladáscsökkentők, megelőzésképpen béta blokkolók, stb. használatával történik.

Emellett van egy sor – gyógykezelésre rosszul reagáló – migrén-típus, melyek a fentebb említett okok egyikét sem mutatják ki egyértelműen és kiválóan reagálnak a szervezet általános méregtelenítésére illetve a májműködést elősegítő gyógykezelésre. Valószínűleg a keringésben résztvevő olyan anyagok redukálásához vezető folyamatról van szó, melyek megindíthatják az agyi erekben a negatív reakciókat.

Olvassa el az alábbi klinikai tanulmányok eredményeit, amelyek az alacsonyfrekvenciás pulzáló mágnesterápia hatásfokát bizonyítják ezen betegség gyógyítása során.


Zákazník

A * -gal jelölt tételek kitöltése kötelező.

reCAPTCHA
Személyes adatok feldolgozása.A személyes adatok feldolgozásáról tájékoztató kiegészítés itt található.