A fagyott váll szindróma a vállízület egy vagy több lágyszövetű részét – izmot, inakat, ínszalagokat, bursákat (nyáktömlők), ízületi tokot vagy a rostos porcgyűrűt (labrum gleonidale) – érinti, mely jelenség gyakran nincs is közvetlen összefüggésben a váll sérülésével.

A fagyott váll szindróma okai  a rotátor-köpeny izom problémái, gyulladás vagy degeneratív elváltozás, ízületi hártya gyulladás, elsődleges vállcsúcs és kulcscsont közötti ízületi problémák, másodlagos nyaki gerinci elváltozások, stb.

A fagyott váll krónikus és súlyos állapota az ízületi tok ínszalagjainak reflexes kontraktúrájához vezet. Fokozatosan csökken a vállízület mozgathatósága és sor kerül a fagyott váll szindróma kifejlődésére.

Ha a kart 60-120 fokban felemelve fájdalmat érzünk, az ún. impingement szindróma, azaz a rotátor-köpeny-inak károsodása, illetve a szubakromionális (vállcsúcs alatti) térben egyéb ok (pl. bursitis) miatt fellépő általános nyomás jöhet szóba. Impingement esetén lényegesen korlátozottabb és fájdalmasabb a berotáció, mint a kirotáció – a fagyott vállal ellentétben, amikor a mozgás mindkét irányban igen korlátozott.

Olvassa el az alábbi klinikai tanulmányok eredményeit, amelyek az alacsonyfrekvenciás pulzáló mágnesterápia hatásfokát bizonyítják ezen betegség gyógyítása során.


Zákazník

A * -gal jelölt tételek kitöltése kötelező.

reCAPTCHA
Személyes adatok feldolgozása.A személyes adatok feldolgozásáról tájékoztató kiegészítés itt található.