A lumbágó első jele lehet az időnkénti derékfájás, amely megelőzheti a csigolyaközti porckorong akut sérülését illetve gerinc-csatornába való kitüremkedését, minek következtében az ülőideg gyökere – leggyakrabban az ágyéki és a keresztcsonti gerinc átmenetében (L – S1) – nyomás alá kerül.

A gerincsérv (kilövellés, isiász) ismérve a gyökéridegek kompressziója az ágyéki és keresztcsonti gerinc tájékán – erős akut fájdalommal járó végtagba való kilövellés és mozgásbeszűkülés kíséretében.

A lumbágó gyakran lép fel átfázást és ideggyulladást (neuritis ischiadica), valamint – nem-fiziológiás pozíció során végbement – fizikai megterhelést követően. Az isiász legtöbbször hirtelen mozdulat, nem-fiziológiás pozícióban végzett nehéz súly emelése, stb. után következik be.

Az isiász során a gerincet körülvevő mélyen fekvő izmok fájdalmas összehúzódására kerül sor. A lunbágó-isiász során keletkező fájdalom megjelenési helye a porckitüremkedés helyétől függ.

Az L3 – L4 csigolyák között fellépő porckitüremkedés esetén a fájdalom a láb elülső részén, az L4 – L5 csigolyák közötti porckitüremkedéskor a láb oldalán és az L5 – S1 közötti porckitüremkedés esetén a láb hátsó felén egészen a sarokcsontig húzódik.

Olvassa el az alábbi klinikai tanulmányok eredményeit, amelyek a pulzáló mágnesterápia hatását bizonyítják a fenti probléma esetén.


Zákazník

A * -gal jelölt tételek kitöltése kötelező.

reCAPTCHA
Személyes adatok feldolgozása.A személyes adatok feldolgozásáról tájékoztató kiegészítés itt található.