Visszerek az alsó végtagokon – a visszerek a vér – nem jól záródó vénabillentyűk miatti – ellentétes irányú áramlása következtében keletkeznek, megkezdődik az oxigénhiányos vér, valamint a savas anyagcseretermékek pangása a láb szöveteiben, aminek következményei lehetnek a végtagok ischaemiás elváltozásai, gyulladás fokozott kockázata, továbbá elváltozások a bőrön – a lábszárfekély.

A lábszárfekély létrejöttében szerepet játszik a veleszületett adottság (csökkent minőségű vénafal-kötőszövet) és további kockázati tényezők,  mint pl. az ülőmunka, terhesség, hormonális fogamzásgátlók, túlsúlyosság, dohányzás, stb.

A lábszárfekély legfőbb tünetei közé tartozik az alsó végtagokban érzett feszültség vagy nyomás, fájdalom, ödéma, égető érzés, viszketés, éjszakai görcsök.

A visszerek megjelenhetnek mint vékony hajszálerek vagy már megduzzadt véna bőrelszíneződés kíséretében, illetve – mint végső fázis – lábszárfekély formájában.

Olvassa el az alábbi klinikai tanulmányok eredményeit, amelyek az alacsonyfrekvenciás pulzáló mágnesterápia hatásfokát bizonyítják ezen betegség gyógyítása során.


Zákazník

A * -gal jelölt tételek kitöltése kötelező.

reCAPTCHA
Személyes adatok feldolgozása.A személyes adatok feldolgozásáról tájékoztató kiegészítés itt található.