Az ízületek gyulladása az immunitással szorosan összefüggő, különféle eredetű gyulladásos ízületi megbetegedés (rheumatoid arthritis), de más betegségek, pl. köszvény, pikkelysömör, stb. kísérőtünete is.

Az ízületi gyulladás leggyakoribb előfordulásai közé tartozik a rheumatoid arthritis, a Bechtěrev-kór és az arthritis psoriatica. A betegség pontos oka nem ismert, de a legfőbb károsító mechanizmus a nem fertőző krónikus belső ízületi gyulladás – autoimmun folyamat, amikor az immunrendszer saját szöveteit támadja meg és kezdi pusztítani. Ennek következtében duzzanat keletkezik, további tünetek: hőségérzés, érintésre érzékenység, fájdalom és elégtelen működés. A gyulladás egy idő után az ízület leépüléséhez, eldeformálódásához vezet.

Rheumatoid arthritis (polyarthritis progressiva, reuma) a kötőszövet krónikus gyulladásos megbetegedése, melyet az ízületi struktúrák gyulladása, granulációs szövet kialakulása, ízület-leépülés, ínlazulás, esetleg kisebesedés jellemez. Súlyosabb esetekben a rheumatoid arthritis következtében patológiás elváltozások egyéb szervekben is végbemehetnek. A betegség gyakrabban figyelhető meg középkorú nőknél.

A betegséget fájdalomérzet, reggeli merevség, a kéz apró ízületei, vagy akár más ízületek duzzanata is kíséri. Leggyakoribb a kéz apró ízületei, a csukló-, boka, sőt akár a csípő- és térdízület gyulladása.

A jobb gyógyhatás érdekében fontos a környezet és az életvitel megváltoztatása, a rehabilitáció, a gyógyfürdőzés, valamint gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító szerek használata. A kezelés fékezi a további állapotromlást.

Olvassa el az alábbi klinikai tanulmányok eredményeit, amelyek az alacsonyfrekvenciás pulzáló mágnesterápia hatásfokát bizonyítják ezen betegség gyógyítása során.


Zákazník

A * -gal jelölt tételek kitöltése kötelező.

reCAPTCHA
Személyes adatok feldolgozása.A személyes adatok feldolgozásáról tájékoztató kiegészítés itt található.