A diabetes (cukorbetegség) a glükóz feldolgozásának hosszútávú zavarával járó krónikus megbetegedés, amely a vércukorszint emelkedéséhez, valamint a fehérje-, zsír- és cukor-feldolgozás terén megmutatkozó további elváltozásokhoz vezet.

A cukorbetegség következtében kóros elváltozások léphetnek fel az idegrostokban (diabeteses neuropathia) vagy a hajszálerekben (diabeteses mikroangiopathia) is.

A cukorbeteséget az inzulin elégtelen mennyisége vagy az inzulin-rezisztencia és az inzulin-kibocsátás változása váltja ki. A hosszútávú prognózis és a cukorbetegek életminősége nagyban függ a kardiovaszkuláris komplikációk súlyosságától.

A komplikációk (másodlagos károsodások) az alábbiak lehetnek: diabeteses retinopathia, mely akár vaksághoz vezethet; a diabeteses nefropathia, mely a vesék károsodását idézheti elő; diabeteses neuropathia, mely az összes szimpatikus és paraszimpatikus funkciót megtámadja; makrovaszkuláris megbetegedések, melyek a perifériás artériák, az agyi erek és az ischaemiás szívbetegséget foglalják magukban.

Ezzel párhuzamosan további egészségkárosulásra is sor kerülhet a magas vérnyomáskövetkeztében vagy a magas koleszterinszint, túlsúlyosság illetve dohányzás miatt.

A cukorbetegségnél a Biomag alacsonyfrekvenciás pulzáló mágnesterápia nem hat ki magára az inzulintermelésre (habár a hasnyálmirigy részleges funkciója esetén még legalább részben visszaállítható az inzulintermelés). Mégis, a hosszútávú kezelések a cukorbetegeknél (mind a gyermek-, mind az időskori diabetes esetén) igen pozitív befolyással bírnak.

Olvassa el az alábbi klinikai tanulmányok eredményeit, amelyek az alacsonyfrekvenciás pulzáló mágnesterápia hatásfokát bizonyítják ezen betegség gyógyítása során.


Zákazník

A * -gal jelölt tételek kitöltése kötelező.

reCAPTCHA
Személyes adatok feldolgozása.A személyes adatok feldolgozásáról tájékoztató kiegészítés itt található.