Csonttörés esetén a mágnesterápia – a jobb anyagcserének és a szövetek jobb mikrocirkulációjának köszönhetően – elősegíti a metabolitok kiválasztását és serkentőleg hat a gyógyulási folyamatra.

A csont és lágyszövetek gyorsabb gyógyulása és regenerációja az alacsonyfrekvenciás pulzáló mágnesterápiás kezelést követően bizonyított tény, melyet a citoplazmatikus membránok nem specifikus ingerlésével magyaráznak, amikoris a metabolikus lánc aktiválására kerül sor, ami megfelelően befolyásolja a cAMP/cGMP arányváltozását és az oszteoklasztok aktivitását.

A mágnesterápia jelentősen gyorsítja a csont gyógyulását, serkenti az új szövet képződését és fokozza a parathormon iránti érzékenységet (aktívabb csontszövet-épülés, kalcium-képződés), ezért alkalmazzák a törések, a  pseudoarthrosis (álízületek) gyorsabb felépülése, a meglazult és fájdalmas endoprotézisok jobb rögzülése érdekében.

Az alacsonyfrekvenciás pulzáló mágnesterápia hatására a proteoglikán szintje a porcszövetben 22 %-kal megnő, ami lehetővé teszi a törés – egyébként nehezen és korlátozott mértékben befolyásolható – gyógyulását. A gyorsabb gyógyulás nemcsak a csontok, hanem a lágyszövetek esetében is bizonyítást nyert.

Olvassa el az alábbi klinikai tanulmányok eredményeit, amelyek az alacsonyfrekvenciás pulzáló mágnesterápia hatásfokát bizonyítják ezen betegség gyógyítása során.


Zákazník

A * -gal jelölt tételek kitöltése kötelező.

reCAPTCHA
Személyes adatok feldolgozása.A személyes adatok feldolgozásáról tájékoztató kiegészítés itt található.