A csontritkulás – a csontrendszer progresszív, szisztémás megbetegedése, melyet a csontállomány – fokozott fragilitással és törékenységre való hajlammal járó – csökkenése és a csontszövet mikroszerkezetének zavarai jellemeznek.

Az oszteoporózis a WHO meghatározásában – a fiatalkori csontsűrűséghez viszonyítva – a csontsűrűség 2,5 SD alá csökkenését jelenti.

A csontállomány kb. 25-30 éves korig gyarapodik, majd egyénileg eltérő idejű stabilizáció áll be, melyet csontállomány-vesztés követ. Az állomány-vesztés a nőknél legtöbbször az átmeneti korban kezdődik és a nők kb. 20%-ánál vezet a csontritkulás kifejlődéséhez.

A csontképzést serkentő szerek a nemi és növekedési hormonok, Calcium- és D-vitamin, és kiegészítésként a több testmozgás.

A csontritkulást előidéző faktorok: a csontállomány-vesztés fokozódik a hormonszint csökkenése, ásványi anyagok és vitaminok hiánya, a kevés testmozgás, felszívódási zavarok, a foszfát hatása, túlzott alkohol fogyasztás és némely máj-, vese-, stb. probléma esetén.

A csontritkulás gyógykezelése komplex jellegű (hormonális, ásványi anyag és vitamin bevitel, stb.).

Olvassa el az alábbi klinikai tanulmányok eredményeit, amelyek a pulzáló mágnesterápia hatását bizonyítják ezen betegség gyógyítása során.


Zákazník

A * -gal jelölt tételek kitöltése kötelező.

reCAPTCHA
Személyes adatok feldolgozása.A személyes adatok feldolgozásáról tájékoztató kiegészítés itt található.