Magas vérnyomás (hipertónia)

Szerkesztő: | 2020. május 12.

A hipertóniáról gyakran mint néma gyilkosról beszélnek. Tünetei rendszerint nem egyértelműek. Tünetek lehetnek: a fejfájás, fáradékonyság, mellkasi nyomás vagy a végtagok puffadása. Számos beteg csak véletlenszerűen, a háziorvosánál tudja meg, hogy magas a vérnyomása. Nem jó alábecsülni, mert visszafordíthatatlan következményekkel járhat.

Vysoký krevní tlak - popis hypertenze
Kép: Magas vérnyomás (hipertónia)

Megoldást keres magas vérnyomására?

Szeretne megszabadulni a problémáitól?

A magas vérnyomás leírása és keletkezésének okai

A magas vérnyomás (azaz hipertónia) olyan civilizációs betegség, amely számos további megbetegedés kifejlődésében is szerepet játszik. Kialakulásának oka különböző belső és külső hatások kombinációja.

Az elsődleges hipertónia az összes hipertóniás beteg 90 – 95 %-át érinti, és okai egyértelműen nem megállapíthatók (soktényezős okok). A számításba jöhető kockázati tényezők: a genetikai adottság (az egyének 70%-a esetében) és egyéb rizikófaktorok, mint a nemi hovatartozás, a sós, zsíros és nem egészséges ételek túl nagymértékű fogyasztása, a dohányzás, mozgáshiány, túlsúly és a stressz.

A másodlagos hipertónia rendszerint fiatalabb korban jelentkezik (a hipertóniások 5 – 10 %-a esetében). Itt az okok ismertek, ezek főként a vese- és mellékvese betegségei, hormonális zavarok, terhesség, stb.

A magas vérnyomás hozzájárul az ateroszklerózis, a szívinfarktus, agyvérzés, szívelégtelenség és veseelégtelenség gyorsabb kifejlődéséhez.

Ezért fontos, hogy ne becsülje alá a kockázatokat és rendszeresen járjon preventív orvosi vizsgálatokra!

A magas vérnyomás kezelése – szabaduljon meg a problémától

A magas vérnyomás kezelése a hipertónia típusától és okától függ. A konzervatív és gyógyszeres kezelés a legelterjedtebb.

A vérnyomáscsökkentő gyógyszerek elnevezése: antihipertóniás szerek (ACE-gátlók, diuretikumok, béta-blokkolók, stb.). Az orvos dönti el, hogy kinél melyik készítmény-csoportot részesíti előnyben.

Enyhe hipertóniára az orvos rendszerint nem ír fel gyógyszert, hanem javasolja a rendszeres vérnyomás-mérést és az életmód-változtatást.

Fontos az étkezési szokások megváltoztatása, az alkohol és a dohányzás elhagyása, a több mozgás, – és túlsúly esetén – a testsúly csökkentése, továbbá az alapbetegség okainak függvényében a gyógyszeres kezelés is.

A természetes gyógymódok közé sorolható a rendszeres mozgás, az aerob tornagyakorlatok, a rendszeres gyaloglás és a stressz kerülése.

A komplex kezelés részeként javasolható a Biomag 3D pulzáló terápiája, melynek célja a keringési rendszer harmonizálása és a vérnyomás stabilizálása.

Kiválasztott kifejezések magyarázata:

 • Hipertóniás személy – magas vérnyomásban szenvedő személy, aki emiatt az egészségileg veszélyeztetettek csoportjába tartozik.
 • Hipertónia – magas vérnyomás.

Hogyan hat a Biomag szabadalmaztatott 3D pulzus terápia?

A Biomag 3D pulzus terápia hatásának alapelve az elektromágneses impulzusok generálása. Ezek az impulzusok a ruhán át és a szövetben mélyre hatolva jutnak a gyógykezelés célzott helyére. Az impulzusok speciálisan kifejlesztett biotropikus paraméterekkel rendelkeznek (pl. frekvencia, forma, intenzitás), hogy minél jobban befolyásolni tudják az adott egészségi problémákat.

Az elektromágneses impulzusok elvén alapuló gyógykezelést általában pulzus mágnesterápiának nevezik (angolul rendszerint a PEMF rövidítés használatos).

A Biomag szabadalmaztatott 3D technológiája ezen felül pontosabb és szakadatlan impulzusformát biztosít, növeli a teljesítményt és lehetővé teszi az impulzusok több oldalról érkező hatását. Így egy teljesen új és egyedülálló orvosi technológia jelent meg a piacon.

Melyek a terápia előnyei hipertónia esetén?

 • Értágító hatásával nyújt segítséget (javítja a vérellátást).
 • Gyógyító és regeneráló hatása van.
 • Hála a könnyű kezelésének, alkalmas az otthoni ápolásban is.
 • Egyszerű megoldásról van szó, így nincs szükség további gyógyszerekre.
 • Nem-invazív kezelés.

A Biomag 3D technológiája és hatásai - MUDr. Peter Bednarčík, CSc. ismertetése

Az impulzusterápia hatásai - tudományos tanulmányok

A Biomag 3D pulzáló terápiájának legjelentősebb klinikai eredménye a hipertóniában szenvedő pácienseknél az értágító, gyógyító és regeneráló hatás elérése.

A pulzáló mágneses mező (PEMF) alkalmazásának pozitív hatásait jelentős szaktekintélyek és neves intézmények klinikai vizsgálatai támasztják alá. Ezen klinikai vizsgálatok legújabb jegyzéke ezen az oldalon található. Forduljon hozzánk, szívesen segítünk, hogy könnyebben eligazodjon a szakmai adatokban!

Osztályunkon igen jól tudjuk alkalmazni a pulzáló mágneses mező hatását. Nagyra értékeljük, hogy nemcsak a programok száma alapján tudjuk alkalmazni, hanem magunk is kialakíthatunk programokat. A készülék kisméretű, egyszerűen kezelhető, igen jó teljesítmény mellett.

Prágai Na Bulovce Egyetemi Klinika – Orvosi Rehabilitációs Osztály

A pulzáló mágneses mezős kezeléseket több, mint 10 éve alkalmazzuk gyógyfürdőinkben. A Biomag készülékeket úgy a rehabilitációs, mind a fürdőzéses gyógyítás keretében használjuk. A mágnesterápia kombinálása egyéb rehabilitációs módszerekkel igen előnyös, mivel a mágnesterápia hatásai más módszerek hatásaival összeadódnak (fájdalomcsillapító, ödémagátló, regenerációs és miorelaxációs hatás).

A készülékkel meg vagyunk elégedve, jól kezelhető applikátorokkal is és jók a gyógyítási eredményei. A páciensek visszajelzései pozitívak. Heti kb. 50 alkalommal használjuk

Masaryk Városi Kórház, Jilemnice

Egy sor problémám volt, mint pl. kéztőcsatorna-szindróma, migrénszerű fejfájás, magas vérnyomás, pajzsmirigy túlműködés. A mágnesterápiás gyógykezelést követően javult az egészségem.

Marie Miková, Znojmo

A pulzáló mágnest több mint egy éve használom és igen meg vagyok elégedve vele. Keresztcsont tájéki fájdalmaimat, kézfájásomat, vérnyomásomat, hasfájásomat kezelem. Mióta megvan a készülék, nem járok idegblokkoló injekcióra.

Rudolf Zubrík, Podolie

Cukorbetegségben szenvedek, magas a vérnyomásom és ínysorvadásom is van. Használom a Biomag készüléket és nagyon elégedett vagyok. Sokkal jobban érzem magam.

Oľga Horňáková, Tovarníky

Információs kiegészítő: A terápia eredményei egyéniek lehetnek és ezért nem mindig felelnek meg az itt közölt tapasztalatokkal.

Az orvosok és ügyfeleink az alábbi betegségek ill. panaszok esetében is alkalmazzák a Biomag pulzáló terápiát:

 • Cukorbetegség
 • Gerincfájdalmak
 • Lábszárfekély
 • Magas vérnyomás
 • Karpális alagút szindróma
 • Ízületi gyulladások
 • További panaszok

 

Foglalja le a Biomag 3D pulzáló terápia kipróbálását – Most akciós áron

A Biomag Medical s.r.o. nevű cég minősített partnerei segítségével lehetővé teszi a Biomag 3D pulzus terápia kipróbálását egész Magyarországon.

A cél az, hogy mindenki megismerkedhessen a készülékkel és a terápiával és személyesen ki tudja próbálni. A szolgáltatás ára általában 70 EUR körül mozog, a legközelebbi Biomag partnertől való távolság szerint.

Használja ki a lehetőséget és próbálja ki a szabadalmaztatott 3D pulzus technológiát saját otthonában vagy a legközelebbi Biomag partnernél! Most térítésmentesen!

Zákazník

A * -gal jelölt tételek kitöltése kötelező.

reCAPTCHA
Személyes adatok feldolgozása.A személyes adatok feldolgozásáról tájékoztató kiegészítés itt található.