Magas vérnyomás (hipertónia)

Szerkesztő: | 7. január 2019

Jellemzők: A magas vérnyomás (hipertónia) civilizációs betegség, amely számos egészségi probléma kifejlődésében kiveszi részét. A magas vérnyomás oka különböző külső és belső hatás kombinációja. Csehországban kb. 1 millió magas vérnyomással rendelkező ember él.
Elsődleges magas vérnyomás (hipertónia) a hipertóniás emberek 90-95%-át érinti, akiknél a betegség oka nem egyértelmű, ezért multifaktorális okokról beszélünk, amikor a genetikai adottság (az egyének 70%-ánál) és egyéb kockázati tényezők, mint a nemi hovatartozás, a só, zsíros és nem egészséges ételek túl nagymértékű fogyasztása, a dohányzás, a kevés mozgás, túlsúly és a stressz jöhetnek számításba.

A szekundáris magas vérnyomás (hipertónia) általában a fiatalkorú egyéneket súlytja (a hipertóniások 5-10%-át), ennek okai ismertek – általában a vese- és mellékvese megbetegedésének, hormonzavarnak, terhességnek, stb. velejárói. A magas vérnyomás (hipertónia) hozzájárul az atherosklerosis, a szívinfarktus, stroke, szívelégtelenség és a veseproblémák gyorsabb kifejlődéséhez.

A hipertónia gyógykezelése annak típusától és okától függ, rendszerint konzervatív és gyógyszeres lehet. Fontos az étkezési szokások megváltoztatása, az alkoholfogyasztással és a dohányzással való felhagyás, a több mozgás, és túlsúlyosság esetén a testsúly csökkentése, továbbá az alapbetegség diagnózis szerinti gyógyszeres kezelése. A magas vérnyomás (hipertónia) prevenciója a rendszeres testmozgásban, aerob gyakorlatokban, rendszeres sétában nyilvánul meg.

A mágnesterápia jelentősége magas vérnyomás (hipertónia) esetén

A magas vérnyomás (hipertónia) esetén a komplex gyógykezelés része lehet a Biomag alacsonyfrekvenciás pulzáló mágnesterápia is, ahol elsősorban az értágító, valamint az általános gyógyító hatás érvényesül. A keringési rendszer egészének mágnesterápiával történő harmonizációja elősegíti a magas vérnyomás csökkenését.

A mágnesterápia alkalmazása magas vérnyomás (hipertónia) esetén

Magas vérnyomás (hipertónia) esetén 2 – 25 Hz-es frekvenciájú programokat alkalmazunk, mely során a görcsoldó, értágító és gyógyító hatás kerül előtérbe. Eleinte hozzávetőleg 2 hétig – a keringési rendszer adaptációja érdekében – javasoljuk az alsó végtagok kezelését, majd a hát vagy mellkas tájéki kezelést lapos applikátor segítségével.

A mágnesterápia és a magas vérnyomás (hipertónia) – az Önök kérdései

Szeretne többet megtudni a mágnesterápia alkalmazásáról magas vérnyomás (hipertónia) esetén? Értesítsen minket!
Forduljon hozzánk bizalommal, válaszolunk a magas vérnyomás (hipertónia) esetén alkalmazandó mágnesterápiát érintő kérdéseire.

Zákazník

A * -gal jelölt tételek kitöltése kötelező.

reCAPTCHA
Személyes adatok feldolgozása.A személyes adatok feldolgozásáról tájékoztató kiegészítés itt található.