Lyme-kór (Lyme borreliosis)

Szerkesztő: | 2020. szeptember 7.

Kullancsot talált a testén, és a kullancscsípés helyén halványuló közepű piros folt jelent meg? Ha ezen kívül erős fejfájással vagy ízületi fájdalommal küzd és lázas, inkább forduljon orvoshoz. Ez esetben a Lyme-kórról lehet szó. Ha a kezelést nem kezdik meg idejében, annak súlyos következményei lehetnek az idegrendszer, a szív és a mozgásszervek működésére nézve.

Lymská borelióza - popis diagnózy
Kép: Lyme-kór (Lyme borreliosis)

Megoldást keres a Lyme-kórra?

Szeretne megszabadulni a problémáitól?

A Lyme-kór leírása és jelentkezésének okai

A Lyme-kór (azaz Lyme borreliosis) a Borrelia nemzetség legalább három baktériumfaja által okozott fertőző megbetegedés.

A betegséget leggyakrabban az emberre a kullancs viszi át. A fertőzés – a kullancs általános elterjedése miatt – gyakorlatilag bárhol elérheti az embert. Az átvitel feltehetőleg lehetséges egyéb, szúró-szívó szájszervvel rendelkező rovarok által is, mint a szúnyog vagy a lepkeszúnyog.

A betegség lefolyása három fázisú.

Az első stádiumban, mely akár több hétig is tarthat, influenzaszerű tünetek jelentkeznek. A fertőzött egyén fáradékony, lázas és rosszullét környékezi. A kullancscsípés helyén piros folt jelenik meg fehér ponttal a közepén (migráló erythema).

A második fázist izom- és ízületi fájdalom, duzzanat kíséri.

A harmadik fázis több hónap vagy év elmúltával lép fel ízületi gyulladással, az agyat, csontvelőt, szívet vagy szemet érintő gyulladásos megbetegedéssel.

A diagnózis megállapítása – a borrelia ellenanyagára irányuló – klinikai és laboratóriumi vizsgálat alapján történik.

A Lyme-kór kezelése – szabaduljon meg a problémától

A betegség gyógykezelése antibiotikumok segítségével történik; igen fontos a korai diagnózis és a kezelés mihamarabbi megkezdése. Ennél a betegségnél a kullancs encephalitistől eltérően a megelőzés védőoltás útján nem lehetséges.

A késői vagy nem elégséges gyógykezelés jóval súlyosabb, az adott szerv működését korlátozó és nehezebben gyógyítható tünetekhez vezethet.

A betegség későbbi fázisaiban az antibiotikumos kezelést követően is számos klinikai probléma maradhat fenn, amelyek krónikussá válhatnak; ilyenkor fontos a tüneti kezelések folytatása és a tartós rehabilitáció.

A Biomag 3D pulzáló terápia megfelelő rehabilitációs módszernek bizonyult. Célja: a gyulladásos folyamatok és a fájdalom enyhítése, a mozgásképesség javítása, valamint a fertőzés krónikus következményeinél a klinikai tünetek továbbfejlődésének fékezése.

Kiválasztott kifejezések magyarázata:

 • Migráló erythema (erythema migrans) – piros, gyakran több cm-es folt, amely a kullancscsípés helyén jelenik meg 14-30 nap múlva és amely a borreliosis jellegzetes tünete.

Hogyan hat a Biomag szabadalmaztatott 3D pulzus terápia?

A Biomag 3D pulzus terápia hatásának alapelve az elektromágneses impulzusok generálása. Ezek az impulzusok a ruhán át és a szövetben mélyre hatolva jutnak a gyógykezelés célzott helyére. Az impulzusok speciálisan kifejlesztett biotropikus paraméterekkel rendelkeznek (pl. frekvencia, forma, intenzitás), hogy minél jobban befolyásolni tudják az adott egészségi problémákat.

Az elektromágneses impulzusok elvén alapuló gyógykezelést általában pulzus mágnesterápiának nevezik (angolul rendszerint a PEMF rövidítés használatos).

A Biomag szabadalmaztatott 3D technológiája ezen felül pontosabb és szakadatlan impulzusformát biztosít, növeli a teljesítményt és lehetővé teszi az impulzusok több oldalról érkező hatását. Így egy teljesen új és egyedülálló orvosi technológia jelent meg a piacon.

Melyek a terápia előnyei Lyme-kór esetén?

 • Enyhíti a gyulladásos folyamatokat.
 • Segít a fájdalom enyhítésében és javítja a mozgásképességet.
 • Elősegíti a gyógyulást és immunstimuláló hatásával enyhíti a tünetek súlyosbodását.
 • Hála a könnyű kezelésének, alkalmas az otthoni ápolásban is.
 • Egyszerű megoldásról van szó, így nincs szükség további gyógyszerekre.
 • Nem-invazív kezelés.

A Biomag 3D technológiája és hatásai - MUDr. Peter Bednarčík, CSc. ismertetése

Az impulzusterápia hatásai - tudományos tanulmányok

A Biomag 3D pulzáló terápia legjelentősebb klinikai eredménye a Lyme-kóros pácienseknél az analgetikus (fájdalomcsillapító) és gyógyító hatás elérése.

A pulzáló mágneses mező (PEMF) alkalmazásának pozitív hatásait jelentős szaktekintélyek és neves intézmények klinikai vizsgálatai támasztják alá. Ezen klinikai vizsgálatok legújabb jegyzéke ezen az oldalon található. Forduljon hozzánk, szívesen segítünk, hogy könnyebben eligazodjon a szakmai adatokban!

Osztályunkon igen jól tudjuk alkalmazni a pulzáló mágneses mező hatását. Nagyra értékeljük, hogy nemcsak a programok száma alapján tudjuk alkalmazni, hanem magunk is kialakíthatunk programokat. A készülék kisméretű, egyszerűen kezelhető, igen jó teljesítmény mellett.

Prágai Na Bulovce Egyetemi Klinika – Orvosi Rehabilitációs Osztály

A pulzáló mágneses mezős kezeléseket több, mint 10 éve alkalmazzuk gyógyfürdőinkben. A Biomag készülékeket úgy a rehabilitációs, mind a fürdőzéses gyógyítás keretében használjuk. A mágnesterápia kombinálása egyéb rehabilitációs módszerekkel igen előnyös, mivel a mágnesterápia hatásai más módszerek hatásaival összeadódnak (fájdalomcsillapító, ödémagátló, regenerációs és miorelaxációs hatás).

A készülékkel meg vagyunk elégedve, jól kezelhető applikátorokkal is és jók a gyógyítási eredményei. A páciensek visszajelzései pozitívak. Heti kb. 50 alkalommal használjuk

Masaryk Városi Kórház, Jilemnice

Férjem Lyme-kórral volt antibiotikus kezelés alatt. Nagyon fáradt és kimerült volt. A készülék használata során fokozatosan elhagyta a gyógyszereket és teljes erővel ismét dolgozni kezdett a gazdaságban.

Šmakal házaspár, Benešov

Lyme-kórom volt és gondjaim vannak a gerincemmel és ízületeimmel. A rehabilitációs orvosom által felért mágnesek mindig segítettek, ezért megvettem a Biomagot, amelyet fájdalmak vagy balesetek esetén használok.

Hana Černiková, Staré Hradiště

Kullancs-csípést követően Lyme-kórom volt, s a később fellépő polineuropátia nagy fájdalmakat okoz. A Biomag terápiát naponta végeztem. Persze, hogy nem hozott száz százalékos gyógyulást, de a kezem nem fáj és van annyira mozgékony, hogy csaknem mindent tudok végezni vele.

Škarvadová asszony, Pečky

Információs kiegészítő: A terápia eredményei egyéniek lehetnek és ezért nem mindig felelnek meg az itt közölt tapasztalatokkal.

Az orvosok és ügyfeleink az alábbi betegségek ill. panaszok esetében is alkalmazzák a Biomag pulzáló terápiát:

 • Cukorbetegség
 • Gerincfájdalmak
 • Lábszárfekély
 • Magas vérnyomás
 • Karpális alagút szindróma
 • Ízületi gyulladások
 • További panaszok

 

Foglalja le a Biomag 3D pulzáló terápia kipróbálását – Most akciós áron

A Biomag Medical s.r.o. nevű cég minősített partnerei segítségével lehetővé teszi a Biomag 3D pulzus terápia kipróbálását egész Magyarországon.

A cél az, hogy mindenki megismerkedhessen a készülékkel és a terápiával és személyesen ki tudja próbálni. A szolgáltatás ára általában 70 EUR körül mozog, a legközelebbi Biomag partnertől való távolság szerint.

Használja ki a lehetőséget és próbálja ki a szabadalmaztatott 3D pulzus technológiát saját otthonában vagy a legközelebbi Biomag partnernél! Most térítésmentesen!

Zákazník

A * -gal jelölt tételek kitöltése kötelező.

reCAPTCHA
Személyes adatok feldolgozása.A személyes adatok feldolgozásáról tájékoztató kiegészítés itt található.