Leépült csontok gyógyítása

Szerkesztő: | 2019. január 7.

A leépült csontok gyógyítása pulzáló mágnesterápia segítségével már a XX. század derekáig visszavezethető, bár a konkrét terápiás hatások nem kerültek teljességgel leírásra. Ezért irányult Yang Wei és kollektívája (Yang Wei et al., 2008) figyelme a – csontképcsődést és csontfejlődést (oszteogenezist) befolyásoló – sejtek mechanizmusára.

A kutatás a – csontépítő sejtekkel – osteoblastokkal kapcsolatban fontos felfedezést eredményezett.

Az eredmények rámutattak, hogy a pulzáló mágnesterápia hatékonyságát egyebek mellett a sejtérettség is meghatározza. Magyarul: az alacsonyfrekvenciás pulzáló mágneses mező előszöris felgyorsítja az elsődleges osteoblastok képződését (proliferációt). Majd csak azok teljes érettsége (maturációja) után fejti ki hatását a sejt-differenciáció – a sejtek csontsejtekké specializálódásának – támogatására.

Az alacsonyfrekvenciás pulzáló mágnesterápia így nemcsak a csontrendszer gyógyítását, hanem a csontképződés egész folyamatát elősegíti.

Forrás: Yang Wei et al. (2008) Effects of Extremely Low-Frequency-Pulsed Electromagnetic Field on Different-Derived Osteoblast-Like Cells. Electromagnetic Biology & Medicine. 27 (3), 298–311.

Az extrémül alacsonyfrekvenciás pulzáló mágneses mező hatása az osteoblastokhoz hasonló, különféle eredetű sejtekre / Effects of extremely low-frequency-pulsed electromagnetic field on different-derived osteoblast-like cells
 
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18821205

Küldje el nekünk az alábbi formanyomtatványt és próbálja ki a szabadalmazott Biomag 3D pulzáló mágnesterápia gyógyhatását.

Tanácsadóink a lehető leghamarabb kapcsolatba lépnek Önnel és testreszabott megoldást javasolnak.

Tudjon meg többet a mágneses terépiáról: A pulzáló mágnesterápia (PEMF) alapelve