Lábszárfekély gyógyítása és az APMM hatása

Szerkesztő: | 2020. február 25.

Alekseenko A. V., Gusak V. V., Tarabanchuk V. V., Iftodii A. G., Sherbana N. G., Stoliar V. F. Chirurgie, Moszkva

A lábszárfekélyt úgy lehet definiálni, mint a bőr krónikus defektje, amit a kötőszövet széthullásával és elhalásával jellemezhetünk. A lábszárfekélynek különböző okai lehetnek: vénás, artériás vagy vegyes [artériás (8 %), diabeteszes (3 %), baleset következtében (2 %), egyéb (14 %), vénás (73 %)]. A statisztikák szerint lábszárfekélyben a lakosságnak mintegy 1 %-a szenved. Az életkor előrehaladtával a páciensek száma növekszik, a 65 éven felettieknek 3,5%-ánál figyelték meg ezt a betegséget. Elmondható, hogy a lábszárfekély a nőknél háromszor gyakrabban jelenik meg, mint a férfiaknál.A klinikai vizsgálatba 74 beteget vontak be, akiknél alsó végtagi trofikus fekélyt diagnosztizáltak. Két kontroll-csoportot vizsgáltak: aktív gyógykezeléssel és placeboval. A betegeknek 10-12 napon át naponta 3-szor nyújtottak kezelést – különböző frekvenciájú mágneses mező alkalmazásával.

Összefoglalás: A terápia utáni 10-12 nappal a seb felülete teljesen megtisztult az elhalt szövettől, megszűnt a gyulladásos folyamat és megkezdődött a hámosodás (gyógyulás). A terápia ezen hatása a lábszárfekélyes páciensek 93%-ánál fellépett.

A lábszárfekély gyógyulása és a mágnesterápia – az Önök kérdései

Felkeltette érdeklődését a mágnesterápia lábszárfekélyre gyakorolt hatása? Szeretne többet megtudni a mágnesterápia használatáról lábszárfekély esetén? Vegye fel velünk a kapcsolatot!
Forduljon hozzánk bizalommal, válaszolunk a lábszárfekély mágnesterápiás kezelését érintő kérdéseire.

Tudjon meg többet a mágneses terépiáról: A pulzáló mágnesterápia (PEMF) alapelve