Lábadozás időszaka

Szerkesztő: | 2019. október 4.
Rekonvalescence - popis
Kép: Lábadozás időszaka

Megoldást keres egészségügyi problémáira?

Kérdezzen tőlünk

Jellemzők: A lábadozás illetve felépülés az adott betegség fő tüneteinek elmúlása és az egészség teljes visszanyerése közötti időszak. A lábadozás időszakában a betegség által károsodott funkciók visszaállására kerül sor a szervezetben. Ilyenkor vagy a károsodott szövetek megújulásáról – pl. az energiát adó zsírtartalék megújulásáról ill. baleset után a sebhelyek végleges begyógyulásáról -, vagy a szervezet valamilyen funkcióvesztéssel kapcsolatos adaptációjáról – pl. végtag elvesztése esetén – lehet szó. A lábadozás időszaka a károsodás típusától függ, ezen periódusban a szervezet még le van gyengülve, fokozottan érzékeny és fogékony esetleges további negatív tényezők iránt. A felépülés ideje megfelelő kiegészítő kezeléssel a szükséges minimumra rövidíthető. Az ilyen kezelések ezen felül megakadályozzák a betegség ismétlődését és gyorsítják a teljes működőképesség bekövetkeztét.

A mágnesterápia jelentősége lábadozás idején

Lábadozás idején az anyagcsere és a mikrocirkuláció serkentése a szövetekben a gyógyulási folyamat alapvető feltétele. Az alacsonyfrekvenciás pulzáló mágnesterápia csontok és lágyszövetek gyorsabb gyógyulására és regenerációjára gyakorolt hatása bizonyított tény, ami a citoplazmatikus membrán nem specifikus ingerlésével magyarázható, amikor az anyagcsere-lánc aktiválására kerül sor, melynek kulcspontja a cAMP/cGMP arány változása, valamint az osteoclastok fokozott aktiválása a csont gyógyulása során. A Biomag készülékek  pozitívan befolyásolják mind a steril (reumás megbetegedések), mind a mikrobiális gyulladásokat és azok gyógyulását. A gyógyító és regeneráló hatás számos részhatás összessége, mely a lábadozás idején támogatja a szervezet természetes öngyógyító és regenerálódó képességét.

A mágnesterápia alkalmazása lábadozás idején

Lábadozás idején 2 – 25 Hz-es kezeléseket alkalmazunk, melyek során mind a fájdalomcsillapító, mind az értágító és gyógyító hatás érvényre jut. A későbbiekben a fenti kezeléseket magasabb, 36 – 44 Hz-es stimuláló frekvenciákkal felváltva alkalmazhatjuk a lábadozás lerövidítése érdekében. A kezeléseket az érintett testrészeken lokálisan végezzük és szükség esetén kombináljuk az egyes diagnózisok szrinti célirányos programokkal.

Hogyan hat a Biomag szabadalmaztatott 3D pulzus terápia?

A Biomag 3D pulzus terápia hatásának alapelve az elektromágneses impulzusok generálása. Ezek az impulzusok a ruhán át és a szövetben mélyre hatolva jutnak a gyógykezelés célzott helyére. Az impulzusok speciálisan kifejlesztett biotropikus paraméterekkel rendelkeznek (pl. frekvencia, forma, intenzitás), hogy minél jobban befolyásolni tudják az adott egészségi problémákat.

Az elektromágneses impulzusok elvén alapuló gyógykezelést általában pulzus mágnesterápiának nevezik (angolul rendszerint a PEMF rövidítés használatos).

A Biomag szabadalmaztatott 3D technológiája ezen felül pontosabb és szakadatlan impulzusformát biztosít, növeli a teljesítményt és lehetővé teszi az impulzusok több oldalról érkező hatását. Így egy teljesen új és egyedülálló orvosi technológia jelent meg a piacon.

A Biomag 3D technológiája és hatásai - MUDr. Peter Bednarčík, CSc. ismertetése

Az impulzusterápia hatásai - tudományos tanulmányok

A pulzáló mágneses mező (PEMF) alkalmazásának pozitív hatásait jelentős szaktekintélyek és neves intézmények klinikai vizsgálatai támasztják alá. Ezen klinikai vizsgálatok legújabb jegyzéke ezen az oldalon található. Forduljon hozzánk, szívesen segítünk, hogy könnyebben eligazodjon a szakmai adatokban!

Osztályunkon igen jól tudjuk alkalmazni a pulzáló mágneses mező hatását. Nagyra értékeljük, hogy nemcsak a programok száma alapján tudjuk alkalmazni, hanem magunk is kialakíthatunk programokat. A készülék kisméretű, egyszerűen kezelhető, igen jó teljesítmény mellett.

Prágai Na Bulovce Egyetemi Klinika – Orvosi Rehabilitációs Osztály

A pulzáló mágneses mezős kezeléseket több, mint 10 éve alkalmazzuk gyógyfürdőinkben. A Biomag készülékeket úgy a rehabilitációs, mind a fürdőzéses gyógyítás keretében használjuk. A mágnesterápia kombinálása egyéb rehabilitációs módszerekkel igen előnyös, mivel a mágnesterápia hatásai más módszerek hatásaival összeadódnak (fájdalomcsillapító, ödémagátló, regenerációs és miorelaxációs hatás).

A készülékkel meg vagyunk elégedve, jól kezelhető applikátorokkal is és jók a gyógyítási eredményei. A páciensek visszajelzései pozitívak. Heti kb. 50 alkalommal használjuk

Masaryk Városi Kórház, Jilemnice

5 évvel ezelőtt agyvérzést kaptam, aminek következményeként egész jobb oldalam béna maradt, ami rehabilitáció és gyógyfürdők segítségével javulni kezdett. Csak a jobb kezem és részben a jobb lábam még nem tökéletes. A Biomag készülék használata segít a javulásban.

Ivan Boreš, Prachatice

A Biomag készüléket naponta használom szervezetem rehabilitációjára és preventíven. Sérülés esetén a gyors gyógyulást támogató programokat szoktam választani. Meggyőződésem, hogy meghosszabbítja jéghoki pályámat.

Ladislav Lubina, Pardubice

A Biomag készüléket több, mint 13 éve használom sportolás utáni gyorsabb izomlazításra, valamint sérülések utáni gyorsabb regenerációra. Sérülés esetén a készüléknek köszönhetően gyorsabban tudok felépülni.

Jan Šrotíř, Vyškov

Információs kiegészítő: A terápia eredményei egyéniek lehetnek és ezért nem mindig felelnek meg az itt közölt tapasztalatokkal.

Az orvosok és ügyfeleink az alábbi betegségek ill. panaszok esetében is alkalmazzák a Biomag pulzáló terápiát:

  • Cukorbetegség
  • Gerincfájdalmak
  • Lábszárfekély
  • Magas vérnyomás
  • Karpális alagút szindróma
  • Ízületi gyulladások
  • További panaszok

 

Foglalja le a Biomag 3D pulzáló terápia kipróbálását – Most akciós áron

A Biomag Medical s.r.o. nevű cég minősített partnerei segítségével lehetővé teszi a Biomag 3D pulzus terápia kipróbálását egész Magyarországon.

A cél az, hogy mindenki megismerkedhessen a készülékkel és a terápiával és személyesen ki tudja próbálni. A szolgáltatás ára általában 70 EUR körül mozog, a legközelebbi Biomag partnertől való távolság szerint.

Használja ki a lehetőséget és próbálja ki a szabadalmaztatott 3D pulzus technológiát saját otthonában vagy a legközelebbi Biomag partnernél! Most térítésmentesen!

Zákazník

A * -gal jelölt tételek kitöltése kötelező.

reCAPTCHA
Személyes adatok feldolgozása.A személyes adatok feldolgozásáról tájékoztató kiegészítés itt található.