Lábadozás időszaka

Szerkesztő: | 7. január 2019

Jellemzők: A lábadozás illetve felépülés az adott betegség fő tüneteinek elmúlása és az egészség teljes visszanyerése közötti időszak. A lábadozás időszakában a betegség által károsodott funkciók visszaállására kerül sor a szervezetben. Ilyenkor vagy a károsodott szövetek megújulásáról – pl. az energiát adó zsírtartalék megújulásáról ill. baleset után a sebhelyek végleges begyógyulásáról -, vagy a szervezet valamilyen funkcióvesztéssel kapcsolatos adaptációjáról – pl. végtag elvesztése esetén – lehet szó. A lábadozás időszaka a károsodás típusától függ, ezen periódusban a szervezet még le van gyengülve, fokozottan érzékeny és fogékony esetleges további negatív tényezők iránt. A felépülés ideje megfelelő kiegészítő kezeléssel a szükséges minimumra rövidíthető. Az ilyen kezelések ezen felül megakadályozzák a betegség ismétlődését és gyorsítják a teljes működőképesség bekövetkeztét.

A mágnesterápia jelentősége lábadozás idején

Lábadozás idején az anyagcsere és a mikrocirkuláció serkentése a szövetekben a gyógyulási folyamat alapvető feltétele. Az alacsonyfrekvenciás pulzáló mágnesterápia csontok és lágyszövetek gyorsabb gyógyulására és regenerációjára gyakorolt hatása bizonyított tény, ami a citoplazmatikus membrán nem specifikus ingerlésével magyarázható, amikor az anyagcsere-lánc aktiválására kerül sor, melynek kulcspontja a cAMP/cGMP arány változása, valamint az osteoclastok fokozott aktiválása a csont gyógyulása során. A Biomag készülékek  pozitívan befolyásolják mind a steril (reumás megbetegedések), mind a mikrobiális gyulladásokat és azok gyógyulását. A gyógyító és regeneráló hatás számos részhatás összessége, mely a lábadozás idején támogatja a szervezet természetes öngyógyító és regenerálódó képességét.

A mágnesterápia alkalmazása lábadozás idején

Lábadozás idején 2 – 25 Hz-es kezeléseket alkalmazunk, melyek során mind a fájdalomcsillapító, mind az értágító és gyógyító hatás érvényre jut. A későbbiekben a fenti kezeléseket magasabb, 36 – 44 Hz-es stimuláló frekvenciákkal felváltva alkalmazhatjuk a lábadozás lerövidítése érdekében. A kezeléseket az érintett testrészeken lokálisan végezzük és szükség esetén kombináljuk az egyes diagnózisok szrinti célirányos programokkal.

A mágnesterápia és a lábadozás – az Önök kérdései

Szeretne többet megtudni a mágnesterápia alkalmazásáról a lábadozás idején? Értesítsen minket!
Forduljon hozzánk bizalommal, válaszolunk a lábadozás idején alkalmazandó mágnesterápiát érintő kérdéseire.

Zákazník

A * -gal jelölt tételek kitöltése kötelező.

reCAPTCHA
Személyes adatok feldolgozása.A személyes adatok feldolgozásáról tájékoztató kiegészítés itt található.