Kullancs encephalitis – lábadozás

Szerkesztő: | 2020. szeptember 7.

Influenzás tünetei vannak? Lázas és kullancsot talált a testén? Ilyen esetben a kullancs encephalitis is szóba jöhet. Ha erre gyanakszik, minél hamarabb forduljon orvoshoz. Ne engedje, hogy a betegség abba a fázisba kerüljön, hogy tartós következményei legyenek.

Klíšťová encefalitida - popis diagnózy
Kép: Kullancs encephalitis – lábadozás

Megoldást keres az encephalitisre?

Szeretne megszabadulni a problémáitól?

A kullancs encephalitis leírása és keletkezésének okai

A kullancs encephalitis, azaz kullancs által terjesztett agyvelőgyulladás fertőző vírusos megbetegedés, amely állat – elsősorban fertőzött kullancs – közvetítésével terjed át az emberre. Az átvitel lehetséges nem hőkezelt kecske- vagy juhsajt, illetve tejtermékek által is.

A betegség agyvelő- vagy agyhártya-gyulladást okozhat és általában két fázisban zajlik le. Lefolyása azonban lehet tünetmentes is.

Az első fázis (2-5 nap) influenzaszerűen, ízületi fájdalmak, ill. izomfájdalmak, fejfájás és fáradtság kíséretében zajlik.. A második fázisban (2-3 hét) megjelenhet láz, kínzó fejfájás, hányás, dezorientáció vagy tarkó tájéki merevség is.

Igen súlyos, életveszélyes megbetegedésről van szó. Amennyiben a fertőzés szakszerű kezelése idejében megtörténik, lehetséges a teljes felépülés.

A gyógykezelés késői megkezdése illetve a szövődmények tartós károsodásokat – pl. krónikus fejfájást, alvás- és koncentrációs zavart, a felső végtagok bénulását, csökkent teljesítményt, depressziót – okozhatnak.

A megbetegedés diagnosztikájának felállításához elegendő a vérkép.

A kullancs encephalitis gyógykezelése – a problémák eliminálása

A betegség elleni alapvető aktív védelmet a védőoltás biztosítja.

Ezen kívül javasoljuk a megfelelő lábbelivel és ruhával való passzív védekezést, nehogy a kullancs a bőrünkre kerüljön.

A védekezés további módja a kullancsriasztó használata. Ha a kullancs mégis beszívta magát, fontos időben eltávolítani és a helyét lefertőtleníteni – leginkább jódtinktúrával, amely az egyetlen olyan fertőtlenítő szer, amely behatol a bőr mélyebb rétegeibe.

A betegség megjelenése esetén – vitaminok és a másodlagos tüneteket is enyhítő gyógyszerek segítségével – támogató kezelést alkalmaznak. Az állapot rendszerint ágynyugalmat igényel.

A Biomag 3D pulzáló terápia javasolható a lábadozás időszakában, mivel elősegíti a szervezet regenerálódását, fékezi a szövődmények kialakulását és lerövidíti a lábadozáshoz szükséges időt.

Kiválasztott kifejezések magyarázata:

 • Lyme-kór – a Borrelia nemzetség baktériumai által okozott fertőző megbetegedés, amelyet szintén a kullancsok terjesztenek, azonban antibiotikumokkal gyógyítható.

Hogyan hat a Biomag szabadalmaztatott 3D pulzus terápia?

A Biomag 3D pulzus terápia hatásának alapelve az elektromágneses impulzusok generálása. Ezek az impulzusok a ruhán át és a szövetben mélyre hatolva jutnak a gyógykezelés célzott helyére. Az impulzusok speciálisan kifejlesztett biotropikus paraméterekkel rendelkeznek (pl. frekvencia, forma, intenzitás), hogy minél jobban befolyásolni tudják az adott egészségi problémákat.

Az elektromágneses impulzusok elvén alapuló gyógykezelést általában pulzus mágnesterápiának nevezik (angolul rendszerint a PEMF rövidítés használatos).

A Biomag szabadalmaztatott 3D technológiája ezen felül pontosabb és szakadatlan impulzusformát biztosít, növeli a teljesítményt és lehetővé teszi az impulzusok több oldalról érkező hatását. Így egy teljesen új és egyedülálló orvosi technológia jelent meg a piacon.

Melyek a terápia előnyei kullancs encephalitis esetén?

 • Elősegíti és serkenti a lezajlott encephalitist követő lábadozást.
 • Hála a könnyű kezelésének, alkalmas az otthoni ápolásban is.
 • Egyszerű megoldásról van szó, így nincs szükség további gyógyszerekre.
 • Nem-invazív kezelés.

A Biomag 3D technológiája és hatásai - MUDr. Peter Bednarčík, CSc. ismertetése

Az impulzusterápia hatásai - tudományos tanulmányok

A Biomag 3D pulzáló terápiájának legjelentősebb klinikai eredménye a kullancs encephalitisben szenvedő pácienseknél a regeneráló hatás elérése.

A pulzáló mágneses mező (PEMF) alkalmazásának pozitív hatásait jelentős szaktekintélyek és neves intézmények klinikai vizsgálatai támasztják alá. Ezen klinikai vizsgálatok legújabb jegyzéke ezen az oldalon található. Forduljon hozzánk, szívesen segítünk, hogy könnyebben eligazodjon a szakmai adatokban!

Osztályunkon igen jól tudjuk alkalmazni a pulzáló mágneses mező hatását. Nagyra értékeljük, hogy nemcsak a programok száma alapján tudjuk alkalmazni, hanem magunk is kialakíthatunk programokat. A készülék kisméretű, egyszerűen kezelhető, igen jó teljesítmény mellett.

Prágai Na Bulovce Egyetemi Klinika – Orvosi Rehabilitációs Osztály

A pulzáló mágneses mezős kezeléseket több, mint 10 éve alkalmazzuk gyógyfürdőinkben. A Biomag készülékeket úgy a rehabilitációs, mind a fürdőzéses gyógyítás keretében használjuk. A mágnesterápia kombinálása egyéb rehabilitációs módszerekkel igen előnyös, mivel a mágnesterápia hatásai más módszerek hatásaival összeadódnak (fájdalomcsillapító, ödémagátló, regenerációs és miorelaxációs hatás).

A készülékkel meg vagyunk elégedve, jól kezelhető applikátorokkal is és jók a gyógyítási eredményei. A páciensek visszajelzései pozitívak. Heti kb. 50 alkalommal használjuk

Masaryk Városi Kórház, Jilemnice

Férjem Lyme-kórral volt antibiotikus kezelés alatt. Nagyon fáradt és kimerült volt. A készülék használata során fokozatosan elhagyta a gyógyszereket és teljes erővel ismét dolgozni kezdett a gazdaságban.

Šmakal házaspár, Benešov

A Biomag készüléket és applikátorokat nem kell családtagjaimnak javasolni, mivel mindannyian fokozatosan maguk próbálták ki. Megszerették egyszerű és praktikus kezelhetősége és az időmegtakarítás miatt. A tájékoztatóban további lehetőségeket találtak használatára.

Jan Šrotíř, Vyškov

Információs kiegészítő: A terápia eredményei egyéniek lehetnek és ezért nem mindig felelnek meg az itt közölt tapasztalatokkal.

Az orvosok és ügyfeleink az alábbi betegségek ill. panaszok esetében is alkalmazzák a Biomag pulzáló terápiát:

 • Cukorbetegség
 • Gerincfájdalmak
 • Lábszárfekély
 • Magas vérnyomás
 • Karpális alagút szindróma
 • Ízületi gyulladások
 • További panaszok

 

Foglalja le a Biomag 3D pulzáló terápia kipróbálását – Most akciós áron

A Biomag Medical s.r.o. nevű cég minősített partnerei segítségével lehetővé teszi a Biomag 3D pulzus terápia kipróbálását egész Magyarországon.

A cél az, hogy mindenki megismerkedhessen a készülékkel és a terápiával és személyesen ki tudja próbálni. A szolgáltatás ára általában 70 EUR körül mozog, a legközelebbi Biomag partnertől való távolság szerint.

Használja ki a lehetőséget és próbálja ki a szabadalmaztatott 3D pulzus technológiát saját otthonában vagy a legközelebbi Biomag partnernél! Most térítésmentesen!

Zákazník

A * -gal jelölt tételek kitöltése kötelező.

reCAPTCHA
Személyes adatok feldolgozása.A személyes adatok feldolgozásáról tájékoztató kiegészítés itt található.