Krónikus tinnitus és a pulzáló mágneses stimuláció hatása

Szerkesztő: | 2019. január 7.

A jelen tanulmány szerzői (Langguth et al., 2006) a krónikus tinnitust és a pulzáló mágneses stimuláció hatását kutatták, mivel a transzkraniális mágneses stimuláció (TMS) már régebben bizonyította, hogy képes módosítani az agykéregben zajló ingereket és gyógykezelni a hallási hallucinációkat és egyéb zavarokat

Mivel a tinnitust gyakran hozzák összefüggésbe az idegrendszer plaszticitása miatti hallásvesztéssel és nem létezik rá száz százalékban sikeres gyógymód, a jelen tanulmány szerzői három páciensen kipróbálták a repetitív transzkraniális mágneses stimulációt (rTMS), melynek mágneses mezeje behatol az agy felszíni kérgének első néhány milliméterébe.

Ezzel egyidőben összevetették a pulzáló mágnesterápia hatását mind alacsony, 1 Hz-es, mind magasabb, 5-20 Hz-es frekvencián is.

Agyi képalkotó módszer segítségével a központi hallórendszerben fokozott aktivitás került bizonyításra. Megmutatkozott, hogy a mágnesterápia alacsony frekvenciái (1 Hz és annál is alacsonyabb) az agykéreg csökkentett ingerlését idézik elő, míg a magasabb frekvenciák (5-20 Hz) növelik azt.

A szerzők hozzátették, hogy az agykéreg 1 Hz-es, alacsony frekvenciájú közvetlen mágneses stimulációja az agykéreg tartósan csökkentett ingerlését idézi elő, amely a terápia befejezését követően is így marad.

Más szóval, az ismétlődő, alacsony vagy magasabb frekvenciájú pulzáló mágnesterápiás stimuláció képes biztosítani a központi idegrendszer funkciózavarát, s ezzel hatékony módon gyógyítani a krónikus tinnitust.

Forrás: Langguth, B. et al. (2006) Repetitive transcranial magnetic stimulation and chronic tinnitus. Acta Oto-Laryngologica (Supplement). 126102–105.

A repetitív transzkraniális mágneses stimuláció és a krónikus tinnitus / Repetitive transcranial magnetic stimulation and chronic tinnitus

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17114153

Küldje el nekünk az alábbi formanyomtatványt és próbálja ki a szabadalmazott Biomag 3D pulzáló mágnesterápia gyógyhatását.

Tanácsadóink a lehető leghamarabb kapcsolatba lépnek Önnel és testreszabott megoldást javasolnak.

Tudjon meg többet a mágneses terépiáról: A pulzáló mágnesterápia (PEMF) alapelve