Krónikus lábszárfekély gyógyítása

Szerkesztő: | 2019. január 7.

Krónikus lábszárfekély gyógyulását pulzáló mágnesterápiás mobilkészülék segítségével randomizált, kettős-vak és párhuzamos placebo kontroll-vizsgálat keretében értékelték 31 páciens esetében (Stiller et al., 1992). Az eredmények a British Journal of Dermatology c. folyóiratban kerültek közzétételre.

A  hordozható pulzáló mágnesterápiás készüléket 8 héten keresztül használták a páciensek napi 3 órán át.

A tanulmány a terápia megkezdése előtt, majd 4 és 8 héttel annak befejezése után vetette egybe a seb kiterjedtségét, mélységét és a fájdalom mértékét.

A kontroll-csoportban egyetlen fekély sem gyógyult be, ellenkezőleg, a páciensek 54%-ánál következett be állapotromlás.

Ezzel szemben, a pulzáló mágnesterápiában részesült csoportban a  páciensek 50%-ánál került sor teljes gyógyulásra illetve jelentős javulásra, egyúttal egyetlen páciens esetében sem történt állapotromlás, sőt, a fekély nagymértékben sekélyesedett és a fájdalmak enyhültek.

A jelen tanulmány eredményei tehát bizonyították, hogy az alacsonyfrekvenciás pulzáló mágnesterápia nagymértékben serkenti a lábszárfekély gyógyulását, s egyúttal enyhíti a velejáró fájdalmakat.

Forrás: Stiller, M. J. et al. (1992) A portable pulsed electromagnetic field (PEMF) device to enhance healing of recalcitrant venous ulcers: A double-blind, placebo-controlled clinical trial. British Journal of Dermatology. [Online] 127 (2), 147–154.

Pulzáló elektromágneses mezőt (PEMF) kibocsájtó hordozható berendezés serkenti a nehezen gyógyuló lábszárfekély javulását: kettős-vak, placebo kontrollos klinikai vizsgálat / A portable pulsed electromagnetic field (PEMF) device to enhance healing of recalcitrant venous ulcers: A double-blind, placebo-controlled clinical trial
 
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/1390143

Küldje el nekünk az alábbi formanyomtatványt és próbálja ki a szabadalmazott Biomag 3D pulzáló mágnesterápia gyógyhatását.

Tanácsadóink a lehető leghamarabb kapcsolatba lépnek Önnel és testreszabott megoldást javasolnak.

Tudjon meg többet a mágneses terépiáról: A pulzáló mágnesterápia (PEMF) alapelve