Krónikus kismedencei fájdalom gyógyítása

Szerkesztő: | 2019. január 7.

A krónikus kismedencei fájdalom gyógyítása az alacsonyfrekvenciás pulzáló mágneses mező analgetikus hatása alkalmazásával került tesztelésre 21 arthritisben szenvedő páciens esetében randomizált, placebo kontrollos, kettős-vak tanulmány keretében (Rowe et al., 2005).

A 21 férfit véletlenszerűen két csoportba osztották, miközben a kontroll-csoport csupán a pulzáló mágnesterápiás készülékek utánzatával részesültek kezelésben.

A gyógykezelés 4 hétig tartott, mialatt összesen 8 félórás kezelésre került sor úgy, hogy az első 15 perc idejére a pulzáló mágneses mezőt 10 Hz-re és a maradék időben 50 Hz-re állították. A gyógykezelés hatását 3 hónap, illetve egy év elteltével értékelték ki.

Az aktív csoportnál az első értékelés során átlagosan 20%-os fájdalom-enyhülés következett be, míg a kontroll-csoportnál a fájdalom fokozódott. A terápiát követő egy év után pedig a pulzáló mágnesterápiában részesülő pácienseknél a fájdalom 40%-kal csillapodott. A kontroll-csoportnál a fájdalom intenzitása szempontjából semmi változásra nem került sor.

Ez a jelentős és tartós javulás azon pácienseknél, akik esetében szinte semmi nem segített a prostatitis gyógyítása terén, a tanulmány szerint bizonyítja a pulzáló mágnesterápia hasznosságát és jelentős analgetikus hatását.

Forrás: Rowe, E. et al. (2005) A prospective, randomized, placebo controlled, double-blind study of pelvic electromagnetic therapy for the treatment of chronic pelvic pain syndrome with 1 year of followup. Journal of Urology. 173 (6), 2044.

Az elektromágneses terápia prospektív, randomizált, placebo kontrollos, kettős-vak vizsgálata krónikus medence tájéki fájdalom szindrómája esetén egy évig tartó ellenőrzéssel / A prospective, randomized, placebo controlled, double-blind study of pelvic electromagnetic therapy for the treatment of chronic pelvic pain syndrome with 1 year of followup 
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15879822 

Küldje el nekünk az alábbi formanyomtatványt és próbálja ki a szabadalmazott Biomag 3D pulzáló mágnesterápia gyógyhatását.

Tanácsadóink a lehető leghamarabb kapcsolatba lépnek Önnel és testreszabott megoldást javasolnak.

Tudjon meg többet a mágneses terépiáról: A pulzáló mágnesterápia (PEMF) alapelve