Krónikus hátfájás és az elektromágneses pulzáló mező hatása

Szerkesztő: | 2019. január 7.

Randomizált, kettős-vak, placebo kontrollos vizsgálat

PB Lee, YC Kim, YJ Lim, CJ Lee, SS Choi, SH Park, JG Lee a SC Lee, Korea University College of Medicine, Seoul, Korea

A randomizált kettős-vak, placebo kontrollos klinikai vizsgálat a pulzáló elektromágneses mező segítségével végzett terápia (PEMT) hatékonyságát tanulmányozta a hát alsó részének krónikus fájdalmaival küzdő páciensek esetében. Az aktív PEMT (n = 17) illetve placebo (n = 19) kezelésekre 3 héten át heti három alkalommal került sor. A kiértékelést a pácienseknél számfokozat alapján (NRS) végezték, a kezelések befejezését követő 4 héten keresztül. A PEMT a megfigyelt időszakban a kezdeti értékekhez képest kifejezett megkönnyebbülést hozott. A NRS százalékos eredménye a vizsgálat kezdeteitől a PEMT által kezelt csoportban jelentősen nagyobb volt, mint a placebo csoportban. 4 hét elteltével a PEMT csoportban a kiinduló értékek jelentősen javultak, míg a placebo csoportban nem jelentkeztek jelentős változások.

Összefoglalás: Elmonható, hogy a PEMT csökkenti a fájdalmat és a károsodás mértékét és a krónikus hátfájást gyógyító konzervatív eljárásoknak hasznos eszköze lehet.

Krónikus hátfájás és a mágnesterápia – az Önök kérdései

Felkeltette érdeklődését a mágnesterápia krónikus hátfájás esetén kifejtett pozitív hatása? Szeretne többet megtudni a mágnesterápia használatáról hátfájás esetén? Vegye fel velünk a kapcsolatot!
Forduljon hozzánk bizalommal, válaszolunk hátfájás esetén alkalmazandó mágnesterápiát érintő kérdéseire.

Tudjon meg többet a mágneses terépiáról: A pulzáló mágnesterápia (PEMF) alapelve