Krónikus gyomor- és nyombélfekély

Szerkesztő: | 2020. május 12.

Fáj a hasa, nincs étvágya, böfögés, szélgörcsök gyötrik és testsúlya csökken? Ilyen esetben gyomorfekélyről lehet szó, amikor a fájdalom étkezés után két órán belül lép fel. Ha a fájdalom inkább étkezés előtt jelentkezik (főként éjjel) és étkezés után rendszerint enyhül, nyombélfekélyről lehet szó. A fenti betegségek gyanúja esetén javasoljuk, hogy forduljon orvoshoz.

Žaludeční vředy a vředy na dvanácterníku
Kép: Krónikus gyomor- és nyombélfekély

Megoldást keres fekélyére?

Szeretne megszabadulni a problémáitól?

A gyomor- és nyombélfekély leírása és jelentkezésének okai

A krónikus gyomor- és nyombélfekély (krónikus emésztőszervi fekélyek) ezen szervek nyálkahártyájának problémáival kapcsolatos. A fekély a nyálkahártyán át fokozatosan behatol a mélyebb rétegekbe.

A betegséget a gyomorban vagy nyombélben (népiesen patkóbél, latinul duodena) található egy vagy több fekély és éveken át ismétlődő relapszusz jellemzi.

Komplikáció is jelentkezhet vérzés formájában, amikor a fekély a gyomorfal ereit károsítja. További komplikáció a fekély átszakadása, amikor az áthatol a gyomorfalon és a tápcsatorna tartalma kiömlik a hasüregbe. Akut állapotról van szó, amely kórházi kezelést, gyakran operációt igényel.

A nyombélfekély 4-szer olyan gyakoriságú, mint a gyomorfekély, a vérzés is gyakoribb.

A nyombélfekély okai lehetnek:

 •  Helicobacter pylori fertőzés,
 •  nem-szteroid gyulladáscsökkentők nagymértékű fogyasztása,
 •  a nyálkahártyán ható protektív (védő) és agresszív tényezők diszharmóniája.

Az agresszív tényezők közé sorolható például a tartós stressz vagy a helytelen életmód.

Gyomorfekélynél elsősorban a Helicobacter pylori általi fertőzés, a nyombélnél pedig a fokozott sósav szekréció érvényesül.

A gyomor- és nyombélfekély kezelése – szabaduljon meg a problémától

A kezelés komplex módon történik. Először is a fertőzés eliminálására van szükség antibiotikumok segítségével.

A további gyógyszeres kezelés az agresszív tényezők fékezésére és a protektív tényezők erősítésére irányul.

Javasolt az életmód módosítása és a diéta. Fontos kerülni a stresszt, a dohányzást és az alkoholt. Nem kívánatos a fűszeres ételek fogyasztása.

A Biomag 3D pulzáló terápiája jelentős mértékben erősíti a protektív tényezőket (értágítás, gyulladáscsökkentés, a nyálkahártya jobb ellátása tápanyagokkal, a gyógyulás gyorsítása), így eliminálja a bél-ischaemia kockázatát.

Nem alkalmazható a fekély miatti vérzés esetén!

Kiválasztott kifejezések magyarázata:

 • Helicobacter pylori (mikroaerofil baktériumok) – a gyomor nyálkahártyáját megtámadó baktérium.
 • Perforáció – üreges szerv (például gyomor) átszakadása.
 • Relapszusz – a tünetek ismételt jelentkezése.

Hogyan hat a Biomag szabadalmaztatott 3D pulzus terápia?

A Biomag 3D pulzus terápia hatásának alapelve az elektromágneses impulzusok generálása. Ezek az impulzusok a ruhán át és a szövetben mélyre hatolva jutnak a gyógykezelés célzott helyére. Az impulzusok speciálisan kifejlesztett biotropikus paraméterekkel rendelkeznek (pl. frekvencia, forma, intenzitás), hogy minél jobban befolyásolni tudják az adott egészségi problémákat.

Az elektromágneses impulzusok elvén alapuló gyógykezelést általában pulzus mágnesterápiának nevezik (angolul rendszerint a PEMF rövidítés használatos).

A Biomag szabadalmaztatott 3D technológiája ezen felül pontosabb és szakadatlan impulzusformát biztosít, növeli a teljesítményt és lehetővé teszi az impulzusok több oldalról érkező hatását. Így egy teljesen új és egyedülálló orvosi technológia jelent meg a piacon.

Melyek a terápia előnyei gyomor- és nyombélfekély esetén?

 • Javítja a nyálkahártya tápanyaggal való ellátását és gyorsítja a gyógyulást.
 • Gyulladáscsökkentő hatást fejt ki.
 • Értágító hatásával nyújt segítséget.
 • Hála a könnyű kezelésének, alkalmas az otthoni ápolásban is.
 • Egyszerű megoldásról van szó, így nincs szükség további gyógyszerekre.
 • Nem-invazív kezelés.

A Biomag 3D technológiája és hatásai - MUDr. Peter Bednarčík, CSc. ismertetése

Az impulzusterápia hatásai - tudományos tanulmányok

A Biomag 3D pulzáló terápiájának legjelentősebb klinikai hatása a gyomor- és nyombélfekélyben szenvedő pácienseknél elsősorban a vazodilatációs és gyógyulást elősegítő effektusban rejlik.

A pulzáló mágneses mező (PEMF) alkalmazásának pozitív hatásait jelentős szaktekintélyek és neves intézmények klinikai vizsgálatai támasztják alá. Ezen klinikai vizsgálatok legújabb jegyzéke ezen az oldalon található. Forduljon hozzánk, szívesen segítünk, hogy könnyebben eligazodjon a szakmai adatokban!

Osztályunkon igen jól tudjuk alkalmazni a pulzáló mágneses mező hatását. Nagyra értékeljük, hogy nemcsak a programok száma alapján tudjuk alkalmazni, hanem magunk is kialakíthatunk programokat. A készülék kisméretű, egyszerűen kezelhető, igen jó teljesítmény mellett.

Prágai Na Bulovce Egyetemi Klinika – Orvosi Rehabilitációs Osztály

A pulzáló mágneses mezős kezeléseket több, mint 10 éve alkalmazzuk gyógyfürdőinkben. A Biomag készülékeket úgy a rehabilitációs, mind a fürdőzéses gyógyítás keretében használjuk. A mágnesterápia kombinálása egyéb rehabilitációs módszerekkel igen előnyös, mivel a mágnesterápia hatásai más módszerek hatásaival összeadódnak (fájdalomcsillapító, ödémagátló, regenerációs és miorelaxációs hatás).

A készülékkel meg vagyunk elégedve, jól kezelhető applikátorokkal is és jók a gyógyítási eredményei. A páciensek visszajelzései pozitívak. Heti kb. 50 alkalommal használjuk

Masaryk Városi Kórház, Jilemnice

A Biomag készülékkel igen elégedettek vagyunk, amit az bizonyít, hogy naponta használjuk. Mindenkinek nagyon ajánlom, mert minél hamarabb kezdik el használni valamilyen problémára, annál könnyebb azt csökkenteni illetve kiküszöbölni.

František Zeman, Semily

A Biomagot ajánlom minden olyan betegnek, akiknek krónikus fájdalmaik vannak és nincs idejük bejárni a különféle rehabilitációs kezelésekre, ahol hasonló készülékeket használnak.

Martin Král, Praha 10

Információs kiegészítő: A terápia eredményei egyéniek lehetnek és ezért nem mindig felelnek meg az itt közölt tapasztalatokkal.

Az orvosok és ügyfeleink az alábbi betegségek ill. panaszok esetében is alkalmazzák a Biomag pulzáló terápiát:

 • Cukorbetegség
 • Gerincfájdalmak
 • Lábszárfekély
 • Magas vérnyomás
 • Karpális alagút szindróma
 • Ízületi gyulladások
 • További panaszok

 

Foglalja le a Biomag 3D pulzáló terápia kipróbálását – Most akciós áron

A Biomag Medical s.r.o. nevű cég minősített partnerei segítségével lehetővé teszi a Biomag 3D pulzus terápia kipróbálását egész Magyarországon.

A cél az, hogy mindenki megismerkedhessen a készülékkel és a terápiával és személyesen ki tudja próbálni. A szolgáltatás ára általában 70 EUR körül mozog, a legközelebbi Biomag partnertől való távolság szerint.

Használja ki a lehetőséget és próbálja ki a szabadalmaztatott 3D pulzus technológiát saját otthonában vagy a legközelebbi Biomag partnernél! Most térítésmentesen!

Zákazník

A * -gal jelölt tételek kitöltése kötelező.

reCAPTCHA
Személyes adatok feldolgozása.A személyes adatok feldolgozásáról tájékoztató kiegészítés itt található.