Krónikus gyomor- és nyombélfekély

Szerkesztő: | 7. január 2019

A krónikus gyomor- és nyombélfekély jellemzői: nyálkahártya elváltozásról – fekélyről van szó, mely a szubmukózusba vagy még mélyebbre terjed, vagy a nyálkahártya elváltozás további típusáról: az erózióról, mely a mukózust érinti csak. A gyomor- és nyombélfekélyre az jellemző, hogy a gyomor- vagy a nyombélfalon egy vagy több fekély keletkezik, ami több év folyamán hajlamos kiújulni. A nyombélfekély 4x olyan gyakori, mint a gyomorfekély és gyakrabban is vérzik.

 

A okozati tényezőnek a Helicobacter pylori általi fertőzést, nem-szteroid gyulladáscsökkentők túl nagymértékű fogyasztását, a nyálkahártyára ható protektív és agresszív tényezők közötti nem harmónikus arányt lehet megnevezni. Míg a gyomorfekélynél a Helicobacter pylori általi fertőzés az elsődleges kiváltó ok, a nyombél esetében a HCl hypersecretio. A gyógykezelés komplex – a fertőzés leküzdésére, valamint az agresszív tényezők minimalizálására, ill. a protektív tényezők támogatására irányuló gyógyszeres kezelés.

A mágnesterápia jelentősége gyomor- és nyombélfekély esetén

Gyomor- és nyombélfekély esetén a protektív tényezők közé tartozik a nyálkahártya regenerációs képessége, az agresszív tényezők közé pedig a gyomor- vagy nyombélfal ischaemia sorolható. A Biomag alacsonyfrekvenciás pulzáló mágnesterápia nagymértékben erősíti a protektív tényezők hatását – az értágító, gyulladáscsökkentő hatást, javítja a nyálkahártya tápanyagellátását, ösztönzi annak gyógyulását és a kockázatos gyomor- ill. nyombélfal ischaemiára pozitív hatással van. Ne végezzünk kezelést, ha a fekély vérzékeny.

A mágnesterápia alkalmazása gyomor- és nyombélfekély esetén

Gyomor- és nyombélfekély esetén a fájdalom leküzdésére a 4 – 6 Hz-es, valamint a 10 – 14 Hz-es fájdalomcsökkentő és görcsoldó frekvenciák alkalmazását javasoljuk, majd a jobb vérellátás, a nyálkahártya regenerációja és a betegség kiújulásának megelőzése érdekében a 44 – 56 Hz-es frekvenciákat javasoljuk.

A mágnesterápia és a gyomor- és nyombélfekély – az Önök kérdései

Szeretne többet megtudni a mágnesterápia alkalmazásáról gyomor- és nyombélfekély esetén? Értesítsen minket!
Forduljon hozzánk bizalommal, válaszolunk a gyomor- és nyombélfekély esetén alkalmazandó mágnesterápiát érintő kérdéseire.

Zákazník

A * -gal jelölt tételek kitöltése kötelező.

reCAPTCHA
Személyes adatok feldolgozása.A személyes adatok feldolgozásáról tájékoztató kiegészítés itt található.