Középfül gyulladás – otitis media

Szerkesztő: | 4. október 2019
Zánět středního ucha – popis otitis media
Kép: Középfül gyulladás – otitis media

Megoldást keres egészségügyi problémáira?

Kérdezzen tőlünk

A középfül gyulladás (otitis media) jellemzői: A megfázás, nátha, valamint egyébfelső léguti fertőzéseka világon mindenütt a fertőző betegségek elsődleges okainak tekinthetők. A nátha, a szem kötőhártya gyulladása és – főként emberi rinovírusok (HRV) okozta – egyéb fertőzések többszöri ismétlődést követően másodlagos, súlyosabb komplikációkhoz vezethetnek.

Gyermekeknél leggyakoribb a középfül gyulladás, otitis media, görcsös bronchitis exacerbációk, asztma és az alsó légutakat veszélyeztető cisztás fibrózis. A HRV által előidézett fertőzések elsősorban az idősebbeket, az idősek otthonában gondozattakat, transzplantáción átesett személyeket, újszülötteket és kisgyermekeket veszélyeztetik.

A középfül drenázsát korlátozó vírusos betegég során bekövetkező Eustach-kürt (fülkürt) bedugulása, valamint a vírusos fertőzés a középfülben gyulladásos folyamatot vált ki, mely utat enged a bakteriális komplikációk kifejlődésének. Ráadásul a rinovírusos fertőzés – az otitis antibiotikumos gyógykezelése idején – kedvezőtlen tényező.

A mágnesterápia alkalmazása középfül gyulladás (otitis media) esetén

Középfül gyulladás esetén 2 – 25 Hz-es lokális kezelést javasolunk a fej üregei és a torok tájékán, leginkább szolenoid vagy köralakú applikátor segítségével.

Hogyan hat a Biomag szabadalmaztatott 3D pulzus terápia?

A Biomag 3D pulzus terápia hatásának alapelve az elektromágneses impulzusok generálása. Ezek az impulzusok a ruhán át és a szövetben mélyre hatolva jutnak a gyógykezelés célzott helyére. Az impulzusok speciálisan kifejlesztett biotropikus paraméterekkel rendelkeznek (pl. frekvencia, forma, intenzitás), hogy minél jobban befolyásolni tudják az adott egészségi problémákat.

Az elektromágneses impulzusok elvén alapuló gyógykezelést általában pulzus mágnesterápiának nevezik (angolul rendszerint a PEMF rövidítés használatos).

A Biomag szabadalmaztatott 3D technológiája ezen felül pontosabb és szakadatlan impulzusformát biztosít, növeli a teljesítményt és lehetővé teszi az impulzusok több oldalról érkező hatását. Így egy teljesen új és egyedülálló orvosi technológia jelent meg a piacon.

A Biomag 3D technológiája és hatásai - MUDr. Peter Bednarčík, CSc. ismertetése

Az impulzusterápia hatásai - tudományos tanulmányok

A pulzáló mágneses mező (PEMF) alkalmazásának pozitív hatásait jelentős szaktekintélyek és neves intézmények klinikai vizsgálatai támasztják alá. Ezen klinikai vizsgálatok legújabb jegyzéke ezen az oldalon található. Forduljon hozzánk, szívesen segítünk, hogy könnyebben eligazodjon a szakmai adatokban!

Osztályunkon igen jól tudjuk alkalmazni a pulzáló mágneses mező hatását. Nagyra értékeljük, hogy nemcsak a programok száma alapján tudjuk alkalmazni, hanem magunk is kialakíthatunk programokat. A készülék kisméretű, egyszerűen kezelhető, igen jó teljesítmény mellett.

Prágai Na Bulovce Egyetemi Klinika – Orvosi Rehabilitációs Osztály

A pulzáló mágneses mezős kezeléseket több, mint 10 éve alkalmazzuk gyógyfürdőinkben. A Biomag készülékeket úgy a rehabilitációs, mind a fürdőzéses gyógyítás keretében használjuk. A mágnesterápia kombinálása egyéb rehabilitációs módszerekkel igen előnyös, mivel a mágnesterápia hatásai más módszerek hatásaival összeadódnak (fájdalomcsillapító, ödémagátló, regenerációs és miorelaxációs hatás).

A készülékkel meg vagyunk elégedve, jól kezelhető applikátorokkal is és jók a gyógyítási eredményei. A páciensek visszajelzései pozitívak. Heti kb. 50 alkalommal használjuk

Masaryk Városi Kórház, Jilemnice

A Biomagot sportolás közbeni sérülésekre - boka és térd duzzadásra - használjuk. Szorulásra is igen hatékony. Szeretem használni fülfájásra is, amit mindig sikerült a mágnesekkel megoldani anélkül, hogy orvoshoz mentünk volna.

Šárka Černá, Stojice

Már gyermekkorom óta van gyakori középfülgyulladásom. A mágnesterápiás készülék kipróbálását követően meglepett, hogy a fájdalom már az első applikáció után enyhült, s a második kezeléssel meg is szűnt.

Beata asszony, Hurbanovo

Információs kiegészítő: A terápia eredményei egyéniek lehetnek és ezért nem mindig felelnek meg az itt közölt tapasztalatokkal.

Az orvosok és ügyfeleink az alábbi betegségek ill. panaszok esetében is alkalmazzák a Biomag pulzáló terápiát:

  • Cukorbetegség
  • Gerincfájdalmak
  • Lábszárfekély
  • Magas vérnyomás
  • Karpális alagút szindróma
  • Ízületi gyulladások
  • További panaszok

 

Foglalja le a Biomag 3D pulzáló terápia kipróbálását – Most akciós áron

A Biomag Medical s.r.o. nevű cég minősített partnerei segítségével lehetővé teszi a Biomag 3D pulzus terápia kipróbálását egész Magyarországon.

A cél az, hogy mindenki megismerkedhessen a készülékkel és a terápiával és személyesen ki tudja próbálni. A szolgáltatás ára általában 70 EUR körül mozog, a legközelebbi Biomag partnertől való távolság szerint.

Használja ki a lehetőséget és próbálja ki a szabadalmaztatott 3D pulzus technológiát saját otthonában vagy a legközelebbi Biomag partnernél! Most térítésmentesen!

Zákazník

A * -gal jelölt tételek kitöltése kötelező.

reCAPTCHA
Személyes adatok feldolgozása.A személyes adatok feldolgozásáról tájékoztató kiegészítés itt található.