Középfül gyulladás – otitis media

Szerkesztő: | 7. január 2019

A középfül gyulladás (otitis media) jellemzői: A megfázás, nátha, valamint egyébfelső léguti fertőzéseka világon mindenütt a fertőző betegségek elsődleges okainak tekinthetők. A nátha, a szem kötőhártya gyulladása és – főként emberi rinovírusok (HRV) okozta – egyéb fertőzések többszöri ismétlődést követően másodlagos, súlyosabb komplikációkhoz vezethetnek.

Gyermekeknél leggyakoribb a középfül gyulladás, otitis media, görcsös bronchitis exacerbációk, asztma és az alsó légutakat veszélyeztető cisztás fibrózis. A HRV által előidézett fertőzések elsősorban az idősebbeket, az idősek otthonában gondozattakat, transzplantáción átesett személyeket, újszülötteket és kisgyermekeket veszélyeztetik.

A középfül drenázsát korlátozó vírusos betegég során bekövetkező Eustach-kürt (fülkürt) bedugulása, valamint a vírusos fertőzés a középfülben gyulladásos folyamatot vált ki, mely utat enged a bakteriális komplikációk kifejlődésének. Ráadásul a rinovírusos fertőzés – az otitis antibiotikumos gyógykezelése idején – kedvezőtlen tényező.

A mágnesterápia alkalmazása középfül gyulladás (otitis media) esetén

Középfül gyulladás esetén 2 – 25 Hz-es lokális kezelést javasolunk a fej üregei és a torok tájékán, leginkább szolenoid vagy köralakú applikátor segítségével.

A mágnesterápia és a középfül gyulladás – Az Önök kérdései

Szeretne többet megtudni a mágnesterápia alkalmazásáról középfül gyulladás esetén? Értesítsen minket!
Forduljon hozzánk bizalommal, válaszolunk a középfül gyulladás esetén alkalmazandó mágnesterápiát érintő kérdéseire.

Zákazník

A * -gal jelölt tételek kitöltése kötelező.

reCAPTCHA
Személyes adatok feldolgozása.A személyes adatok feldolgozásáról tájékoztató kiegészítés itt található.