Középfül gyulladás – otitis media

Szerkesztő: | 2020. április 14.

Ön fájdalmat vagy nyomást érez a fülében, és nem tud aludni miatta? Középfül-gyulladásról lehet szó, amelyet gyakran kísér magas láz, nátha vagy hányás. Ha folyadék folyik ki a fülből, az a dobhártya átszakadását jelentheti. Azonnal forduljon orvoshoz, a kezeletlen gyulladás súlyos szövődményekkel végződhet.

Zánět středního ucha – popis otitis media
Kép: Középfül gyulladás – otitis media

Megoldást keres a középfül-gyulladásra?

Szeretne megszabadulni a problémáitól?

A középfül-gyulladás leírása és keletkezésének okai

A középfül-gyulladás (otitis media) gyakori, fájdalmas betegség, amely túlnyomórészt gyermekeknél jelentkezik. Bár a gyermekek hajlamosabbak erre a betegségre, felnőtteknél is előfordulhat.

A betegség a felső légutak vírusos fertőzéseként kezdődik és gyakran baktériumos szövődményként gennyes gyulladásba torkollik. A középfülben felgyülemlik a gyulladásra hajlamos folyadék, nyomja a dobhártyát és erős szúró fájdalmat okoz.

A betegséget gyakran kíséri a beteg fülében jelentkező nyomás érzése, hasmenés, hányás, halláscsökkenés, hőemelkedés és a kifulladtság érzése.

Meg lehet különböztetni az akut, legfeljebb néhány napig tartó gyulladást, ill. a krónikus gyulladást, amely jóval tovább is eltarthat.

A betegség lehetséges okai közé sorolható:

 • a Eustach-kürt diszfunkciója (különösen kisgyermekeknél),
 • a fertőzés,
 • az immunvédelem hiánya.

A középfül-gyulladás kezelése – a problémák eliminálása

Hatékony megelőzésnek bizonyult a gyakori orrfújás és az orr átjárhatóságának biztosítása nátha esetén.

Gyulladás esetén megfelelő fájdalomcsillapító használata, és a fájó helyre tett hideg borogatás. Ha láz jelentkezik, lázcsillapító használata javasolt.

Amennyiben a gyulladás nem enyhül, helyénvaló fülorvoshoz fordulni, aki valószínűleg antibiotikumot ír fel. Szükség esetén paracentézis végezhető – a dobhártya bemetszése és a begyulladt folyadék leszívása.

A vírusos gyulladás gyógyítását és a bakteriális szövődmények megelőzését jelentősen elősegítheti a Biomag 3D pulzáló terápia. Célja a fájdalom enyhítése és a gyulladás kiküszöbölésének elősegítése.

Kiválasztott kifejezések magyarázata:

 • Eustach-kürt – a középfület és az orrgaratot összekötő csatorna, amely a dobhártya két oldalán nyomáskiegyenlítő funkciót tölt be.
 • Paracentézis – a test üreges szervének átmetszése és tartalmának kiengedése (különösen a dobhártyáé középfül-gyulladásnál).

Hogyan hat a Biomag szabadalmaztatott 3D pulzus terápia?

A Biomag 3D pulzus terápia hatásának alapelve az elektromágneses impulzusok generálása. Ezek az impulzusok a ruhán át és a szövetben mélyre hatolva jutnak a gyógykezelés célzott helyére. Az impulzusok speciálisan kifejlesztett biotropikus paraméterekkel rendelkeznek (pl. frekvencia, forma, intenzitás), hogy minél jobban befolyásolni tudják az adott egészségi problémákat.

Az elektromágneses impulzusok elvén alapuló gyógykezelést általában pulzus mágnesterápiának nevezik (angolul rendszerint a PEMF rövidítés használatos).

A Biomag szabadalmaztatott 3D technológiája ezen felül pontosabb és szakadatlan impulzusformát biztosít, növeli a teljesítményt és lehetővé teszi az impulzusok több oldalról érkező hatását. Így egy teljesen új és egyedülálló orvosi technológia jelent meg a piacon.

Melyek a középfül-gyulladásra irányuló terápia előnyei?

 • Fájdalom és duzzanat elleni hatást fejt ki.
 • Gyulladáscsökkentő és regeneráló hatása van.
 • A készülék egyszerű kezelése lehetővé teszi az otthoni használatot is.
 • Hála a könnyű kezelésének, alkalmas az otthoni ápolásban is.
 • Egyszerű megoldásról van szó, így nincs szükség további gyógyszerekre.
 • Nem-invazív kezelés.

A Biomag 3D technológiája és hatásai - MUDr. Peter Bednarčík, CSc. ismertetése

Az impulzusterápia hatásai - tudományos tanulmányok

A Biomag 3D pulzáló terápia legjelentősebb hatása a középfül-gyulladásban szenvedő pácienseknél elsősorban az analgetikus (fájdalomcsillapító), a regeneráló és ödéma (duzzanat) csökkentő effektus.

A pulzáló mágneses mező (PEMF) alkalmazásának pozitív hatásait jelentős szaktekintélyek és neves intézmények klinikai vizsgálatai támasztják alá. Ezen klinikai vizsgálatok legújabb jegyzéke ezen az oldalon található. Forduljon hozzánk, szívesen segítünk, hogy könnyebben eligazodjon a szakmai adatokban!

Osztályunkon igen jól tudjuk alkalmazni a pulzáló mágneses mező hatását. Nagyra értékeljük, hogy nemcsak a programok száma alapján tudjuk alkalmazni, hanem magunk is kialakíthatunk programokat. A készülék kisméretű, egyszerűen kezelhető, igen jó teljesítmény mellett.

Prágai Na Bulovce Egyetemi Klinika – Orvosi Rehabilitációs Osztály

A pulzáló mágneses mezős kezeléseket több, mint 10 éve alkalmazzuk gyógyfürdőinkben. A Biomag készülékeket úgy a rehabilitációs, mind a fürdőzéses gyógyítás keretében használjuk. A mágnesterápia kombinálása egyéb rehabilitációs módszerekkel igen előnyös, mivel a mágnesterápia hatásai más módszerek hatásaival összeadódnak (fájdalomcsillapító, ödémagátló, regenerációs és miorelaxációs hatás).

A készülékkel meg vagyunk elégedve, jól kezelhető applikátorokkal is és jók a gyógyítási eredményei. A páciensek visszajelzései pozitívak. Heti kb. 50 alkalommal használjuk

Masaryk Városi Kórház, Jilemnice

Már gyermekkorom óta van gyakori középfülgyulladásom. A mágnesterápiás készülék kipróbálását követően meglepett, hogy a fájdalom már az első applikáció után enyhült, s a második kezeléssel meg is szűnt.

Beata asszony, Hurbanovo

A Biomagot sportolás közbeni sérülésekre - boka és térd duzzadásra - használjuk. Szorulásra is igen hatékony. Szeretem használni fülfájásra is, amit mindig sikerült a mágnesekkel megoldani anélkül, hogy orvoshoz mentünk volna.

Šárka Černá, Stojice

Információs kiegészítő: A terápia eredményei egyéniek lehetnek és ezért nem mindig felelnek meg az itt közölt tapasztalatokkal.

Az orvosok és ügyfeleink az alábbi betegségek ill. panaszok esetében is alkalmazzák a Biomag pulzáló terápiát:

 • Cukorbetegség
 • Gerincfájdalmak
 • Lábszárfekély
 • Magas vérnyomás
 • Karpális alagút szindróma
 • Ízületi gyulladások
 • További panaszok

 

Foglalja le a Biomag 3D pulzáló terápia kipróbálását – Most akciós áron

A Biomag Medical s.r.o. nevű cég minősített partnerei segítségével lehetővé teszi a Biomag 3D pulzus terápia kipróbálását egész Magyarországon.

A cél az, hogy mindenki megismerkedhessen a készülékkel és a terápiával és személyesen ki tudja próbálni. A szolgáltatás ára általában 70 EUR körül mozog, a legközelebbi Biomag partnertől való távolság szerint.

Használja ki a lehetőséget és próbálja ki a szabadalmaztatott 3D pulzus technológiát saját otthonában vagy a legközelebbi Biomag partnernél! Most térítésmentesen!

Zákazník

A * -gal jelölt tételek kitöltése kötelező.

reCAPTCHA
Személyes adatok feldolgozása.A személyes adatok feldolgozásáról tájékoztató kiegészítés itt található.