Kéz- és csuklóízületi gyulladás

Szerkesztő: | 2020. április 20.

Ön erős kéz- és csuklóízületi fájdalmaktól szenved? Duzzanat, merevség és bőrpír jelentkezik? Az ízületek gyulladásos jellegű betegségéről lehet szó, amely egy idő után a mozgásképesség romlásához és deformitások megjelenéséhez vezethet. Ez pl. ujjai vagy kezei elgörbülését jelentheti.

Záněty kloubů ruky a zápěstí - popis diagnózy
Kép: Kéz- és csuklóízületi gyulladás

Megoldást keres a kézízületi gyulladására?

Szeretne megszabadulni a fájdalomtól?

A kéz- és csuklóízületi gyulladás leírása és okai

A kéz- és csuklóízületi gyulladás lehet fertőző és nem fertőző. A kéz kisízületeinek nem fertőző gyulladása leggyakoribb oka a reumatoid artritisz. Az első tünetek a  fáradtság, gyengeség, étvágytalanság és láz.

Az ízületben keletkező gyulladás  duzzanatot, fájdalmat és merevséget idéz elő. A bőr az ízület felett rendszerint melegebb, és ha az ízület és a csukló gyulladása huzamosabb ideig tart, az a porc és a csontok destrukciós károsodásához vezet.

Az ízületek gyulladásának legsúlyosabb eseteiben az ízületi felületeket alkotó csontok részei kopásnak indulnak. Ez az ízületek deformitásához vezet. Pl. a kéz ujjainak a kisujj felé való elfordulásához. A kéz ujjízületein kinövések keletkezhetnek.

A reumatoid artritisz oka az immunrendszer zavara. A betegség korlátozza a beteg életét, akadályozza a normális napi tevékenységek gyakorlását és tartós fogyatékossághoz vezethet.

A reumatoid artritisz kifejlődésének kockázati tényezői:

 • túlsúly és elhízás,
 • sérülés,
 • ízületek terhelése ismétlődő, nem megfelelő mozgással.

A kéz- és csuklóízületi gyulladás kezelése – a fájdalom enyhítése

A fertőző kéz- és csuklóízületi gyulladás kezelése a betegség konkrét okozója eliminálására szolgáló gyógyszerek alkalmazásával történik.

A reumatoid artritisz kezelése a fájdalomcsillapításon és a betegség előrehaladásának fékezésén alapul. Itt ún. betegségmódosító gyógyszereket (DMARD-okat), nem-szteroid gyulladáscsökkentőket és kortikoszteroidokat használnak.

A fájdalomcsillapító támogató kezelés a 3D pulzáló terápiát, az ultrahangot, lézert, polarizált fényt, galvanizációt ill. a hőterápiát foglalhatja magába.

Terápiás szempontból fontos a környezet és az életvitel megváltoztatása. A megelőzés az immunrendszer átfogó kezeléséből áll.

A Biomag 3D pulzáló terápia segít a kéz- és csuklóízületi gyulladás kezelésében

Kiválasztott kifejezések magyarázata:

 • Disease Modifyng Antirheumatic Drugs (DMARDs) – bázisterápiás készítmények
 • Nem szteroid reuma elleni gyógyszer – a fájdalom, a gyulladásos tünetek és láz ellen ható nem szteroid gyógykészítmény.
 • Analgetikus hatás – fájdalomcsillapító hatás.

Hogyan hat a Biomag szabadalmaztatott 3D pulzus terápia?

A Biomag 3D pulzus terápia hatásának alapelve az elektromágneses impulzusok generálása. Ezek az impulzusok a ruhán át és a szövetben mélyre hatolva jutnak a gyógykezelés célzott helyére. Az impulzusok speciálisan kifejlesztett biotropikus paraméterekkel rendelkeznek (pl. frekvencia, forma, intenzitás), hogy minél jobban befolyásolni tudják az adott egészségi problémákat.

Az elektromágneses impulzusok elvén alapuló gyógykezelést általában pulzus mágnesterápiának nevezik (angolul rendszerint a PEMF rövidítés használatos).

A Biomag szabadalmaztatott 3D technológiája ezen felül pontosabb és szakadatlan impulzusformát biztosít, növeli a teljesítményt és lehetővé teszi az impulzusok több oldalról érkező hatását. Így egy teljesen új és egyedülálló orvosi technológia jelent meg a piacon.

Melyek a kéz- és csuklóízületi gyulladásra irányuló terápia előnyei? 

 • Segít enyhíteni a fájdalmat.
 • Gyulladás- és ödémaellenes hatást fejt ki.
 • Javítja a beteg ízületek mozgékonyságát és lassítja az ízületek további állapotromlását.
 • Hála a könnyű kezelésének, alkalmas az otthoni ápolásban is.
 • Egyszerű megoldásról van szó, így nincs szükség további gyógyszerekre.
 • Nem-invazív kezelés.

A Biomag 3D technológiája és hatásai - MUDr. Peter Bednarčík, CSc. ismertetése

Az impulzusterápia hatásai - tudományos tanulmányok

A pulzáló terápia (PEMF) hatékonyságát az artritisz esetében számos vizsgálat támasztja alá. Pl. a R. Selvam kutatócsoportja által végzett klinikai vizsgálat (2007) – melynek eredményeit a Life Sciences folyóiratban publikálták – alátámasztja, hogy a pulzáló terápia (PEMF) gyulladáscsökkentő hatása helyrehozza az artritisz szervezetben végzett rombolását. A fentiekből következik, hogy a Biomag 3D pulzáló terápia elősegítheti a reumatoid artritisz gyógyulását. A tudományos vizsgálat részletei.

A pulzáló mágneses mező (PEMF) alkalmazásának pozitív hatásait jelentős szaktekintélyek és neves intézmények klinikai vizsgálatai támasztják alá. Ezen klinikai vizsgálatok legújabb jegyzéke ezen az oldalon található. Forduljon hozzánk, szívesen segítünk, hogy könnyebben eligazodjon a szakmai adatokban!

Osztályunkon igen jól tudjuk alkalmazni a pulzáló mágneses mező hatását. Nagyra értékeljük, hogy nemcsak a programok száma alapján tudjuk alkalmazni, hanem magunk is kialakíthatunk programokat. A készülék kisméretű, egyszerűen kezelhető, igen jó teljesítmény mellett.

Prágai Na Bulovce Egyetemi Klinika – Orvosi Rehabilitációs Osztály

A pulzáló mágneses mezős kezeléseket több, mint 10 éve alkalmazzuk gyógyfürdőinkben. A Biomag készülékeket úgy a rehabilitációs, mind a fürdőzéses gyógyítás keretében használjuk. A mágnesterápia kombinálása egyéb rehabilitációs módszerekkel igen előnyös, mivel a mágnesterápia hatásai más módszerek hatásaival összeadódnak (fájdalomcsillapító, ödémagátló, regenerációs és miorelaxációs hatás).

A készülékkel meg vagyunk elégedve, jól kezelhető applikátorokkal is és jók a gyógyítási eredményei. A páciensek visszajelzései pozitívak. Heti kb. 50 alkalommal használjuk

Masaryk Városi Kórház, Jilemnice

Kb. egy éve megvettem az Önök készülékét és meg kell mondjam, hogy nekem és feleségemnek jó szolgálatot tesz. Elsősorban a tartósabb hátfájásra és visszérproblémákra használjuk, illetve átmenetileg a csuklónkra és fejfájásra.

Karel Kratochvíl, Humpolec

A Biomag készülékkel gerinccel, ízületi gyulladással, lábtő és boka ödémával, láb- és kézujj görcsökkel, sarkantyúval kapcsolatos problémáinkat kezeljük.

Ladislav és Marie Kuba, Praha

A készüléket még aktívan dolgozó életszakaszunk során vásároltuk meg. Férjem asztmája, sérült válla, hátfájása, térd- és csuklófájdalmai miatt szorult segítségre.

Marie Homolková, Čechtice

Információs kiegészítő: A terápia eredményei egyéniek lehetnek és ezért nem mindig felelnek meg az itt közölt tapasztalatokkal.

Az orvosok és ügyfeleink az alábbi betegségek ill. panaszok esetében is alkalmazzák a Biomag pulzáló terápiát:

 • Cukorbetegség
 • Gerincfájdalmak
 • Lábszárfekély
 • Magas vérnyomás
 • Karpális alagút szindróma
 • Ízületi gyulladások
 • További panaszok

 

Foglalja le a Biomag 3D pulzáló terápia kipróbálását – Most akciós áron

A Biomag Medical s.r.o. nevű cég minősített partnerei segítségével lehetővé teszi a Biomag 3D pulzus terápia kipróbálását egész Magyarországon.

A cél az, hogy mindenki megismerkedhessen a készülékkel és a terápiával és személyesen ki tudja próbálni. A szolgáltatás ára általában 70 EUR körül mozog, a legközelebbi Biomag partnertől való távolság szerint.

Használja ki a lehetőséget és próbálja ki a szabadalmaztatott 3D pulzus technológiát saját otthonában vagy a legközelebbi Biomag partnernél! Most térítésmentesen!

Zákazník

A * -gal jelölt tételek kitöltése kötelező.

reCAPTCHA
Személyes adatok feldolgozása.A személyes adatok feldolgozásáról tájékoztató kiegészítés itt található.