Ízületi porcok funkciójavításának lehetősége

Szerkesztő: | 2019. január 7.

Az ízületi porcok működésének lehetőségét vizsgálta Albert Gobbi és kollektívája (2014) alacsonyfrekvenciás pulzáló mágnesterápia segítségével 22 páciensnél, melyek esetében korai stádiumú osteoarthritist diagnosztizáltak.

A sportorvosok és terapeuták körében nő az érdeklődés a pulzáló mágnesterápia iránt annak analgetikus és gyógyító hatása miatt. Éppen az osteoarthritis korai stádiumában, amikor elsősorban az ízületi porcok további károsodásának megelőzése a cél, lehet a mágnesterápia gyógyhatása kulcsfontosságú.

A vizsgálat – az előzetes kivizsgálásokat követően – 45 napos mágnesterápiás kezeléseknek vetette alá a pácienseket, akik naponta négy órás kezelést kaptak. A pulzáló mágneses mező hatása egy év elteltével, majd két további év után került kiértékelésre.

A gyógykezelést követő egy év elteltével a kivizsgálások eredményei minden vizsgált paramétert tekintve jelentős javulást mutattak.

A pulzáló mágnesterápia tehát enyhíti az osteoarthrosis tüneteit és növeli a térd működőképességét és a páciens általános egészségi állapotát. További két év után a kezelések hatása elmúlt, ezért javasolt a rendszeres gyógykezelés.

Forrás: Gobbi, A. et al. (2014) Symptomatic Early Osteoarthritis of the Knee Treated With Pulsed Electromagnetic Fields: Two-Year Follow-up. Cartilage. [Online] 5 (2), 78–85.

Pulzáló elektromágneses mezővel kezelt szimptomatikus korai térd osteoarthrosis / Symptomatic Early Osteoarthritis of the Knee Treated With Pulsed Electromagnetic Fields
 
http://car.sagepub.com/content/early/2013/12/13/1947603513515904

Küldje el nekünk az alábbi formanyomtatványt és próbálja ki a szabadalmazott Biomag 3D pulzáló mágnesterápia gyógyhatását.

Tanácsadóink a lehető leghamarabb kapcsolatba lépnek Önnel és testreszabott megoldást javasolnak.

Tudjon meg többet a mágneses terépiáról: A pulzáló mágnesterápia (PEMF) alapelve