Ízületi fájdalmak

Szerkesztő: | 2020. február 25.

Ön ízületi fájdalmakban szenved? Annyira fáj a térde, háta vagy válla, hogy egyáltalán nincs kedve mozogni és leginkább lenyelne valamilyen gyógyszert, csakhogy végre könnyítsen fájdalmán? Ezek a fájdalmak igen fontos szubjektív tünetek, melyek segítenek az okok megállapításában és a kezelés megkezdésében.

Bolesti kloubů - popis diagnózy
Kép: Ízületi fájdalmak

Megoldást keres ízületi fájdalmaira?

Szeretne megszabadulni a fájdalomtól?

Az ízületi fájdalmak leírása és jelentkezésük okai

Az ízületi fájdalom igen gyakori és kellemetlen egészségügyi probléma. Nemcsak időseket érint, hanem gyakran fordul elő fiatal korban is.

A fájdalom lehet enyhe vagy erős, hirtelen vagy lassan is felléphet, lehet tartós vagy átmeneti. Adott pozícióban a fájdalom intenzitásában változások lehetnek, illetve enyhülés figyelhető meg. A fájdalom időnként „vándorolhat“ is.

Ha a fájdalmat gyulladásos tünetek kísérik, artritisz vagy artrózis tételezhető fel.

A fájdalmaknak különböző okai lehetnek, és a helyes diagnózis felállításához orvosi kivizsgálás szükséges.

Rendszerint az ízület fizikális és laboratóriumi vizsgálatára kerül sor, valamint RTG vagy mágneses rezonancia elrendelése is szükséges.

A fájdalom okának felderítéséhez fontos tudni, hogy az ízületi fájdalmak kinyilallnak-e a szomszédos szövetbe, hogy nyugalmi állapotban is jelentkeznek-e, gátolják-e az alvást és hogy a fájdalmat kíséri-e ízületi merevség is.

Figyelembe kell venni a hideg-meleg, egyes mozdulatok és egyes gyógyszerek hatását is. Azt is érdemes megítélni, hogy a fájdalmat befolyásolja-e a fogyasztott étel mennyisége és összetétele is.

Az ízületi fájdalmakat előidéző okok különbözőek: Az ízületi fájdalmak a veleszületett és öröklött kategóriába sorolhatók.

A leggyakoribb veleszületett okok sorába az alábbiak tartoznak:

Az ízületi fájdalom gyógykezelése – a fájdalom enyhítése

A gyógykezelést orvos rendeli el az ízületi fájdalom konkrét oka alapján.

A gyógykezelés rendszerint a páciens napi beosztásának módosításával jár, akut stádiumban gyakran ágynyugalom szükséges.

Általában fizikoterápiát és rehabilitációt rendelnek el. Itt jöhet számításba a 3D pulzáló terápia, az ultrahangos vagy más kezelés.

Szintén szóba jöhet a gyógyszeres kezelés, gyakran nem-szteroid gyulladáscsökkentők, a betegség lefolyását befolyásoló gyógyszerek vagy a biológiai terápia is.

A Biomag 3D pulzáló terápia segít az ízületi fájdalmak kezelésében.

Kiválasztott kifejezések magyarázata:

 • Degeneratív megbetegedések – bizonyos sejtrendszerek fokozatos destrukciójával jellemzett betegségek.
 • Gyulladásos tünetek – bevörösödés, lokális magasabb hőmérséklet és püffedtség.
 • Endokrin – vérbe történő belső (hormon) kibocsátás.
 • Nem-szteroid reuma elleni gyógyszer – a fájdalom, a gyulladásos tünetek és láz ellen ható nem-szteroid gyógykészítmény.

Hogyan hat a Biomag szabadalmaztatott 3D pulzus terápia?

A Biomag 3D pulzus terápia hatásának alapelve az elektromágneses impulzusok generálása. Ezek az impulzusok a ruhán át és a szövetben mélyre hatolva jutnak a gyógykezelés célzott helyére. Az impulzusok speciálisan kifejlesztett biotropikus paraméterekkel rendelkeznek (pl. frekvencia, forma, intenzitás), hogy minél jobban befolyásolni tudják az adott egészségi problémákat.

Az elektromágneses impulzusok elvén alapuló gyógykezelést általában pulzus mágnesterápiának nevezik (angolul rendszerint a PEMF rövidítés használatos).

A Biomag szabadalmaztatott 3D technológiája ezen felül pontosabb és szakadatlan impulzusformát biztosít, növeli a teljesítményt és lehetővé teszi az impulzusok több oldalról érkező hatását. Így egy teljesen új és egyedülálló orvosi technológia jelent meg a piacon.

 • Segít enyhíteni a fájdalmat.
 • Gyulladás- és ödémaellenes hatást fejt ki.
 • Javítja a beteg ízületek mozgékonyságát és lassítja a további állapotromlást.
 • Az egyszerű működés lehetővé teszi az otthoni használatot is.
 • További gyógyszerek nélküli megoldásról van szó.
 • Non-invazív gyógykezelésről van szó.

A Biomag 3D technológiája és hatásai - MUDr. Peter Bednarčík, CSc. ismertetése

Az impulzusterápia hatásai - tudományos tanulmányok

A pulzáló terápia (PEMF) hatását az ízületi fájdalmak enyhítése tekintetében számos tanulmány alátámasztja. Pl. a kairói egyetem A. Foud vezette kutatócsapatának 2014-ben lefolytatott klinikai vizsgálata igazolja az állkapocs ízületi fájdalmai esetén – 3 más kezelési módszerrel összehasonlítva – éppen a pulzáló terápia (PEMF) hatékonyságát. A fentiekből az következik, hogy a Biomag 3D pulzáló terápia fájdalomcsillapító hatásával enyhítheti az ízületi fájdalmat és az ödémát. A tudományos vizsgálat részletei.

A pulzáló mágneses mező (PEMF) alkalmazásának pozitív hatásait jelentős szaktekintélyek és neves intézmények klinikai vizsgálatai támasztják alá. Ezen klinikai vizsgálatok legújabb jegyzéke ezen az oldalon található. Forduljon hozzánk, szívesen segítünk, hogy könnyebben eligazodjon a szakmai adatokban!

Osztályunkon igen jól tudjuk alkalmazni a pulzáló mágneses mező hatását. Nagyra értékeljük, hogy nemcsak a programok száma alapján tudjuk alkalmazni, hanem magunk is kialakíthatunk programokat. A készülék kisméretű, egyszerűen kezelhető, igen jó teljesítmény mellett.

Prágai Na Bulovce Egyetemi Klinika – Orvosi Rehabilitációs Osztály

A pulzáló mágneses mezős kezeléseket több, mint 10 éve alkalmazzuk gyógyfürdőinkben. A Biomag készülékeket úgy a rehabilitációs, mind a fürdőzéses gyógyítás keretében használjuk. A mágnesterápia kombinálása egyéb rehabilitációs módszerekkel igen előnyös, mivel a mágnesterápia hatásai más módszerek hatásaival összeadódnak (fájdalomcsillapító, ödémagátló, regenerációs és miorelaxációs hatás).

A készülékkel meg vagyunk elégedve, jól kezelhető applikátorokkal is és jók a gyógyítási eredményei. A páciensek visszajelzései pozitívak. Heti kb. 50 alkalommal használjuk

Masaryk Városi Kórház, Jilemnice

Hát- és térdfájdalmaktól szenvedtem, a mágnesterápiát 1 éve használom. Jelentősen javult az állapotom, a térdem már nem fáj, a hátam is fellazult és jobban tudok menni.

Anděla Vosmanská, Jaroslavice

Artrózisom és oszteoporózisom van, naponta alkalmazom a megfelelő programokat fájdalmas testrészeimre. Tudom, hogy 65 éves koromban nem lesznek olyan ízületeim, mint fiatalkoromban voltak. De már elmúlt az az idő, amikor nem tudtam, hogy feküdjek le, hogy ne nyilalljon bele a fájdalom a csípőmbe.

Olga Tomečková, Orlová

A Biomagot a hát- és ízületi fájdalmakra alkalmaztuk, mindig segített, de egynél több kezelésre van szükség. Én is és férjem is eredményesen használtuk.

Jitka Lipnerová, Tršice

Információs kiegészítő: A terápia eredményei egyéniek lehetnek és ezért nem mindig felelnek meg az itt közölt tapasztalatokkal.

Az orvosok és ügyfeleink az alábbi betegségek ill. panaszok esetében is alkalmazzák a Biomag pulzáló terápiát:

 • Cukorbetegség
 • Gerincfájdalmak
 • Lábszárfekély
 • Magas vérnyomás
 • Karpális alagút szindróma
 • Ízületi gyulladások
 • További panaszok

 

Foglalja le a Biomag 3D pulzáló terápia kipróbálását – Most akciós áron

A Biomag Medical s.r.o. nevű cég minősített partnerei segítségével lehetővé teszi a Biomag 3D pulzus terápia kipróbálását egész Magyarországon.

A cél az, hogy mindenki megismerkedhessen a készülékkel és a terápiával és személyesen ki tudja próbálni. A szolgáltatás ára általában 70 EUR körül mozog, a legközelebbi Biomag partnertől való távolság szerint.

Használja ki a lehetőséget és próbálja ki a szabadalmaztatott 3D pulzus technológiát saját otthonában vagy a legközelebbi Biomag partnernél! Most térítésmentesen!

Zákazník

A * -gal jelölt tételek kitöltése kötelező.

reCAPTCHA
Személyes adatok feldolgozása.A személyes adatok feldolgozásáról tájékoztató kiegészítés itt található.