Ízületen kívüli reuma

Szerkesztő: | 7. január 2019

Jellemzők: A lágy- és egyéb szövetek, valamint az ízületi tokok gyulladásos megbetegedéséről van szó, mely esetekben alacsonyfrekvenciás pulzáló mágnesterápiát alkalmazunk.

A mágnesterápia célja ízületen kívüli reuma esetén

A kezelés célja ízületen kívüli reuma esetén a gyulladásos tünetek és a fájdalom csökkentése, valamint a károsult szövetek gyógyulásához, regenerációjához és jobb anyagcseréjéhez szükséges feltételek kialakítása.

A mágnesterápia jelentősége ízületen kívüli reuma esetén

Az ízületen kívüli reuma a mozgásszervekben előforduló számos gyulladásos tünetet felölel, mint pl.: inak (tendinopátia), ínhüvely (tendosynovitis), ínszalagok, kötőszövetek tapadási helyének (inszerciós tendinopátia), ín- és szalagtömlők (bursitis), izmok (myogelosis), valamint a bőr alatti és zsírszövetek (fibrositis a panniculitis) károsodása.
A fenti károsodások leggyakoribb oka a túlterhelés (egyoldalú, túlzott és tartós megrerhelés) következtében jelentkező trauma, amikor a kötőszövet gyógyulása során gyulladás lép fel, stb. Ezen kívül a károsodás fertőző vagy autoimmun megbetegedés, illetve anyagcsere- vagy hormonzavar esetén is bekövetkezhet. Az ízületen kívüli reuma (polymyalgia rheumatica, spánkový arthritis, fibromyalgia) általános tünetei diffúziós váz- és izomrendszerrel kapcsolatos fájdalmak és merevség, nyomásra érzékeny pontok, nyaki gerinci, csípőtájéki fájdalom, stb. formájában nyilvánulnak meg.
Az ízületen kívüli reumára gyakran jellemző a központi érzékenység, és gyakran megfigyelhatő a stessz, idöjárás-változás, alvás-zavar, depresszió, feszültség-érzet, krónikus kimerültség, stb. hatása is. A mozgás közben jelentkező éles lokális fájdalomtünetek – végtag-működési zavarokkal járó – irreverzibilis atrófiás elváltozásokhoz is vezethetnek.

Az ízületen kívüli reumánál célirányos torna, egyes esetekben viszont a terhelés kiküszöbölése érdekében inkább pihenés javasolt; de minden esetben fontos a rehabilitáció (mágnesterápia, ultrahang, melegítő pakolások), sőt pszichoterápia ill. gyógyszeres kezelés megfelelő időben való megkezdése (analgetikumok, NSA, antidepresszánsok).

Az ízületen kívüli reuma esetén az összes károsodás-típusnál a Biomag alacsonyfrekvenciás pulzáló mágnesterápia – fájdalomcsillapító, izomlazító, gyulladáscsökkentő és értágító hatása miatt – igen pozitívan befolyásolja a gyógyulási folyamatot.

A mágnesterápia alkalmazása ízületen kívüli reuma esetén

Az ízületen kívüli reuma kezelésére szolgáló program segítségével az alacsonyabb frekvenciájú, helyi fájdalomcsillapító és görcsoldó kezeléseket javasolt felváltva érvényesíteni értágító, gyógyító és ödéma-megelőző ráhatásokkal.

A mágnesterápia és az ízületen kívüli reuma – Az Önök kérdései

Szeretne többet megtudni a mágnesterápia alkalmazásáról ízületen kívüli reuma esetén? Értesítsen minket!
Forduljon hozzánk bizalommal, válaszolunk az ízületen kívüli reuma esetén alkalmazandó mágnesterápiát érintő kérdéseire.

Zákazník

A * -gal jelölt tételek kitöltése kötelező.

reCAPTCHA
Személyes adatok feldolgozása.A személyes adatok feldolgozásáról tájékoztató kiegészítés itt található.