Ízületen kívüli reuma

Szerkesztő: | 2020. február 20.

Ön ízületeken kívül vagy azok tájékán jelentkező fájdalmakban szenved? Gyakran fáradt, kimerült, merevek az izmai? Ennek oka ízületen kívüli reuma lehet, amely gyakran betegállományra kényszerít és csökkenti a betegek életminőségét.

Revmatizmus mimokloubní - popis diagnózy
Kép: Ízületen kívüli reuma

Megoldást keres reumájára?

Szeretne megszabadulni a fájdalomtól?

Az ízületen kívüli reuma leírása és kialakulásának okai

Az ízületen kívüli reuma a lágy szövetek reumája. A mozgásszervek fájdalommal járó, gyulladásos tüneteinek egész sorát foglalja magába. Elsősorban ízületeken kívüli fájdalmak jellemzik.

A testben főként az alábbi struktúrákat támadja meg:

 • izomnyaláb körüli kötőszövetek,
 • izmok,
 • ínhüvely,
 • inak és szalagok,
 • tokok, hüvelyek,
 • ízületi tok,
 • bőr alatti és zsír kötőszövet.

Az ízületen kívüli reuma leggyakrabban a vállízületek, a mellkas, könyök, csukló, ujjak, csípő, a hát alja, a térd, lábszár és láb tájékán jelentkezik. Számos formát szokott ölteni, de a tünetek közös nevezője a fájdalom.

Ezen betegségre jellemző a központi idegrendszer fokozott érzékenysége és megfigyelhető a stressz vagy az időjárási változások hatása is. Alvászavar, depresszió, feszültségérzés, krónikus fáradtság, stb. megjelenése lehetséges.

Az ízületen kívüli reuma csoportjába sorolható az entezopátia. Leggyakrabban sarkantyú, teniszkönyök, golfkönyök, Achilles-ín problémák formájában jelentkezik.

További megjelenési forma a fibromyalgia, amelyet a fájdalommal és merevséggel járó krónikus, nem gyulladásos megbetegedés jellemez.

Az okok különbözők lehetnek:

 • helyi túlterhelés,
 • egyoldalú mozgás ismétléséből eredő akut és gyakori mikrotraumák.

Az ízületen kívüli reuma része lehet fertőző és autoimmun szisztémás megbetegedéseknek, illetve metabolikus és hormonális zavaroknak is.

Az ízületen kívüli reuma kezelése – szüntesse meg a fájdalmat.

A kezelés célja elsősorban a fájdalom enyhítése és a gyulladás továbbfejlődésének megakadályozása. Döntő szerepet játszikaz idejekorán felállított és pontos diagnosztika. 

Olyan betegségről van szó, amely helyes testtartással és a munka illetve a szabadidő megfelelő ergonómiai beosztásával megelőzhető.

Ezen kívül célirányos mozgással – mint a járás, úszás vagy kerékpározás – szintén enyhíthetők a tünetek. Egyes esetekben – a túlterhelés kiiktatásával – pihenést írnak elő

Fontos az idejekorán megkezdett rehabilitáció 3D pulzáló terápia, ultrahangos kezelés ill. melegterápia alkalmazásával.. Javasolt a pszichoterápia illetve a gyógyszeres kezelés (fájdalomcsillapítók, antidepresszívumok) is.

A Biomag 3D pulzáló terápia jelentősen hozzájárul az ízületen kívüli reuma tüneteinek megszüntetéséhez.

Kiválasztott kifejezések magyarázata:

 • Entezopátia – tapadási hely rendellenessége
 • Fibromyalgia – krónikus, gyulladásmentes váz- és izomrendszeri rendellenesség.
 • Ergonómia – az ember tevékenységével, a munkahelyi felszerelés és környezet hatásával komplex módon foglalkozó szakterület.

Hogyan hat a Biomag szabadalmaztatott 3D pulzus terápia?

A Biomag 3D pulzus terápia hatásának alapelve az elektromágneses impulzusok generálása. Ezek az impulzusok a ruhán át és a szövetben mélyre hatolva jutnak a gyógykezelés célzott helyére. Az impulzusok speciálisan kifejlesztett biotropikus paraméterekkel rendelkeznek (pl. frekvencia, forma, intenzitás), hogy minél jobban befolyásolni tudják az adott egészségi problémákat.

Az elektromágneses impulzusok elvén alapuló gyógykezelést általában pulzus mágnesterápiának nevezik (angolul rendszerint a PEMF rövidítés használatos).

A Biomag szabadalmaztatott 3D technológiája ezen felül pontosabb és szakadatlan impulzusformát biztosít, növeli a teljesítményt és lehetővé teszi az impulzusok több oldalról érkező hatását. Így egy teljesen új és egyedülálló orvosi technológia jelent meg a piacon.

Melyek az ízületen kívüli reuma kezelésének előnyei? 

 • Segít enyhíteni a fájdalmat.
 • Gyulladásgátló hatást fejt ki.
 • A kezelések enyhítik a fájdalmat és az izomfeszültséget, valamint tágítják az ereket.
 • Hála a könnyű kezelésének, alkalmas az otthoni ápolásban is.
 • Egyszerű megoldásról van szó, így nincs szükség további gyógyszerekre.
 • Neminvazív kezelés.

A Biomag 3D technológiája és hatásai - MUDr. Peter Bednarčík, CSc. ismertetése

Az impulzusterápia hatásai - tudományos tanulmányok

A Biomag 3D pulzáló terápia legjelentősebb eredménye az ízületen kívüli reumában szenvedő pácienseknél elsősorban az analgetikus (fájdalomcsillapító), miorelaxációs és vazodiletációs hatás elérése.

A pulzáló mágneses mező (PEMF) alkalmazásának pozitív hatásait jelentős szaktekintélyek és neves intézmények klinikai vizsgálatai támasztják alá. Ezen klinikai vizsgálatok legújabb jegyzéke ezen az oldalon található. Forduljon hozzánk, szívesen segítünk, hogy könnyebben eligazodjon a szakmai adatokban!

Osztályunkon igen jól tudjuk alkalmazni a pulzáló mágneses mező hatását. Nagyra értékeljük, hogy nemcsak a programok száma alapján tudjuk alkalmazni, hanem magunk is kialakíthatunk programokat. A készülék kisméretű, egyszerűen kezelhető, igen jó teljesítmény mellett.

Prágai Na Bulovce Egyetemi Klinika – Orvosi Rehabilitációs Osztály

A pulzáló mágneses mezős kezeléseket több, mint 10 éve alkalmazzuk gyógyfürdőinkben. A Biomag készülékeket úgy a rehabilitációs, mind a fürdőzéses gyógyítás keretében használjuk. A mágnesterápia kombinálása egyéb rehabilitációs módszerekkel igen előnyös, mivel a mágnesterápia hatásai más módszerek hatásaival összeadódnak (fájdalomcsillapító, ödémagátló, regenerációs és miorelaxációs hatás).

A készülékkel meg vagyunk elégedve, jól kezelhető applikátorokkal is és jók a gyógyítási eredményei. A páciensek visszajelzései pozitívak. Heti kb. 50 alkalommal használjuk

Masaryk Városi Kórház, Jilemnice

3. fokozatú artrózisom, izomreumám és köszvényem van. 5 havi mágnesterápiát követően a nyugalmi állapotban fellépő fájdalmak megszűntek és most már hiszek abban, hogy jobb minőségű életet élhetek.

Jaroslava Linhartová, Nová Včelnice

A készüléket élettársam reumára, lányom pedig ízületi fájdalmakra használja. Naponta 1x használjuk. Tapasztalatból tudom, hogy mindig segít és ezért a segítségért szeretnék köszönetet mondani.

Marie Šestáková, Všetaty-Přívory

1998. decemberében II. fokozatú reumatoid arthritis volt a diagnózisom, valamint a jobb lábszáramat ért sérülés után nekrózis és vénás elégtelenség maradt vissza, ami járás közben és éjszaka nagy fájdalmakat okozott. A Biomag kezelések után a lábam begyógyult, megszűntek az ízületi ödémák és fájdalmak is.

Šmakal házaspár, Benešov u Prahy

Információs kiegészítő: A terápia eredményei egyéniek lehetnek és ezért nem mindig felelnek meg az itt közölt tapasztalatokkal.

Az orvosok és ügyfeleink az alábbi betegségek ill. panaszok esetében is alkalmazzák a Biomag pulzáló terápiát:

 • Cukorbetegség
 • Gerincfájdalmak
 • Lábszárfekély
 • Magas vérnyomás
 • Karpális alagút szindróma
 • Ízületi gyulladások
 • További panaszok

 

Foglalja le a Biomag 3D pulzáló terápia kipróbálását – Most akciós áron

A Biomag Medical s.r.o. nevű cég minősített partnerei segítségével lehetővé teszi a Biomag 3D pulzus terápia kipróbálását egész Magyarországon.

A cél az, hogy mindenki megismerkedhessen a készülékkel és a terápiával és személyesen ki tudja próbálni. A szolgáltatás ára általában 70 EUR körül mozog, a legközelebbi Biomag partnertől való távolság szerint.

Használja ki a lehetőséget és próbálja ki a szabadalmaztatott 3D pulzus technológiát saját otthonában vagy a legközelebbi Biomag partnernél! Most térítésmentesen!

Zákazník

A * -gal jelölt tételek kitöltése kötelező.

reCAPTCHA
Személyes adatok feldolgozása.A személyes adatok feldolgozásáról tájékoztató kiegészítés itt található.