Ízületen kívüli reuma

Szerkesztő: | 4. október 2019
Revmatizmus mimokloubní - popis diagnózy
Kép: Ízületen kívüli reuma

Ön megoldást keres az egészségügyi problémákra?

Kérdezzen tőlünk

Jellemzők: A lágy- és egyéb szövetek, valamint az ízületi tokok gyulladásos megbetegedéséről van szó, mely esetekben alacsonyfrekvenciás pulzáló mágnesterápiát alkalmazunk.

A mágnesterápia célja ízületen kívüli reuma esetén

A kezelés célja ízületen kívüli reuma esetén a gyulladásos tünetek és a fájdalom csökkentése, valamint a károsult szövetek gyógyulásához, regenerációjához és jobb anyagcseréjéhez szükséges feltételek kialakítása.

A mágnesterápia jelentősége ízületen kívüli reuma esetén

Az ízületen kívüli reuma a mozgásszervekben előforduló számos gyulladásos tünetet felölel, mint pl.: inak (tendinopátia), ínhüvely (tendosynovitis), ínszalagok, kötőszövetek tapadási helyének (inszerciós tendinopátia), ín- és szalagtömlők (bursitis), izmok (myogelosis), valamint a bőr alatti és zsírszövetek (fibrositis a panniculitis) károsodása.
A fenti károsodások leggyakoribb oka a túlterhelés (egyoldalú, túlzott és tartós megrerhelés) következtében jelentkező trauma, amikor a kötőszövet gyógyulása során gyulladás lép fel, stb. Ezen kívül a károsodás fertőző vagy autoimmun megbetegedés, illetve anyagcsere- vagy hormonzavar esetén is bekövetkezhet. Az ízületen kívüli reuma (polymyalgia rheumatica, spánkový arthritis, fibromyalgia) általános tünetei diffúziós váz- és izomrendszerrel kapcsolatos fájdalmak és merevség, nyomásra érzékeny pontok, nyaki gerinci, csípőtájéki fájdalom, stb. formájában nyilvánulnak meg.
Az ízületen kívüli reumára gyakran jellemző a központi érzékenység, és gyakran megfigyelhatő a stessz, idöjárás-változás, alvás-zavar, depresszió, feszültség-érzet, krónikus kimerültség, stb. hatása is. A mozgás közben jelentkező éles lokális fájdalomtünetek – végtag-működési zavarokkal járó – irreverzibilis atrófiás elváltozásokhoz is vezethetnek.

Az ízületen kívüli reumánál célirányos torna, egyes esetekben viszont a terhelés kiküszöbölése érdekében inkább pihenés javasolt; de minden esetben fontos a rehabilitáció (mágnesterápia, ultrahang, melegítő pakolások), sőt pszichoterápia ill. gyógyszeres kezelés megfelelő időben való megkezdése (analgetikumok, NSA, antidepresszánsok).

Az ízületen kívüli reuma esetén az összes károsodás-típusnál a Biomag alacsonyfrekvenciás pulzáló mágnesterápia – fájdalomcsillapító, izomlazító, gyulladáscsökkentő és értágító hatása miatt – igen pozitívan befolyásolja a gyógyulási folyamatot.

A mágnesterápia alkalmazása ízületen kívüli reuma esetén

Az ízületen kívüli reuma kezelésére szolgáló program segítségével az alacsonyabb frekvenciájú, helyi fájdalomcsillapító és görcsoldó kezeléseket javasolt felváltva érvényesíteni értágító, gyógyító és ödéma-megelőző ráhatásokkal.

Biomag szabadalmaztatott 3D pulzus terápia Hogyan hat?

A Biomag 3D pulzus terápia hatásának alapelve az elektromágneses impulzusok generálása. Ezek az impulzusok a ruhán át és a szövetben mélyre hatolva jutnak a gyógykezelés célzott helyére. Az impulzusok speciálisan kifejlesztett biotropikus paraméterekkel rendelkeznek (pl. frekvencia, forma, intenzitás), hogy minél jobban befolyásolni tudják az adott egészségi problémákat.

Az elektromágneses impulzusok elvén alapuló gyógykezelést általában pulzus mágnesterápiának nevezik (angolul rendszerint a PEMF rövidítés használatos).

A Biomag szabadalmaztatott 3D technológiája ezen felül pontosabb és szakadatlan impulzusformát biztosít, növeli a teljesítményt és lehetővé teszi az impulzusok több oldalról érkező hatását. Így egy teljesen új és egyedülálló orvosi technológia jelent meg a piacon.

A Biomag 3D technológiája és hatásai - MUDr. Peter Bednarčík, CSc. ismertetése

Az impulzusterápia hatásai - tudományos tanulmányok

A pulzáló mágneses mező (PEMF) alkalmazásának pozitív hatásait jelentős szaktekintélyek és neves intézmények klinikai vizsgálatai támasztják alá. Ezen klinikai vizsgálatok legújabb jegyzéke ezen az oldalon található. Forduljon hozzánk, szívesen segítünk, hogy könnyebben eligazodjon a szakmai adatokban!

Osztályunkon igen jól tudjuk alkalmazni a pulzáló mágneses mező hatását. Nagyra értékeljük, hogy nemcsak a programok száma alapján tudjuk alkalmazni, hanem magunk is kialakíthatunk programokat. A készülék kisméretű, egyszerűen kezelhető, igen jó teljesítmény mellett.

Prágai Na Bulovce Egyetemi Klinika – Orvosi Rehabilitációs Osztály

A pulzáló mágneses mezős kezeléseket több, mint 10 éve alkalmazzuk gyógyfürdőinkben. A Biomag készülékeket úgy a rehabilitációs, mind a fürdőzéses gyógyítás keretében használjuk. A mágnesterápia kombinálása egyéb rehabilitációs módszerekkel igen előnyös, mivel a mágnesterápia hatásai más módszerek hatásaival összeadódnak (fájdalomcsillapító, ödémagátló, regenerációs és miorelaxációs hatás).

A készülékkel meg vagyunk elégedve, jól kezelhető applikátorokkal is és jók a gyógyítási eredményei. A páciensek visszajelzései pozitívak. Heti kb. 50 alkalommal használjuk

Masaryk Városi Kórház, Jilemnice

3. fokozatú artrózisom, izomreumám és köszvényem van. 5 havi mágnesterápiát követően a nyugalmi állapotban fellépő fájdalmak megszűntek és most már hiszek abban, hogy jobb minőségű életet élhetek.

Jaroslava Linhartová, Nová Včelnice

A készüléket élettársam reumára, lányom pedig ízületi fájdalmakra használja. Naponta 1x használjuk. Tapasztalatból tudom, hogy mindig segít és ezért a segítségért szeretnék köszönetet mondani.

Marie Šestáková, Všetaty-Přívory

1998. decemberében II. fokozatú reumatoid arthritis volt a diagnózisom, valamint a jobb lábszáramat ért sérülés után nekrózis és vénás elégtelenség maradt vissza, ami járás közben és éjszaka nagy fájdalmakat okozott. A Biomag kezelések után a lábam begyógyult, megszűntek az ízületi ödémák és fájdalmak is.

Šmakal házaspár, Benešov u Prahy

Információs kiegészítő: A terápia eredményei egyéniek lehetnek és ezért nem mindig felelnek meg az itt közölt tapasztalatokkal.

Az orvosok és ügyfeleink az alábbi betegségek ill. panaszok esetében is alkalmazzák a Biomag pulzáló terápiát:

  • Cukorbetegség
  • Gerincfájdalmak
  • Lábszárfekély
  • Magas vérnyomás
  • Karpális alagút szindróma
  • Ízületi gyulladások
  • További panaszok

 

Foglalja le a Biomag 3D pulzáló terápia kipróbálását – Most akciós áron

A Biomag Medical s.r.o. nevű cég minősített partnerei segítségével lehetővé teszi a Biomag 3D pulzus terápia kipróbálását egész Magyarországon.

A cél az, hogy mindenki megismerkedhessen a készülékkel és a terápiával és személyesen ki tudja próbálni. A szolgáltatás ára általában 70 EUR körül mozog, a legközelebbi Biomag partnertől való távolság szerint.

Használja ki a lehetőséget és próbálja ki a szabadalmaztatott 3D pulzus technológiát saját otthonában vagy a legközelebbi Biomag partnernél! Most térítésmentesen!

Zákazník

A * -gal jelölt tételek kitöltése kötelező.

reCAPTCHA
Személyes adatok feldolgozása.A személyes adatok feldolgozásáról tájékoztató kiegészítés itt található.