Izomláz enyhítése

Szerkesztő: | 2019. január 7.

Kétfejű karizom (bicepsz) izomláza enyhítése alacsonyfrekvenciás pulzáló mágneses mező segítségével – volt Hye-Seon Jeon (2015) kutatócsoportja 30 egyetemi hallgatón végzett vizsgálatának tárgya a dél-kóreai Szöulban.

Mind a 30 férfi előzetes kivizsgáláson, majd speciális testedzésen vett részt, melyen a kétfejű karizom terhelésére került sor. Az ilyen túlzott terhelés legalább három napig tartó izomlázat okoz, mely gátolja a kar kinyújtását.

Az izomláz előidézését követően az önkéntes kísérleti alanyokat azonnal két csoportra osztották. A kísérleti csoport az edzés után azonnal, majd 24 és 48 óra elteltével 10-10 perces alacsonyfrekvenciás pulzáló mágnesterápiában részesült. A kontroll-csoportnál ugyanígy jártak el, csak imitált készülékkel.

Az izomláz az első és második napon jelentkezett legintenzívebben, s ezután enyhülni kezdett.

Az eredmények igazolták, hogy a kísérleti csoport tagjainál a pulzáló mágnesterápia figyelemreméltóan csökkentette az izomlázzal járó fiziológiai tüneteket.

Az alacsonyfrekvenciás pulzáló mágnesterápia tehát jelentős mértékben csökkenti az izomláz tüneteit és az izmok merevségét.

Forrás: Jeon, H.-S. et al. (2015) Effects of pulsed electromagnetic field therapy on delayed-onset muscle soreness in biceps brachii. Physical Therapy in Sport. 16 (1), 34–39.

A pulzáló mágnesterápia hatása a kétfejű karizomban észlelt kései fájdalomérzetre / Effects of pulsed electromagnetic field therapy on delayed-onset muscle soreness in biceps brachii
 http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24906295
 Küldje el nekünk az alábbi formanyomtatványt és próbálja ki a szabadalmazott Biomag 3D pulzáló mágnesterápia gyógyhatását.

Tanácsadóink a lehető leghamarabb kapcsolatba lépnek Önnel és testreszabott megoldást javasolnak.

Tudjon meg többet a mágneses terépiáról: A pulzáló mágnesterápia (PEMF) alapelve