Izomfáradtság

Szerkesztő: | 2019. október 4.
Svalová únava – popis diagnózy
Kép: Izomfáradtság

Megoldást keres egészségügyi problémáira?

Kérdezzen tőlünk

Jellemzők: A sportolás illetve nehéz fizikai munka után vagy kimerültség idején érzett izomfáradtság korlátozza a további fizikai aktivitást, és nem elegendő regeneráció esetén mikrotraumához és krónikus károsodáshoz vezet.

A mágnesterápia célja izomfáradtság esetén

A kezelés célja a fájdalomcsillapítás és az izmok gyors regenerációja metabolikus feltételeinek megteremtése.

Az izomfáradtság leírása

Az izmoknak a jó működéshez oxigénre van szüksége, az izmok működőképességét glikogén energia-készlete határozza meg. Olyan megterhelésnél, ahol az oxigén-igény nagyobb, mint amiről a szervezet gondoskodni tud, a munkát végző izomszövet áttér az anaerob energia-bevitelre. Ekkor tejsav túltermelés és metabolikus acidózis lép fel, mely tovább fokozódik. A tejsav csökkenti a zsírtartalékok felhasználását és elősegíti a glikogénnek – mint energiaforrásnak – nagyobb mértékű érvényesítését. Ilyenkor szokott sor kerülni a glikogén-tartalék kritikus mértékű csökkenésére és – elsősorban a központi idegrendszerben – a hipoglikémia bekövetkezésére. Ennek eredménye pedig az – ATP és PC termelés csökkenését eredményező – elégtelen glikolízis. Az acidózis gyengíti az izom potenciál keletkezésének és vezetésének feltételeit és rontja az izomzat kontraktilitását. Ilyenkor fiziológiai izomfáradtságról beszélünk, amely teherként nehezedik ránk, gyengeség, esetleg fájdalom lép fel vagy a vázizomzat merevségének érzetét kelti. A fáradt, kimerült izmok stresszre és görcsre hajlamosak. Izomfáradtság során az izomerő csökkenése is felszínre kerül, a mozgás gyorsasága és finom koordinációja elvész. Az ismételt mozgásműveletek során, amikor a szünetek nem elegendőek a teljes regenerálódáshoz, bekövetkezik a heveny kóros fáradtság (Máček, Vávra), mely az elégtelen vérellátás miatt halállal is végződhet; a krónikus kóros fáradtság esetén pedig az izomrostok redukálódása, atrófiája következhet be, melyek helyébe a kőtőszövet lép.

A mágnesterápia alkalmazása izomfáradtság esetén

Izomfáradtság esetén a Biomag alacsonyfrekvenciás pulzáló mágnesterápia olyan optimális rehabilitációs módszer, amely azonnali értáguláshoz, az érintett izmokba való megnövekvő oxigén- és tápanyagbevitelhez vezet, felgyorsítja a savas metabolit-kiválasztást, s egyúttal enyhíti a fájdalmat, oldja a görcsöt és összehúzódásokat, miáltal az izomfáradtság csökkenésére kerül sor. Az érintett testrészeket a regeneráció elősegítése érdekében lapos applikátor segítségével értágító és stimuláló frekvenciákkal kezeljük és kiegészítésként a folyadékháztartást magnetizált víz bevitelével növeljük.

Hogyan hat a Biomag szabadalmaztatott 3D pulzus terápia?

A Biomag 3D pulzus terápia hatásának alapelve az elektromágneses impulzusok generálása. Ezek az impulzusok a ruhán át és a szövetben mélyre hatolva jutnak a gyógykezelés célzott helyére. Az impulzusok speciálisan kifejlesztett biotropikus paraméterekkel rendelkeznek (pl. frekvencia, forma, intenzitás), hogy minél jobban befolyásolni tudják az adott egészségi problémákat.

Az elektromágneses impulzusok elvén alapuló gyógykezelést általában pulzus mágnesterápiának nevezik (angolul rendszerint a PEMF rövidítés használatos).

A Biomag szabadalmaztatott 3D technológiája ezen felül pontosabb és szakadatlan impulzusformát biztosít, növeli a teljesítményt és lehetővé teszi az impulzusok több oldalról érkező hatását. Így egy teljesen új és egyedülálló orvosi technológia jelent meg a piacon.

A Biomag 3D technológiája és hatásai - MUDr. Peter Bednarčík, CSc. ismertetése

Az impulzusterápia hatásai - tudományos tanulmányok

A pulzáló mágneses mező (PEMF) alkalmazásának pozitív hatásait jelentős szaktekintélyek és neves intézmények klinikai vizsgálatai támasztják alá. Ezen klinikai vizsgálatok legújabb jegyzéke ezen az oldalon található. Forduljon hozzánk, szívesen segítünk, hogy könnyebben eligazodjon a szakmai adatokban!

Osztályunkon igen jól tudjuk alkalmazni a pulzáló mágneses mező hatását. Nagyra értékeljük, hogy nemcsak a programok száma alapján tudjuk alkalmazni, hanem magunk is kialakíthatunk programokat. A készülék kisméretű, egyszerűen kezelhető, igen jó teljesítmény mellett.

Prágai Na Bulovce Egyetemi Klinika – Orvosi Rehabilitációs Osztály

A pulzáló mágneses mezős kezeléseket több, mint 10 éve alkalmazzuk gyógyfürdőinkben. A Biomag készülékeket úgy a rehabilitációs, mind a fürdőzéses gyógyítás keretében használjuk. A mágnesterápia kombinálása egyéb rehabilitációs módszerekkel igen előnyös, mivel a mágnesterápia hatásai más módszerek hatásaival összeadódnak (fájdalomcsillapító, ödémagátló, regenerációs és miorelaxációs hatás).

A készülékkel meg vagyunk elégedve, jól kezelhető applikátorokkal is és jók a gyógyítási eredményei. A páciensek visszajelzései pozitívak. Heti kb. 50 alkalommal használjuk

Masaryk Városi Kórház, Jilemnice

Szedem az orvos által előírt gyógyszereket és esténként használom az Önök készülékét - főként a kerti munka során kifejtett nagyobb fizikai megterhelés után. Fáradtság esetén ismételjük a terápiás ciklusokat.

Stanislav Košvanec, Křinec

A Biomag készülékeket sportolóknak ajánlanám. Egyéb rehabilitációs módszerekkel kombinálva a pulzáló mágneses mező nagyon hatékonyan alkalmazható mind a prevenció, mind az aktív sportolással összefüggő problémák terén.

Ludmila Formanová, Čáslav

A készüléket lábikra fájdalmaim megszüntetése céljából vásároltuk meg, melyek fokozott fizikai terhelés közben jelentkeztek. A gyógyuláshoz egyéb módszereket is alkalmaztam. Állapotom fokozatosan javult, rövidült a rehabilitáció ideje, a fájdalmak eltűntek.

Evžen Kraus, Doksy

Információs kiegészítő: A terápia eredményei egyéniek lehetnek és ezért nem mindig felelnek meg az itt közölt tapasztalatokkal.

Az orvosok és ügyfeleink az alábbi betegségek ill. panaszok esetében is alkalmazzák a Biomag pulzáló terápiát:

  • Cukorbetegség
  • Gerincfájdalmak
  • Lábszárfekély
  • Magas vérnyomás
  • Karpális alagút szindróma
  • Ízületi gyulladások
  • További panaszok

 

Foglalja le a Biomag 3D pulzáló terápia kipróbálását – Most akciós áron

A Biomag Medical s.r.o. nevű cég minősített partnerei segítségével lehetővé teszi a Biomag 3D pulzus terápia kipróbálását egész Magyarországon.

A cél az, hogy mindenki megismerkedhessen a készülékkel és a terápiával és személyesen ki tudja próbálni. A szolgáltatás ára általában 70 EUR körül mozog, a legközelebbi Biomag partnertől való távolság szerint.

Használja ki a lehetőséget és próbálja ki a szabadalmaztatott 3D pulzus technológiát saját otthonában vagy a legközelebbi Biomag partnernél! Most térítésmentesen!

Zákazník

A * -gal jelölt tételek kitöltése kötelező.

reCAPTCHA
Személyes adatok feldolgozása.A személyes adatok feldolgozásáról tájékoztató kiegészítés itt található.