Izomfáradtság

Szerkesztő: | 7. január 2019

Jellemzők: A sportolás illetve nehéz fizikai munka után vagy kimerültség idején érzett izomfáradtság korlátozza a további fizikai aktivitást, és nem elegendő regeneráció esetén mikrotraumához és krónikus károsodáshoz vezet.

A mágnesterápia célja izomfáradtság esetén

A kezelés célja a fájdalomcsillapítás és az izmok gyors regenerációja metabolikus feltételeinek megteremtése.

Az izomfáradtság leírása

Az izmoknak a jó működéshez oxigénre van szüksége, az izmok működőképességét glikogén energia-készlete határozza meg. Olyan megterhelésnél, ahol az oxigén-igény nagyobb, mint amiről a szervezet gondoskodni tud, a munkát végző izomszövet áttér az anaerob energia-bevitelre. Ekkor tejsav túltermelés és metabolikus acidózis lép fel, mely tovább fokozódik. A tejsav csökkenti a zsírtartalékok felhasználását és elősegíti a glikogénnek – mint energiaforrásnak – nagyobb mértékű érvényesítését. Ilyenkor szokott sor kerülni a glikogén-tartalék kritikus mértékű csökkenésére és – elsősorban a központi idegrendszerben – a hipoglikémia bekövetkezésére. Ennek eredménye pedig az – ATP és PC termelés csökkenését eredményező – elégtelen glikolízis. Az acidózis gyengíti az izom potenciál keletkezésének és vezetésének feltételeit és rontja az izomzat kontraktilitását. Ilyenkor fiziológiai izomfáradtságról beszélünk, amely teherként nehezedik ránk, gyengeség, esetleg fájdalom lép fel vagy a vázizomzat merevségének érzetét kelti. A fáradt, kimerült izmok stresszre és görcsre hajlamosak. Izomfáradtság során az izomerő csökkenése is felszínre kerül, a mozgás gyorsasága és finom koordinációja elvész. Az ismételt mozgásműveletek során, amikor a szünetek nem elegendőek a teljes regenerálódáshoz, bekövetkezik a heveny kóros fáradtság (Máček, Vávra), mely az elégtelen vérellátás miatt halállal is végződhet; a krónikus kóros fáradtság esetén pedig az izomrostok redukálódása, atrófiája következhet be, melyek helyébe a kőtőszövet lép.

A mágnesterápia alkalmazása izomfáradtság esetén

Izomfáradtság esetén a Biomag alacsonyfrekvenciás pulzáló mágnesterápia olyan optimális rehabilitációs módszer, amely azonnali értáguláshoz, az érintett izmokba való megnövekvő oxigén- és tápanyagbevitelhez vezet, felgyorsítja a savas metabolit-kiválasztást, s egyúttal enyhíti a fájdalmat, oldja a görcsöt és összehúzódásokat, miáltal az izomfáradtság csökkenésére kerül sor. Az érintett testrészeket a regeneráció elősegítése érdekében lapos applikátor segítségével értágító és stimuláló frekvenciákkal kezeljük és kiegészítésként a folyadékháztartást magnetizált víz bevitelével növeljük.

A mágnesterápia és az izomfáradtság – Az Önök kérdései

Szeretne többet megtudni a mágnesterápia alkalmazásáról izomfáradtság esetén? Értesítsen minket!
Forduljon hozzánk bizalommal, válaszolunk az izomfáradtság esetén alkalmazandó mágnesterápiát érintő kérdéseire.

Zákazník

A * -gal jelölt tételek kitöltése kötelező.

reCAPTCHA
Személyes adatok feldolgozása.A személyes adatok feldolgozásáról tájékoztató kiegészítés itt található.