Izmok stimulálása és az izomerő fejlesztése

Szerkesztő: | 2019. január 7.

Izmok stimulálása és az izomerő fejlesztése alacsonyfrekvenciás pulzáló mágneses mező segítségével – volt R. M. Gorodnichev és orosz kutatócsoportja 18 önkéntesen végzett vizsgálatának témája, melynek eredményei 2014-ben kerültek közzétételre.

A kísérletben résztevő – arányos izomzattal rendelkező – férfiakat véletlenszerűen osztották el a kísérleti és a kontroll-csoportba. Mindkét csoport tíz napos edzésen vett részt, melynek során a lábujjhegyre állást ismételték, de csupán a kísérleti csoportban végeztek a lábikra izomösszehúzódása során erre a helyre alacsonyfrekvenciás pulzóló mágnesterápiás ráhatást.

A lábfej forgatónyomatéka, más szóval az az erő, melyet az önkéntes személy lábujjhegyre állás során a lábfejébe vitt, a tíz napos tréninget követően a kísérleti csoportban nagymértékben, 24%-kal megnövekedett. A kontroll-csoportban jelentősebb változásra nem került sor.

A fenti kísérlet eredményei tehát igazolják, hogy az alacsonyfrekvenciás pulzáló mágneses mező olyan mértékben stimulálja az izmokat, hogy az embernél jelentős erő-növekedéshez vezet.

Forrás: Gorodnichev, R. et al. (2014) The effect of electromagnetic stimulation on the parameters of muscular strength. Human Physiology. 40 (1), 65–69.

Az elektromágneses stimuláció hatása az izomerő paraméterekre / The effect of electromagnetic stimulation on the parameters of muscular strength
 http://link.springer.com/article/10.1134%2FS0362119713040051
 Küldje el nekünk az alábbi formanyomtatványt és próbálja ki a szabadalmazott Biomag 3D pulzáló mágnesterápia gyógyhatását.

Tanácsadóink a lehető leghamarabb kapcsolatba lépnek Önnel és testreszabott megoldást javasolnak.

Tudjon meg többet a mágneses terépiáról: A pulzáló mágnesterápia (PEMF) alapelve