Ischaemiás szívbetegség

Szerkesztő: | 7. január 2019

Jellemzők: Az ischaemiás szívbetegség a szívizom valamely területének elégtelen vérellátásából eredő betegség, mely a koszorúerek megbetegedését okozza (legtöbbször atheroskelosist, érelmeszesedést okoz). A pumpáló szívizom oxigénhiányban szenved. Ez az állapot szívtájéki fájdalmakhoz és a szív – számos egyéb, a test egészét érintő következménnyel járó – teljesítménycsökkenéséhez vezet. Az ischaemiás szívbetegség akut formája pl. a szívinfarktus, és krónikus megnyilvánulásai közé soroljuk az infarktust követő állapotokat, az anginu pectorist, továbbá az ingerátadási és szívritmus zavarokat is. Az ischaemiás szívbetegség esetén a gyógykezelés alapja mindenkor a szívizom vérellátásának növelése és a megfelelő oxigénbevitel.

A mágnesterápia jelentősége ishaemiás szívbetegség esetén

Ischaemiás szívbetegség esetén a Biomag alacsonyfrekvenciás pulzáló mágnesterápia növeli a szívizom oxigénellátását, csökkenti a vérrögképződés kockázatát, ezért egészben véve pozitívan befolyásolhatja a páciens állapotát. Csupán beoperált szívritmusszabályozó esetén nem javasoljuk a pulzáló mágnesterápiát, mivel az esetleges gerjedés befolyásolhatja a készülék működését és ritmuszavart idézhet elő. Az ischaemiás szívbetegség fenti eseteiben – amennyiben nincs jelen pacemaker – nem indokolt tartani a mágnesterápiától, ellenkezőleg – várható a rohamok számának csökkenése,a szívtájéki fájdalom enyhülése és a szívritmus helyreállása, ami egészben véve az egészségi állapot javulását jelenti. Az ischaemiás szívbetegség kezelése mellett párhuzamosan az ízületi problémák mágnesterápiás kezelését is lehet végezni. Itt elsősorban az értágító hatás érvényesül – a Biomag alacsonyfrekvenciás pulzáló mágnesterápia során Ca2+ ionok felszabadulására kerül sor, ami az érizom (elsősorban a prekapilláris záróizom) ellazulásához, tehát értáguláshoz vezet. Az alacsonyfrekvenciás mágnesterápia nemcsak az ischaemiás szívbetegség, hanem az alsó és felső végtagok ischaemiája esetén is igen jól bevált, mivel tágítja a bőrben és izomszövetben lévő kollaterális ereket. A felgyorsult anyagcsere elősegíti az ödémák gyorsabb felszívódását, és az érintett testrészen egyúttal jelentős gyulladás- és duzzadáscsökkentő hatás érvényesül.

A tapasztalatok az ischaemiás szívbetegség és az anginás (mellkasi fájdalommal járó) állapotok feltűnő enyhülését, valamint egészben véve a szervezet teljesítmény-növekedését igazolják. Javasoljuk a kezeléseket fokozatosan és leginkább az alsó végtagoknál kezdeni.Ha így járunk el, az esetleges adaptív választ a minimálisra csökkentjük.

A mágnesterápia alkalmazása ischaemiás szívbetegség esetén

Ischaemiás szívbetegség esetén eleinte naponta 1x javasolunk kezelést 20 – 44 Hz frekvenciájú programok (a keringési rendszer adaptív válaszának csökkentése érdekében leginkább az alsó végtagok program) segítségével, majd naponta 1 -2x mellkas tájéki kezelést.

A mágnesterápia és az ischaemiás szívbetegség – az Önök kérdései

Szeretne többet megtudni a mágnesterápia alkalmazásáról ischaemiás szívbetegség esetén? Értesítsen minket! Forduljon hozzánk bizalommal, válaszolunk az ischaemiás szívbetegség esetén alkalmazandó mágnesterápiát érintő kérdéseire.

Zákazník

A * -gal jelölt tételek kitöltése kötelező.

reCAPTCHA
Személyes adatok feldolgozása.A személyes adatok feldolgozásáról tájékoztató kiegészítés itt található.