Ischaemiás szívbetegség

Szerkesztő: | 4. október 2019
Ischemická choroba srdeční - popis diagnózy
Kép: Ischaemiás szívbetegség

Megoldást keres egészségügyi problémáira?

Kérdezzen tőlünk

Jellemzők: Az ischaemiás szívbetegség a szívizom valamely területének elégtelen vérellátásából eredő betegség, mely a koszorúerek megbetegedését okozza (legtöbbször atheroskelosist, érelmeszesedést okoz). A pumpáló szívizom oxigénhiányban szenved. Ez az állapot szívtájéki fájdalmakhoz és a szív – számos egyéb, a test egészét érintő következménnyel járó – teljesítménycsökkenéséhez vezet. Az ischaemiás szívbetegség akut formája pl. a szívinfarktus, és krónikus megnyilvánulásai közé soroljuk az infarktust követő állapotokat, az anginu pectorist, továbbá az ingerátadási és szívritmus zavarokat is. Az ischaemiás szívbetegség esetén a gyógykezelés alapja mindenkor a szívizom vérellátásának növelése és a megfelelő oxigénbevitel.

A mágnesterápia jelentősége ishaemiás szívbetegség esetén

Ischaemiás szívbetegség esetén a Biomag alacsonyfrekvenciás pulzáló mágnesterápia növeli a szívizom oxigénellátását, csökkenti a vérrögképződés kockázatát, ezért egészben véve pozitívan befolyásolhatja a páciens állapotát. Csupán beoperált szívritmusszabályozó esetén nem javasoljuk a pulzáló mágnesterápiát, mivel az esetleges gerjedés befolyásolhatja a készülék működését és ritmuszavart idézhet elő. Az ischaemiás szívbetegség fenti eseteiben – amennyiben nincs jelen pacemaker – nem indokolt tartani a mágnesterápiától, ellenkezőleg – várható a rohamok számának csökkenése,a szívtájéki fájdalom enyhülése és a szívritmus helyreállása, ami egészben véve az egészségi állapot javulását jelenti. Az ischaemiás szívbetegség kezelése mellett párhuzamosan az ízületi problémák mágnesterápiás kezelését is lehet végezni. Itt elsősorban az értágító hatás érvényesül – a Biomag alacsonyfrekvenciás pulzáló mágnesterápia során Ca2+ ionok felszabadulására kerül sor, ami az érizom (elsősorban a prekapilláris záróizom) ellazulásához, tehát értáguláshoz vezet. Az alacsonyfrekvenciás mágnesterápia nemcsak az ischaemiás szívbetegség, hanem az alsó és felső végtagok ischaemiája esetén is igen jól bevált, mivel tágítja a bőrben és izomszövetben lévő kollaterális ereket. A felgyorsult anyagcsere elősegíti az ödémák gyorsabb felszívódását, és az érintett testrészen egyúttal jelentős gyulladás- és duzzadáscsökkentő hatás érvényesül.

A tapasztalatok az ischaemiás szívbetegség és az anginás (mellkasi fájdalommal járó) állapotok feltűnő enyhülését, valamint egészben véve a szervezet teljesítmény-növekedését igazolják. Javasoljuk a kezeléseket fokozatosan és leginkább az alsó végtagoknál kezdeni.Ha így járunk el, az esetleges adaptív választ a minimálisra csökkentjük.

A mágnesterápia alkalmazása ischaemiás szívbetegség esetén

Ischaemiás szívbetegség esetén eleinte naponta 1x javasolunk kezelést 20 – 44 Hz frekvenciájú programok (a keringési rendszer adaptív válaszának csökkentése érdekében leginkább az alsó végtagok program) segítségével, majd naponta 1 -2x mellkas tájéki kezelést.

Hogyan hat a Biomag szabadalmaztatott 3D pulzus terápia?

A Biomag 3D pulzus terápia hatásának alapelve az elektromágneses impulzusok generálása. Ezek az impulzusok a ruhán át és a szövetben mélyre hatolva jutnak a gyógykezelés célzott helyére. Az impulzusok speciálisan kifejlesztett biotropikus paraméterekkel rendelkeznek (pl. frekvencia, forma, intenzitás), hogy minél jobban befolyásolni tudják az adott egészségi problémákat.

Az elektromágneses impulzusok elvén alapuló gyógykezelést általában pulzus mágnesterápiának nevezik (angolul rendszerint a PEMF rövidítés használatos).

A Biomag szabadalmaztatott 3D technológiája ezen felül pontosabb és szakadatlan impulzusformát biztosít, növeli a teljesítményt és lehetővé teszi az impulzusok több oldalról érkező hatását. Így egy teljesen új és egyedülálló orvosi technológia jelent meg a piacon.

A Biomag 3D technológiája és hatásai - MUDr. Peter Bednarčík, CSc. ismertetése

Az impulzusterápia hatásai - tudományos tanulmányok

A pulzáló mágneses mező (PEMF) alkalmazásának pozitív hatásait jelentős szaktekintélyek és neves intézmények klinikai vizsgálatai támasztják alá. Ezen klinikai vizsgálatok legújabb jegyzéke ezen az oldalon található. Forduljon hozzánk, szívesen segítünk, hogy könnyebben eligazodjon a szakmai adatokban!

Osztályunkon igen jól tudjuk alkalmazni a pulzáló mágneses mező hatását. Nagyra értékeljük, hogy nemcsak a programok száma alapján tudjuk alkalmazni, hanem magunk is kialakíthatunk programokat. A készülék kisméretű, egyszerűen kezelhető, igen jó teljesítmény mellett.

Prágai Na Bulovce Egyetemi Klinika – Orvosi Rehabilitációs Osztály

A pulzáló mágneses mezős kezeléseket több, mint 10 éve alkalmazzuk gyógyfürdőinkben. A Biomag készülékeket úgy a rehabilitációs, mind a fürdőzéses gyógyítás keretében használjuk. A mágnesterápia kombinálása egyéb rehabilitációs módszerekkel igen előnyös, mivel a mágnesterápia hatásai más módszerek hatásaival összeadódnak (fájdalomcsillapító, ödémagátló, regenerációs és miorelaxációs hatás).

A készülékkel meg vagyunk elégedve, jól kezelhető applikátorokkal is és jók a gyógyítási eredményei. A páciensek visszajelzései pozitívak. Heti kb. 50 alkalommal használjuk

Masaryk Városi Kórház, Jilemnice

A készüléket 2011 óta használom prosztatával, szívritmus zavarral (ischaemie), pajzsmiriggyel és ízületekkel kapcsolatos problémákra. Meg vagyok elégedve, a kezelések könnyebbséget hoznak.

Konstantin Neumann, Hejnice

A Biomagot hátfájásra, ízületekre, hasnyálmirigy- és májproblémákra, szívre és vérkeringési zavarokra használjuk. Az egész család használja remek eredményekkel.

Alena Fišerová, Čepřovice

Tél elején és végén mindig benáthásodtam és megfázással küszködtem, ami a készülék használatával megszűnt. Jelenleg a tüdőmre, szívemre, légutaimra, nyaki gerincemre, ízületeimre és térdemre használom.

Stanislav Šiška, Dobříš

Információs kiegészítő: A terápia eredményei egyéniek lehetnek és ezért nem mindig felelnek meg az itt közölt tapasztalatokkal.

Az orvosok és ügyfeleink az alábbi betegségek ill. panaszok esetében is alkalmazzák a Biomag pulzáló terápiát:

  • Cukorbetegség
  • Gerincfájdalmak
  • Lábszárfekély
  • Magas vérnyomás
  • Karpális alagút szindróma
  • Ízületi gyulladások
  • További panaszok

 

Foglalja le a Biomag 3D pulzáló terápia kipróbálását – Most akciós áron

A Biomag Medical s.r.o. nevű cég minősített partnerei segítségével lehetővé teszi a Biomag 3D pulzus terápia kipróbálását egész Magyarországon.

A cél az, hogy mindenki megismerkedhessen a készülékkel és a terápiával és személyesen ki tudja próbálni. A szolgáltatás ára általában 70 EUR körül mozog, a legközelebbi Biomag partnertől való távolság szerint.

Használja ki a lehetőséget és próbálja ki a szabadalmaztatott 3D pulzus technológiát saját otthonában vagy a legközelebbi Biomag partnernél! Most térítésmentesen!

Zákazník

A * -gal jelölt tételek kitöltése kötelező.

reCAPTCHA
Személyes adatok feldolgozása.A személyes adatok feldolgozásáról tájékoztató kiegészítés itt található.