Ischaemiás szívbetegség

Szerkesztő: | 2020. április 14.

Önnek mellkasi fájdalmai vannak? Égető érzés, nyomás vagy szorító érzés jelentkezik, mely átterjed a vállakra vagy karokra? A fájdalom megterhelés vagy idegesség után lép fel? Igen súlyos betegségről, az ischaemiás szívbetegségről lehet szó. Ne habozzon, haladéktalanul forduljon orvoshoz.

Ischemická choroba srdeční - popis diagnózy
Kép: Ischaemiás szívbetegség

Megoldást keres az ischaemiás szívbetegségre?

Szeretne megszabadulni a problémáitól?

Az ischaemiás szívbetegség leírása és keletkezésének okai

Az ischaemiás szívbetegség (ISZB) a szívizom egyes területeinek elégtelen vérellátásából adódó betegség, amely a koszorúerek megbetegedését idézi elő.

Oka általában az ateroszklerózis (érelmeszesedés), amelynek során az erek falain lerakódik a zsír, ami az erek részleges vagy akár teljes elzáródásához vezet.

A szívizom működése során oxigénhiányban szenved. Ez az állapot szívtáji fájdalmakhoz és a szív teljesítményének csökkenéséhez vezet, egész sor előforduló következménnyel.

A betegség a felnőtt korban történő elhalálozások egyik leggyakoribb oka!

Az ischaemiás szívbetegség akut formája pl. az akut szívinfarktus.

A betegség egyik krónikus formája a szívinfarktust követő állapot, az angina pectoris, az impulzus-továbbítás különféle zavarai és a szívritmuszavar.

A betegség kialakulásának kockázati tényezői a következők:

 • dohányzás,
 • nem megfelelő étkezés, beleértve a túlzott alkoholfogyasztást,
 • elhízás,
 • tartós és túlzott stressz,
 • cukorbetegség,
 • nem elegendő mozgás,
 • magas koleszterinszint,
 • magas vérnyomás.

Az ischaemiás szívbetegség kezelése – a problémák eliminálása

A gyógykezelés rendszerint hosszútávú. Alapja a szívizom vérkeringésének javítása és a megfelelő oxigénellátás.

Természetesen az életvitel változtatására is szükség van (a dohányzás elhagyása, az étkezési szokások megváltoztatása és a stressz kerülése).

A koszorúerek helyrehozására angioplasztikát vagy a coronaria bypass műtétet alkalmazzák.

A beteg olyan gyógyszereket szed, amelyek gondoskodnak a szív oxigénellátásáról. Ilyenek a nitrátok, a kalciumcsatorna-blokkolók és a béta-blokkolók.

A koszorúerek bezáródása elleni megelőzésként az aszpirint lehet használni.

Az ischaemiás szívbetegségben szenvedő betegek komplex kezelésének része a rehabilitáció. A megelőzés mellett a rehabilitáció alapvető célja, hogy a beteg a maximális mértékben visszatérhessen az aktív életbe.

A Biomag 3D pulzáló terápia formájában végzett rehabilitáció elősegíti az ischaemiás szívbetegség gyógykezelését.

Szívritmus-szabályozó behelyezése esetén a pulzáló terápia nem alkalmazható. Indukció következtében ugyanis a szívritmus-szabályozó működésében változások állhatnak be, ami ritmuszavart okoz.

Kiválasztott kifejezések magyarázata:

 • Angioplasztika – az erek rekonstrukciója.
 • Coronaria (koszorúerek) – a szívet tápláló artériák.
 • Szívritmus-szabályozó – az ér beszűkült vagy elzárult részét áthidaló eszköz.

Hogyan hat a Biomag szabadalmaztatott 3D pulzus terápia?

A Biomag 3D pulzus terápia hatásának alapelve az elektromágneses impulzusok generálása. Ezek az impulzusok a ruhán át és a szövetben mélyre hatolva jutnak a gyógykezelés célzott helyére. Az impulzusok speciálisan kifejlesztett biotropikus paraméterekkel rendelkeznek (pl. frekvencia, forma, intenzitás), hogy minél jobban befolyásolni tudják az adott egészségi problémákat.

Az elektromágneses impulzusok elvén alapuló gyógykezelést általában pulzus mágnesterápiának nevezik (angolul rendszerint a PEMF rövidítés használatos).

A Biomag szabadalmaztatott 3D technológiája ezen felül pontosabb és szakadatlan impulzusformát biztosít, növeli a teljesítményt és lehetővé teszi az impulzusok több oldalról érkező hatását. Így egy teljesen új és egyedülálló orvosi technológia jelent meg a piacon.

Melyek az ischaemiás szívbetegségre irányuló terápia előnyei?

 • Javítja a szívizom oxigén-ellátását.
 • A trombusok kialakulása ellen hat.
 • Értágító hatást fejt ki.
 • Hála a könnyű kezelésének, alkalmas az otthoni ápolásban is.
 • Egyszerű megoldásról van szó, így nincs szükség további gyógyszerekre.
 • Nem-invazív kezelés.

A Biomag 3D technológiája és hatásai - MUDr. Peter Bednarčík, CSc. ismertetése

Az impulzusterápia hatásai - tudományos tanulmányok

A Biomag 3D pulzáló terápia legjelentősebb hatásai klinikai szempontból az ischaemiás szívbetegségben szenvedő betegeknél elsősorban az értágítás (a vérkeringés javítása) és az ödéma (duzzanat) csökkentése.

A pulzáló mágneses mező (PEMF) alkalmazásának pozitív hatásait jelentős szaktekintélyek és neves intézmények klinikai vizsgálatai támasztják alá. Ezen klinikai vizsgálatok legújabb jegyzéke ezen az oldalon található. Forduljon hozzánk, szívesen segítünk, hogy könnyebben eligazodjon a szakmai adatokban!

Osztályunkon igen jól tudjuk alkalmazni a pulzáló mágneses mező hatását. Nagyra értékeljük, hogy nemcsak a programok száma alapján tudjuk alkalmazni, hanem magunk is kialakíthatunk programokat. A készülék kisméretű, egyszerűen kezelhető, igen jó teljesítmény mellett.

Prágai Na Bulovce Egyetemi Klinika – Orvosi Rehabilitációs Osztály

A pulzáló mágneses mezős kezeléseket több, mint 10 éve alkalmazzuk gyógyfürdőinkben. A Biomag készülékeket úgy a rehabilitációs, mind a fürdőzéses gyógyítás keretében használjuk. A mágnesterápia kombinálása egyéb rehabilitációs módszerekkel igen előnyös, mivel a mágnesterápia hatásai más módszerek hatásaival összeadódnak (fájdalomcsillapító, ödémagátló, regenerációs és miorelaxációs hatás).

A készülékkel meg vagyunk elégedve, jól kezelhető applikátorokkal is és jók a gyógyítási eredményei. A páciensek visszajelzései pozitívak. Heti kb. 50 alkalommal használjuk

Masaryk Városi Kórház, Jilemnice

Tél elején és végén mindig benáthásodtam és megfázással küszködtem, ami a készülék használatával megszűnt. Jelenleg a tüdőmre, szívemre, légutaimra, nyaki gerincemre, ízületeimre és térdemre használom.

Stanislav Šiška, Dobříš

A készüléket 2011 óta használom prosztatával, szívritmus zavarral (ischaemie), pajzsmiriggyel és ízületekkel kapcsolatos problémákra. Meg vagyok elégedve, a kezelések könnyebbséget hoznak.

Konstantin Neumann, Hejnice

A Biomagot hátfájásra, ízületekre, hasnyálmirigy- és májproblémákra, szívre és vérkeringési zavarokra használjuk. Az egész család használja remek eredményekkel.

Alena Fišerová, Čepřovice

Információs kiegészítő: A terápia eredményei egyéniek lehetnek és ezért nem mindig felelnek meg az itt közölt tapasztalatokkal.

Az orvosok és ügyfeleink az alábbi betegségek ill. panaszok esetében is alkalmazzák a Biomag pulzáló terápiát:

 • Cukorbetegség
 • Gerincfájdalmak
 • Lábszárfekély
 • Magas vérnyomás
 • Karpális alagút szindróma
 • Ízületi gyulladások
 • További panaszok

 

Foglalja le a Biomag 3D pulzáló terápia kipróbálását – Most akciós áron

A Biomag Medical s.r.o. nevű cég minősített partnerei segítségével lehetővé teszi a Biomag 3D pulzus terápia kipróbálását egész Magyarországon.

A cél az, hogy mindenki megismerkedhessen a készülékkel és a terápiával és személyesen ki tudja próbálni. A szolgáltatás ára általában 70 EUR körül mozog, a legközelebbi Biomag partnertől való távolság szerint.

Használja ki a lehetőséget és próbálja ki a szabadalmaztatott 3D pulzus technológiát saját otthonában vagy a legközelebbi Biomag partnernél! Most térítésmentesen!

Zákazník

A * -gal jelölt tételek kitöltése kötelező.

reCAPTCHA
Személyes adatok feldolgozása.A személyes adatok feldolgozásáról tájékoztató kiegészítés itt található.