Idegszakadás baleset következtében – perifériás ideg sérülése

Szerkesztő: | 7. január 2019

Jellemzők: Az idegszakadás leggyakoribb oka az éles tárgy okozta sérülés. Egyéb idegkárosodások ütés vagy csont általi nyomás, illetve baleset során véraláfutás miatt történhetnek. A gyógykezelés a sérült perifériás ideg funkciójának megújítására irányul. Döntő fontosságú a gyors sebészeti beavatkozás (az ideg összevarrása vagy felfeszítése), majd a tartós rehabilitáció. A gyógykezelt ideg funkciójának megújítása több hónapig is eltart.

A mágnesterápia jelentősége idegszakadás (idegsérülés) esetén

Az idegszakadás (idegsérülés) esetén a Biomag alacsonyfrekvenciás pulzáló mágnesterápia a hosszútávú rehabilitáció megfelelő formája, melynek nagy előnye az otthoni alkalmazás lehetősége, mivel nem kerül sor a szükséges intenzív rehabilitáció megszakítására. Ez jelentős mértékben felgyorsítja a gyógyulás folyamatát és az ideg teljes funkciójának visszanyerését. A kezelések helyileg a sérült idegre és az ideg szélesebb környékére irányulnak, hosszútávon és leginkább naponta többször.  Az alacsonyfrekvenciás pulzáló mágnesterápia hatása a gyakorlatban ismételten bizonyítást nyert – mesterségesen megszakított idegek a kísérleti állatok végtagjain mágnesterápiás kezelések esetében gyorsabban regenerálódtak és a szakadt idegek gyorsabban nőttek össze. Hisztológiai szempontból a mágnesterápiával kezelt ideg és az egyéb kísérletben megfigyelt ideg között jelentős különbség mutatkozott. A mágnesterápiával kezelt idegben – a festést követően – 20-szor annyi idegrost volt látható a szakadás helyén. Sőt, a perifériás ideg degenerációja sem volt egyáltalán megfigyelhető a mágnesterápiával kezelt esetekben (Chvojka).

A mágnesterápia alkalmazása idegszakadás (idegsérülés) esetén

Az idegszakadás (idegsérülés) esetén 10 – 50 Hz-es, főleg értágító és gyógyító hatást kifejtő programokkal végzünk kezeléseket. Az applikátort a sérülés helyétől függően választjuk meg.

A mágnesterápia és az idegszakadás (idegsérülés) – az Önök kérdései

Szeretne többet megtudni a mágnesterápia alkalmazásáról idegszakadás (idegsérülés) esetén? Értesítsen minket!
Forduljon hozzánk bizalommal, válaszolunk idegszakadás (idegsérülés) esetén alkalmazandó mágnesterápiát érintő kérdéseire.

Zákazník

A * -gal jelölt tételek kitöltése kötelező.

reCAPTCHA
Személyes adatok feldolgozása.A személyes adatok feldolgozásáról tájékoztató kiegészítés itt található.