Idegszakadás baleset következtében – perifériás ideg sérülése

Szerkesztő: | 2019. október 4.
Přerušení nervu po úrazu – popis diagnózy
Kép: Idegszakadás baleset következtében – perifériás ideg sérülése

Megoldást keres egészségügyi problémáira?

Kérdezzen tőlünk

Jellemzők: Az idegszakadás leggyakoribb oka az éles tárgy okozta sérülés. Egyéb idegkárosodások ütés vagy csont általi nyomás, illetve baleset során véraláfutás miatt történhetnek. A gyógykezelés a sérült perifériás ideg funkciójának megújítására irányul. Döntő fontosságú a gyors sebészeti beavatkozás (az ideg összevarrása vagy felfeszítése), majd a tartós rehabilitáció. A gyógykezelt ideg funkciójának megújítása több hónapig is eltart.

A mágnesterápia jelentősége idegszakadás (idegsérülés) esetén

Az idegszakadás (idegsérülés) esetén a Biomag alacsonyfrekvenciás pulzáló mágnesterápia a hosszútávú rehabilitáció megfelelő formája, melynek nagy előnye az otthoni alkalmazás lehetősége, mivel nem kerül sor a szükséges intenzív rehabilitáció megszakítására. Ez jelentős mértékben felgyorsítja a gyógyulás folyamatát és az ideg teljes funkciójának visszanyerését. A kezelések helyileg a sérült idegre és az ideg szélesebb környékére irányulnak, hosszútávon és leginkább naponta többször.  Az alacsonyfrekvenciás pulzáló mágnesterápia hatása a gyakorlatban ismételten bizonyítást nyert – mesterségesen megszakított idegek a kísérleti állatok végtagjain mágnesterápiás kezelések esetében gyorsabban regenerálódtak és a szakadt idegek gyorsabban nőttek össze. Hisztológiai szempontból a mágnesterápiával kezelt ideg és az egyéb kísérletben megfigyelt ideg között jelentős különbség mutatkozott. A mágnesterápiával kezelt idegben – a festést követően – 20-szor annyi idegrost volt látható a szakadás helyén. Sőt, a perifériás ideg degenerációja sem volt egyáltalán megfigyelhető a mágnesterápiával kezelt esetekben (Chvojka).

A mágnesterápia alkalmazása idegszakadás (idegsérülés) esetén

Az idegszakadás (idegsérülés) esetén 10 – 50 Hz-es, főleg értágító és gyógyító hatást kifejtő programokkal végzünk kezeléseket. Az applikátort a sérülés helyétől függően választjuk meg.

Hogyan hat a Biomag szabadalmaztatott 3D pulzus terápia?

A Biomag 3D pulzus terápia hatásának alapelve az elektromágneses impulzusok generálása. Ezek az impulzusok a ruhán át és a szövetben mélyre hatolva jutnak a gyógykezelés célzott helyére. Az impulzusok speciálisan kifejlesztett biotropikus paraméterekkel rendelkeznek (pl. frekvencia, forma, intenzitás), hogy minél jobban befolyásolni tudják az adott egészségi problémákat.

Az elektromágneses impulzusok elvén alapuló gyógykezelést általában pulzus mágnesterápiának nevezik (angolul rendszerint a PEMF rövidítés használatos).

A Biomag szabadalmaztatott 3D technológiája ezen felül pontosabb és szakadatlan impulzusformát biztosít, növeli a teljesítményt és lehetővé teszi az impulzusok több oldalról érkező hatását. Így egy teljesen új és egyedülálló orvosi technológia jelent meg a piacon.

A Biomag 3D technológiája és hatásai - MUDr. Peter Bednarčík, CSc. ismertetése

Az impulzusterápia hatásai - tudományos tanulmányok

A pulzáló mágneses mező (PEMF) alkalmazásának pozitív hatásait jelentős szaktekintélyek és neves intézmények klinikai vizsgálatai támasztják alá. Ezen klinikai vizsgálatok legújabb jegyzéke ezen az oldalon található. Forduljon hozzánk, szívesen segítünk, hogy könnyebben eligazodjon a szakmai adatokban!

Osztályunkon igen jól tudjuk alkalmazni a pulzáló mágneses mező hatását. Nagyra értékeljük, hogy nemcsak a programok száma alapján tudjuk alkalmazni, hanem magunk is kialakíthatunk programokat. A készülék kisméretű, egyszerűen kezelhető, igen jó teljesítmény mellett.

Prágai Na Bulovce Egyetemi Klinika – Orvosi Rehabilitációs Osztály

A pulzáló mágneses mezős kezeléseket több, mint 10 éve alkalmazzuk gyógyfürdőinkben. A Biomag készülékeket úgy a rehabilitációs, mind a fürdőzéses gyógyítás keretében használjuk. A mágnesterápia kombinálása egyéb rehabilitációs módszerekkel igen előnyös, mivel a mágnesterápia hatásai más módszerek hatásaival összeadódnak (fájdalomcsillapító, ödémagátló, regenerációs és miorelaxációs hatás).

A készülékkel meg vagyunk elégedve, jól kezelhető applikátorokkal is és jók a gyógyítási eredményei. A páciensek visszajelzései pozitívak. Heti kb. 50 alkalommal használjuk

Masaryk Városi Kórház, Jilemnice

A Biomag készüléket naponta használom szervezetem rehabilitációjára és preventíven. Sérülés esetén a gyors gyógyulást támogató programokat szoktam választani. Meggyőződésem, hogy meghosszabbítja jéghoki pályámat.

Ladislav Lubina, Pardubice

A készüléket tartós következményekkel járó súlyos medence sérülés után használom, amikor is megsérültek az idegek, s ezért nagyon nehéz volt mozogni, ami csak bottal ment. Rendszeres kezelés után az állapotom jelentősen javult.

Ludmila Střihavková, Hostěradice

Információs kiegészítő: A terápia eredményei egyéniek lehetnek és ezért nem mindig felelnek meg az itt közölt tapasztalatokkal.

Az orvosok és ügyfeleink az alábbi betegségek ill. panaszok esetében is alkalmazzák a Biomag pulzáló terápiát:

  • Cukorbetegség
  • Gerincfájdalmak
  • Lábszárfekély
  • Magas vérnyomás
  • Karpális alagút szindróma
  • Ízületi gyulladások
  • További panaszok

 

Foglalja le a Biomag 3D pulzáló terápia kipróbálását – Most akciós áron

A Biomag Medical s.r.o. nevű cég minősített partnerei segítségével lehetővé teszi a Biomag 3D pulzus terápia kipróbálását egész Magyarországon.

A cél az, hogy mindenki megismerkedhessen a készülékkel és a terápiával és személyesen ki tudja próbálni. A szolgáltatás ára általában 70 EUR körül mozog, a legközelebbi Biomag partnertől való távolság szerint.

Használja ki a lehetőséget és próbálja ki a szabadalmaztatott 3D pulzus technológiát saját otthonában vagy a legközelebbi Biomag partnernél! Most térítésmentesen!

Zákazník

A * -gal jelölt tételek kitöltése kötelező.

reCAPTCHA
Személyes adatok feldolgozása.A személyes adatok feldolgozásáról tájékoztató kiegészítés itt található.