Idegszakadás baleset következtében – perifériás ideg sérülése

Szerkesztő: | 2020. szeptember 7.

Sérülés érte és a sérülés helye érzéketlen vagy nem tud bizonyos mozdulatokat megtenni? Mindennek idegszakadás lehet az oka. Legjobb megoldás, ha orvoshoz fordul. A sebészeti beavatkozással jelentősen megnövekszik az idegrostok teljes regenerációjának és funkciójuk helyreállításának esélye.

Přerušení nervu po úrazu – popis diagnózy
Kép: Idegszakadás baleset következtében – perifériás ideg sérülése

Sérült idegre keres megoldást?

Szeretne megszabadulni a problémáitól?

Baleset következtében létrejött idegszakadás leírása és jelentkezésének okai

Olyan állapotról van szó, amikor az ideg élesen elszakad, vagy nyomás hatására zúzódik, megsérül.

Leggyakoribb oka éles tárgy általi vágásos sérülés, amikor az ideg részleges vagy teljes átmetszésére kerülhet sor. További idegsérülésre kerülhet sor zúzódás vagy csont általi nyomás illetve sérüléses vérrögképződés következtében.

Ilyen sérülések következménye a sérült ideg környéki izmok mozgásképtelensége, valamint a bőr bizonyos részén történő érzékenységvesztés vagy -módosulás. Pl. ilyen lehet az ujj érzéketlensége vágásos sérülés esetén. Az érzékenység-módosulást néha a beteg zsibbadásként, égető érzésként vagy bizsergésként éli meg. Fájdalommal járhat pl. a háromosztatú ideg sérülése is.

Mivel a sérülés igen fájdalmas, a páciens a problémát rendszerint tudatosítja. Gyakran kerül sor ínszalag- vagy izomsérülésre is.

Pozitív tényező, hogy a sérült ideg igen jó regenerálódó képességgel rendelkezik. Az ideg naponta nagyjából 1 mm-rel nő.

Szakszerű sebészeti beavatkozás hiányában fennáll a veszélye annak, hogy az ideg nem találja meg az izomhoz és bőrhöz vezető helyes utat és az átmetszett ideg végén neuróma (erős fájdalmat okozó csomó) alakul ki.

Sérülést követő idegszakadás kezelése – szabaduljon meg a problémától

A kezelés a sérült perifériás ideg funkciójának helyreállítására irányul.

Meghatározó a mihamarabbi sebészeti beavatkozás, melynek során az ideg részei összevarrásra vagy kifeszítésre kerülnek. A beavatkozás után fontos a páciens nyugalmának biztosítása.

A gyógyulási folyamat során javasolt a tartós rehabilitáció és elektromos stimuláció. Mire a kezelt ideg működése helyrejön, hónapok telnek el.

A rehabilitáció keretében jelentős szerepe van a Biomag 3D pulzáló terápiájának, mely a sérült ideg gyógyulására és teljes funkciójának visszaállítására irányul.

A 3D pulzáló terápia fontos előnye, hogy a páciens otthonában is végezhető, így biztosítja a megszakítás nélküli intenzív rehabilitációt.

Kiválasztott kifejezések magyarázata:

 • Neuróma – fájdalmas daganat, amely sérült perifériás ideg szakadása után keletkezhet a sérült helyen, amikor az ideg nem találja az izomhoz és bőrhöz vezető helyes utat.
 • Paresa nervus ulnaris – a könyökideg bénulását jelenti, amit az ideg sérülés utáni átmetszése vagy a természetes szűkület helyén az ideg fokozatos károsodása okoz.

Hogyan hat a Biomag szabadalmaztatott 3D pulzus terápia?

A Biomag 3D pulzus terápia hatásának alapelve az elektromágneses impulzusok generálása. Ezek az impulzusok a ruhán át és a szövetben mélyre hatolva jutnak a gyógykezelés célzott helyére. Az impulzusok speciálisan kifejlesztett biotropikus paraméterekkel rendelkeznek (pl. frekvencia, forma, intenzitás), hogy minél jobban befolyásolni tudják az adott egészségi problémákat.

Az elektromágneses impulzusok elvén alapuló gyógykezelést általában pulzus mágnesterápiának nevezik (angolul rendszerint a PEMF rövidítés használatos).

A Biomag szabadalmaztatott 3D technológiája ezen felül pontosabb és szakadatlan impulzusformát biztosít, növeli a teljesítményt és lehetővé teszi az impulzusok több oldalról érkező hatását. Így egy teljesen új és egyedülálló orvosi technológia jelent meg a piacon.

Melyek a terápia előnyei baleset miatti idegszakadás esetén?

 • Elősegíti és meggyorsítja a gyógyulási folyamatot.
 • Elősegíti a sérült ideg regenerálódását.
 • Hála a könnyű kezelésének, alkalmas az otthoni ápolásban is.
 • Egyszerű megoldásról van szó, így nincs szükség további gyógyszerekre.
 • Nem-invazív kezelés.

A Biomag 3D technológiája és hatásai - MUDr. Peter Bednarčík, CSc. ismertetése

Az impulzusterápia hatásai - tudományos tanulmányok

A Biomag 3D pulzáló terápiájának a legjelentősebb klinikai eredménye sérülést követő idegszakadásban szenvedő pácienseknél elsősorban a regeneráló hatás elérése.

A pulzáló mágneses mező (PEMF) alkalmazásának pozitív hatásait jelentős szaktekintélyek és neves intézmények klinikai vizsgálatai támasztják alá. Ezen klinikai vizsgálatok legújabb jegyzéke ezen az oldalon található. Forduljon hozzánk, szívesen segítünk, hogy könnyebben eligazodjon a szakmai adatokban!

Osztályunkon igen jól tudjuk alkalmazni a pulzáló mágneses mező hatását. Nagyra értékeljük, hogy nemcsak a programok száma alapján tudjuk alkalmazni, hanem magunk is kialakíthatunk programokat. A készülék kisméretű, egyszerűen kezelhető, igen jó teljesítmény mellett.

Prágai Na Bulovce Egyetemi Klinika – Orvosi Rehabilitációs Osztály

A pulzáló mágneses mezős kezeléseket több, mint 10 éve alkalmazzuk gyógyfürdőinkben. A Biomag készülékeket úgy a rehabilitációs, mind a fürdőzéses gyógyítás keretében használjuk. A mágnesterápia kombinálása egyéb rehabilitációs módszerekkel igen előnyös, mivel a mágnesterápia hatásai más módszerek hatásaival összeadódnak (fájdalomcsillapító, ödémagátló, regenerációs és miorelaxációs hatás).

A készülékkel meg vagyunk elégedve, jól kezelhető applikátorokkal is és jók a gyógyítási eredményei. A páciensek visszajelzései pozitívak. Heti kb. 50 alkalommal használjuk

Masaryk Városi Kórház, Jilemnice

A készüléket tartós következményekkel járó súlyos medence sérülés után használom, amikor is megsérültek az idegek, s ezért nagyon nehéz volt mozogni, ami csak bottal ment. Rendszeres kezelés után az állapotom jelentősen javult.

Ludmila Střihavková, Hostěradice

A Biomag készüléket naponta használom szervezetem rehabilitációjára és preventíven. Sérülés esetén a gyors gyógyulást támogató programokat szoktam választani. Meggyőződésem, hogy meghosszabbítja jéghoki pályámat.

Ladislav Lubina, Pardubice

Információs kiegészítő: A terápia eredményei egyéniek lehetnek és ezért nem mindig felelnek meg az itt közölt tapasztalatokkal.

Az orvosok és ügyfeleink az alábbi betegségek ill. panaszok esetében is alkalmazzák a Biomag pulzáló terápiát:

 • Cukorbetegség
 • Gerincfájdalmak
 • Lábszárfekély
 • Magas vérnyomás
 • Karpális alagút szindróma
 • Ízületi gyulladások
 • További panaszok

 

Foglalja le a Biomag 3D pulzáló terápia kipróbálását – Most akciós áron

A Biomag Medical s.r.o. nevű cég minősített partnerei segítségével lehetővé teszi a Biomag 3D pulzus terápia kipróbálását egész Magyarországon.

A cél az, hogy mindenki megismerkedhessen a készülékkel és a terápiával és személyesen ki tudja próbálni. A szolgáltatás ára általában 70 EUR körül mozog, a legközelebbi Biomag partnertől való távolság szerint.

Használja ki a lehetőséget és próbálja ki a szabadalmaztatott 3D pulzus technológiát saját otthonában vagy a legközelebbi Biomag partnernél! Most térítésmentesen!

Zákazník

A * -gal jelölt tételek kitöltése kötelező.

reCAPTCHA
Személyes adatok feldolgozása.A személyes adatok feldolgozásáról tájékoztató kiegészítés itt található.