Ideg kompresszió (krónikus)

Szerkesztő: | 4. október 2019
Bolest zad - popis útlaku nervů
Kép: Ideg kompresszió (krónikus)

Ön megoldást keres az egészségügyi problémákra?

Kérdezzen tőlünk

Jellemzők: A programot döntő többségében a gerinc degeneratív elváltozásai következtében jelentkező krónikus derékfájás esetén alkalmazzuk.

A mágnesterápia célja krónikus ideg kompresszió esetén

Krónikus ideg kompresszió esetén a kezelések célja a fájdalom enyhítése, a további rehabilitáció lehetővé tétele, a rehabilitáció elősegítése és az elviselhető állapot fenntartása. Nyugalmi állapotban is végezzünk napi 1-2 “állapotfenntartó” kezelést.

A mágnesterápia jelentősége krónikus ideg kompresszió esetén

Krónikus ideg kompresszió esetén a gerinc különböző részein keletkező – a végtagokba kilövellő és jelentős mozgáskorlátozást okozó – ideggyök kompresszióról (ideggyök szindrómáról, ill. vertebrogén fájdalom-szindrómáról) van szó. Az akut állapottól eltérően a probléma tartós – miközben az állapot átmeneti javulása illetve rosszabbodása váltogathatja egymást.

krónikus ideg kompresszió leggyakrabban a gerinc degeneratív elváltozásai – spondilózis, spondilartrózis, osteochondrózis – következtében alakul ki. A krónikus ideg kompresszió oka az ideggyökre nyomást gyakorló porckorong kitüremkedés vagy csontkinövés. A csigolyaközti porckorong vagy csontkinövések általi nyomás, valamint a gerinc ideggyökre hatást gyakorló degeneratív elváltozásai miatt létrejönnek az ideggyök szindrómák, melyeknél a fájdalomérzet a nyomás helyétől függően alakul. A krónikus ideg kompresszióval kapcsolatban egy sor vertebrogén fájdalom-szindrómát ismerünk – cervicocraniális, vestibulo-cervicalis, cervicobrachiális, felső végtagi ideggyök-szindróma, mellkasi gerinc fájdalma, ágyéki és keresztcsonti gerinc krónikus fájdalma, SI fájdalom-szindróma, alsó végtagi ideggyök-szindróma, cauda equina szindróma.

A krónikus ideg kompresszió során jelentkező vertebrogén fájdalom-szindróma esetén a Biomag alacsonyfrekvenciás pulzáló mágnesterápia fájdalomcsillapító, izomlazító és regeneráló hatása érvényesül. Maga a mágnesterápia azonban nem képes kiküszöbölni a már tartós anatómiai elváltozásokat, amelyek bizonyos esetekben sebészeti beavatkozást igényelnek. Alkalmazása azonban lehetséges műtéti beavatkozásra való előkészületként és a lábadozás időszakában további degeneratív elváltozások megelőzéseképpen. Amennyiben nem-szteroid reuma ellenes készítményeket ís kap a páciens, azok krónikus ideg kompresszióra gyakorolt hatását a mágneses mező még erősíti. A mágnesterápia a felsorolt krónikus betegségek esetén megkönnyebbülést hozó és állapotfenntartó terápiaként alkalmazható, mely enyhíti a fájdalmat, növeli a mozgásképességet és jobb életminőséget biztosít.

A mágnesterápia alkalmazása krónikus ideg kompresszió esetén

Akut ideg kompresszió és fájdalom esetén az alacsony, 4 – 6 Hz-es fájdalomcsillapító frekvenciákat részesítjük előnyben, amit a krónikus fájdalmak esetén 13 -17 Hz-es izomlazító kezelésekkel felváltva javasolunk alkalmazni. Az applikátort a gerincvelői ideg kompresszió helyén használjuk.

Biomag szabadalmaztatott 3D pulzus terápia Hogyan hat?

A Biomag 3D pulzus terápia hatásának alapelve az elektromágneses impulzusok generálása. Ezek az impulzusok a ruhán át és a szövetben mélyre hatolva jutnak a gyógykezelés célzott helyére. Az impulzusok speciálisan kifejlesztett biotropikus paraméterekkel rendelkeznek (pl. frekvencia, forma, intenzitás), hogy minél jobban befolyásolni tudják az adott egészségi problémákat.

Az elektromágneses impulzusok elvén alapuló gyógykezelést általában pulzus mágnesterápiának nevezik (angolul rendszerint a PEMF rövidítés használatos).

A Biomag szabadalmaztatott 3D technológiája ezen felül pontosabb és szakadatlan impulzusformát biztosít, növeli a teljesítményt és lehetővé teszi az impulzusok több oldalról érkező hatását. Így egy teljesen új és egyedülálló orvosi technológia jelent meg a piacon.

A Biomag 3D technológiája és hatásai - MUDr. Peter Bednarčík, CSc. ismertetése

Az impulzusterápia hatásai - tudományos tanulmányok

A pulzáló mágneses mező (PEMF) alkalmazásának pozitív hatásait jelentős szaktekintélyek és neves intézmények klinikai vizsgálatai támasztják alá. Ezen klinikai vizsgálatok legújabb jegyzéke ezen az oldalon található. Forduljon hozzánk, szívesen segítünk, hogy könnyebben eligazodjon a szakmai adatokban!

Osztályunkon igen jól tudjuk alkalmazni a pulzáló mágneses mező hatását. Nagyra értékeljük, hogy nemcsak a programok száma alapján tudjuk alkalmazni, hanem magunk is kialakíthatunk programokat. A készülék kisméretű, egyszerűen kezelhető, igen jó teljesítmény mellett.

Prágai Na Bulovce Egyetemi Klinika – Orvosi Rehabilitációs Osztály

A pulzáló mágneses mezős kezeléseket több, mint 10 éve alkalmazzuk gyógyfürdőinkben. A Biomag készülékeket úgy a rehabilitációs, mind a fürdőzéses gyógyítás keretében használjuk. A mágnesterápia kombinálása egyéb rehabilitációs módszerekkel igen előnyös, mivel a mágnesterápia hatásai más módszerek hatásaival összeadódnak (fájdalomcsillapító, ödémagátló, regenerációs és miorelaxációs hatás).

A készülékkel meg vagyunk elégedve, jól kezelhető applikátorokkal is és jók a gyógyítási eredményei. A páciensek visszajelzései pozitívak. Heti kb. 50 alkalommal használjuk

Masaryk Városi Kórház, Jilemnice

A készüléket térd, váll, és csípőízület artrózisra, valamint ischiasra, veseproblémákra és hátfájásra használom. A fenti problémák megszűntek.

Jaroslav Vomáčka, Praha

A pulzáló mágnest több mint egy éve használom és igen meg vagyok elégedve vele. Keresztcsont tájéki fájdalmaimat, kézfájásomat, vérnyomásomat, hasfájásomat kezelem. Mióta megvan a készülék, nem járok idegblokkoló injekcióra.

Rudolf Zubrík, Podolie

A mágnesterápiát kertészkedés során hátfájást okozó nagyobb fizikai megterhelés után szoktam használni. A „Biomag“ készülékkel elégedett vagyok.

Helena Petrová, Brno

Információs kiegészítő: A terápia eredményei egyéniek lehetnek és ezért nem mindig felelnek meg az itt közölt tapasztalatokkal.

Az orvosok és ügyfeleink az alábbi betegségek ill. panaszok esetében is alkalmazzák a Biomag pulzáló terápiát:

  • Cukorbetegség
  • Gerincfájdalmak
  • Lábszárfekély
  • Magas vérnyomás
  • Karpális alagút szindróma
  • Ízületi gyulladások
  • További panaszok

 

Foglalja le a Biomag 3D pulzáló terápia kipróbálását – Most akciós áron

A Biomag Medical s.r.o. nevű cég minősített partnerei segítségével lehetővé teszi a Biomag 3D pulzus terápia kipróbálását egész Magyarországon.

A cél az, hogy mindenki megismerkedhessen a készülékkel és a terápiával és személyesen ki tudja próbálni. A szolgáltatás ára általában 70 EUR körül mozog, a legközelebbi Biomag partnertől való távolság szerint.

Használja ki a lehetőséget és próbálja ki a szabadalmaztatott 3D pulzus technológiát saját otthonában vagy a legközelebbi Biomag partnernél! Most térítésmentesen!

Zákazník

A * -gal jelölt tételek kitöltése kötelező.

reCAPTCHA
Személyes adatok feldolgozása.A személyes adatok feldolgozásáról tájékoztató kiegészítés itt található.