Idegi kompresszió (krónikus)

Szerkesztő: | 2020. április 20.

Ön olyan fájdalmaktól szenved, amelyek bár idővel enyhülnek, végül azonban ismét megtámadják? Zsibbadással járnak, csökken a problémás testrész érzékenysége és mozgásképessége? Az egyik ok az idegi kompresszió lehet.

Bolest zad - popis útlaku nervů
Kép: Idegi kompresszió (krónikus)

Megoldást keres az idegi kompresszióra?

Szeretne megszabadulni a problémáitól?

A (krónikus) idegi kompresszió leírása és jelentkezésének okai

Az idegi kompresszió az emberi test számos helyén előfordulhat. Az ok lehet duzzanat, sérülések, daganatok, gyulladásos folyamatok és egyéb krónikus állapotok.

Az akut állapottal ellentétben a krónikus kompresszió esetén állandó problémákról van szó, amelyek átmenetileg enyhülnek vagy súlyosbodnak.  Ezek a problémák gyakran a gerinc degeneratív elváltozásaiból következnek.

Krónikus idegi kompresszió léphet fel artrózis esetén. A gerinc tájéki artrózis a gyökéridegek összenyomatásához vezet, ami súlyos fájdalommal jelentkezik, leggyakrabban az ágyéki és a keresztcsonti gerinc tájékán. Az előrehaladott állapotok akár a beteg bénulásához is vezethetnek.

A krónikus idegi kompresszió gyakran lép fel az alagút szindrómák előrehaladott stádiumában is. A csontok és ínszalagok közötti szűkületben lévő idegek, erek és inak összenyomatásáról van szó.

Ezeket a következők okozzák:

 • egyoldalú és tartós túlterhelés,
 • rezgés, hideg vagy nyomás, munkaeszközök hatására,
 • nem megfelelő pozíció felvétele.

Mindez egyebek mellett a karpális alagút szindrómát, a könyékben a könyökideg nyomásos sérülését, vagy a szárkapocs-csont fejecse mögötti ideg nyomás általi károsodását idézheti elő.

Az idegi kompresszió kezelése – a fájdalom megszüntetése

Az idegi kompresszió kezelése elsősorban az ok megszüntetésén alapul.

A gerinc gyökéridegeinek kompressziója esetén rehabilitáció és fizikoterápia elindítása javasolt.

Az alagút szindrómák esetén a kezdeti kezelés célja a terhelés csökkentése és ortézis alkalmazása. A fájdalom enyhítését és a gyulladáscsökkentést elősegíthetjük nem-szteroid gyulladáscsökkentőkkel is. A betegséggel járó gyulladás kialakulása és a fájdalom 3D pulzáló terápiával is enyhíthető.

Az artrózis előrehaladott állapotában gyakran szükség van műtéti beavatkozásra is. A sebészeti beavatkozás csak a betegség súlyos szakaszaiban javasolt. Az ideg közepesen súlyos illetve súlyos károsodása alagút szindróma esetén szintén sebészeti beavatkozást igényel.

A Biomag 3D pulzáló terápia segít a krónikus idegi kompresszió kezelésében.

Kiválasztott kifejezések magyarázata:

 • Krónikus állapot – fokozatosan és tartósan előrehaladó állapot.
 • Nem szteroid reuma elleni gyógyszer – a fájdalom, a gyulladásos tünetek és láz ellen ható nem szteroid gyógykészítmény.
 • Karpális alagút szindróma – az alkarból a tenyérbe vezető, karpális csontokkal és ínszalagokkal körülvett szűkületben lévő idegek, erek és inak összenyomatása miatt jelentkező tünetegyüttes.

Hogyan hat a Biomag szabadalmaztatott 3D pulzus terápia?

A Biomag 3D pulzus terápia hatásának alapelve az elektromágneses impulzusok generálása. Ezek az impulzusok a ruhán át és a szövetben mélyre hatolva jutnak a gyógykezelés célzott helyére. Az impulzusok speciálisan kifejlesztett biotropikus paraméterekkel rendelkeznek (pl. frekvencia, forma, intenzitás), hogy minél jobban befolyásolni tudják az adott egészségi problémákat.

Az elektromágneses impulzusok elvén alapuló gyógykezelést általában pulzus mágnesterápiának nevezik (angolul rendszerint a PEMF rövidítés használatos).

A Biomag szabadalmaztatott 3D technológiája ezen felül pontosabb és szakadatlan impulzusformát biztosít, növeli a teljesítményt és lehetővé teszi az impulzusok több oldalról érkező hatását. Így egy teljesen új és egyedülálló orvosi technológia jelent meg a piacon.

Melyek az idegi kompresszióra irányuló terápia előnyei? 

 • Segít enyhíteni a fájdalmat.
 • Ödéma ellen hat, regenerál és izomlazító hatása van.
 • Hála a könnyű kezelésének, alkalmas az otthoni ápolásban is.
 • Egyszerű megoldásról van szó, így nincs szükség további gyógyszerekre.
 • Nem-invazív kezelés.

A Biomag 3D technológiája és hatásai - MUDr. Peter Bednarčík, CSc. ismertetése

Az impulzusterápia hatásai - tudományos tanulmányok

A pulzáló terápia (PEMF) hatékonyságát az idegi kompresszió esetében számos vizsgálat támasztja alá. Például a bécsi C. Thuile és M. Walzl kutatócsoport által 92 betegen végzett klinikai vizsgálat megerősíti a pulzáló terápia (PEMF) jelentős potenciálját az ágyéki radiculopathiában és az ostorcsapás-sérülésben szenvedő betegek fájdalmának enyhítésére. A fentiekből következik, hogy a Biomag 3D pulzáló terápia enyhítheti a krónikus idegi kompresszió okozta fájdalmakat. A tudományos vizsgálat részletei.

A pulzáló mágneses mező (PEMF) alkalmazásának pozitív hatásait jelentős szaktekintélyek és neves intézmények klinikai vizsgálatai támasztják alá. Ezen klinikai vizsgálatok legújabb jegyzéke ezen az oldalon található. Forduljon hozzánk, szívesen segítünk, hogy könnyebben eligazodjon a szakmai adatokban!

Osztályunkon igen jól tudjuk alkalmazni a pulzáló mágneses mező hatását. Nagyra értékeljük, hogy nemcsak a programok száma alapján tudjuk alkalmazni, hanem magunk is kialakíthatunk programokat. A készülék kisméretű, egyszerűen kezelhető, igen jó teljesítmény mellett.

Prágai Na Bulovce Egyetemi Klinika – Orvosi Rehabilitációs Osztály

A pulzáló mágneses mezős kezeléseket több, mint 10 éve alkalmazzuk gyógyfürdőinkben. A Biomag készülékeket úgy a rehabilitációs, mind a fürdőzéses gyógyítás keretében használjuk. A mágnesterápia kombinálása egyéb rehabilitációs módszerekkel igen előnyös, mivel a mágnesterápia hatásai más módszerek hatásaival összeadódnak (fájdalomcsillapító, ödémagátló, regenerációs és miorelaxációs hatás).

A készülékkel meg vagyunk elégedve, jól kezelhető applikátorokkal is és jók a gyógyítási eredményei. A páciensek visszajelzései pozitívak. Heti kb. 50 alkalommal használjuk

Masaryk Városi Kórház, Jilemnice

A pulzáló mágnest több mint egy éve használom és igen meg vagyok elégedve vele. Keresztcsont tájéki fájdalmaimat, kézfájásomat, vérnyomásomat, hasfájásomat kezelem. Mióta megvan a készülék, nem járok idegblokkoló injekcióra.

Rudolf Zubrík, Podolie

A mágnesterápiát kertészkedés során hátfájást okozó nagyobb fizikai megterhelés után szoktam használni. A „Biomag“ készülékkel elégedett vagyok.

Helena Petrová, Brno

A készüléket térd, váll, és csípőízület artrózisra, valamint ischiasra, veseproblémákra és hátfájásra használom. A fenti problémák megszűntek.

Jaroslav Vomáčka, Praha

Információs kiegészítő: A terápia eredményei egyéniek lehetnek és ezért nem mindig felelnek meg az itt közölt tapasztalatokkal.

Az orvosok és ügyfeleink az alábbi betegségek ill. panaszok esetében is alkalmazzák a Biomag pulzáló terápiát:

 • Cukorbetegség
 • Gerincfájdalmak
 • Lábszárfekély
 • Magas vérnyomás
 • Karpális alagút szindróma
 • Ízületi gyulladások
 • További panaszok

 

Foglalja le a Biomag 3D pulzáló terápia kipróbálását – Most akciós áron

A Biomag Medical s.r.o. nevű cég minősített partnerei segítségével lehetővé teszi a Biomag 3D pulzus terápia kipróbálását egész Magyarországon.

A cél az, hogy mindenki megismerkedhessen a készülékkel és a terápiával és személyesen ki tudja próbálni. A szolgáltatás ára általában 70 EUR körül mozog, a legközelebbi Biomag partnertől való távolság szerint.

Használja ki a lehetőséget és próbálja ki a szabadalmaztatott 3D pulzus technológiát saját otthonában vagy a legközelebbi Biomag partnernél! Most térítésmentesen!

Zákazník

A * -gal jelölt tételek kitöltése kötelező.

reCAPTCHA
Személyes adatok feldolgozása.A személyes adatok feldolgozásáról tájékoztató kiegészítés itt található.