Ideg kompresszió (krónikus)

Szerkesztő: | 7. január 2019

Jellemzők: A programot döntő többségében a gerinc degeneratív elváltozásai következtében jelentkező krónikus derékfájás esetén alkalmazzuk.

A mágnesterápia célja krónikus ideg kompresszió esetén

Krónikus ideg kompresszió esetén a kezelések célja a fájdalom enyhítése, a további rehabilitáció lehetővé tétele, a rehabilitáció elősegítése és az elviselhető állapot fenntartása. Nyugalmi állapotban is végezzünk napi 1-2 “állapotfenntartó” kezelést.

A mágnesterápia jelentősége krónikus ideg kompresszió esetén

Krónikus ideg kompresszió esetén a gerinc különböző részein keletkező – a végtagokba kilövellő és jelentős mozgáskorlátozást okozó – ideggyök kompresszióról (ideggyök szindrómáról, ill. vertebrogén fájdalom-szindrómáról) van szó. Az akut állapottól eltérően a probléma tartós – miközben az állapot átmeneti javulása illetve rosszabbodása váltogathatja egymást.

krónikus ideg kompresszió leggyakrabban a gerinc degeneratív elváltozásai – spondilózis, spondilartrózis, osteochondrózis – következtében alakul ki. A krónikus ideg kompresszió oka az ideggyökre nyomást gyakorló porckorong kitüremkedés vagy csontkinövés. A csigolyaközti porckorong vagy csontkinövések általi nyomás, valamint a gerinc ideggyökre hatást gyakorló degeneratív elváltozásai miatt létrejönnek az ideggyök szindrómák, melyeknél a fájdalomérzet a nyomás helyétől függően alakul. A krónikus ideg kompresszióval kapcsolatban egy sor vertebrogén fájdalom-szindrómát ismerünk – cervicocraniális, vestibulo-cervicalis, cervicobrachiális, felső végtagi ideggyök-szindróma, mellkasi gerinc fájdalma, ágyéki és keresztcsonti gerinc krónikus fájdalma, SI fájdalom-szindróma, alsó végtagi ideggyök-szindróma, cauda equina szindróma.

A krónikus ideg kompresszió során jelentkező vertebrogén fájdalom-szindróma esetén a Biomag alacsonyfrekvenciás pulzáló mágnesterápia fájdalomcsillapító, izomlazító és regeneráló hatása érvényesül. Maga a mágnesterápia azonban nem képes kiküszöbölni a már tartós anatómiai elváltozásokat, amelyek bizonyos esetekben sebészeti beavatkozást igényelnek. Alkalmazása azonban lehetséges műtéti beavatkozásra való előkészületként és a lábadozás időszakában további degeneratív elváltozások megelőzéseképpen. Amennyiben nem-szteroid reuma ellenes készítményeket ís kap a páciens, azok krónikus ideg kompresszióra gyakorolt hatását a mágneses mező még erősíti. A mágnesterápia a felsorolt krónikus betegségek esetén megkönnyebbülést hozó és állapotfenntartó terápiaként alkalmazható, mely enyhíti a fájdalmat, növeli a mozgásképességet és jobb életminőséget biztosít.

A mágnesterápia alkalmazása krónikus ideg kompresszió esetén

Akut ideg kompresszió és fájdalom esetén az alacsony, 4 – 6 Hz-es fájdalomcsillapító frekvenciákat részesítjük előnyben, amit a krónikus fájdalmak esetén 13 -17 Hz-es izomlazító kezelésekkel felváltva javasolunk alkalmazni. Az applikátort a gerincvelői ideg kompresszió helyén használjuk.

A mágnesterápia és a krónikus ideg kompresszió – az Önök kérdései

Szeretne többet megtudni a mágnesterápia alkalmazásáról krónikus ideg kompresszió esetén? Értesítsen minket!
Forduljon hozzánk bizalommal, válaszolunk a krónikus ideg kompresszió esetén alkalmazandó mágnesterápiát érintő kérdéseire.

Zákazník

A * -gal jelölt tételek kitöltése kötelező.

reCAPTCHA
Személyes adatok feldolgozása.A személyes adatok feldolgozásáról tájékoztató kiegészítés itt található.