Hörghurut (Bronchitis)

Szerkesztő: | 2020. május 20.

Tartósan köhög, fullad, lázas és nyákot köhög föl? Ebben az esetben hörghurutról lehet szó. A betegségnek különösen a nem kezelt krónikus formája a légutak és a tüdő tartós károsodását okozhatja.

Zánět průdušek - popis bronchitidy
Kép: Hörghurut (Bronchitis)

Megoldást keres a hörghurutra?

Szeretne megszabadulni a problémáitól?

A hörghurut leírása és jelentkezésének okai

A hörghurut (bronchitis) az alsó légutak gyulladásai közé tartozik..

Tünetei a nyákot felhozó tartós köhögés, testhőmérséklet emelkedés, fáradtság és fejfájás. A betegség fertőzési potenciálja minimális. A betegségnek heveny és krónikus formája létezik.

A heveny hörghurut –  főként gyermekeknél és csecsemőknél – a leggyakoribb légúti megbetegedések közé tartozik. Hirtelen jelenik meg, például megfázás után. 1-3 hétig tart, a köhögés hosszabb ideig is elhúzódhat.

A betegség krónikus formájában elsősorban a felnőtt dohányosok szenvednek. Okozhatja por, dohányfüst, szennyezett levegő. Egy időre eltűnhet, majd ismét visszatér (két éven át évi min. 3 hónap).

Fertőzés is lehet a betegség oka – gyakrabban vírusos, kevésbé gyakran bakteriális (például streptococcus).

Nem fertőzéses oka lehet a betegségnek a légutak tartós irritációja vagy a szervezet túlterhelése (például a túl sok munka).

A hörghurut kezelése – szabaduljon meg a problémától

Akut stádiumban a megoldás célzott antibiotikumos (amennyiben indokolt), valamint nyákoldó kezelés.

Fontos az ágynyugalom és az elegendő folyadék (gyógynövény-teák fogyasztása ideális). Ezen kívül ajánlatos korlátozni a nyákképző élelmiszerek fogyasztását (tej és tejtermékek). Az eukaliptuszolajos borogatást is ki lehet próbálni.

Nagyon fontos fázis a lábadozás is. Ha nem teljes a gyógyulás, a betegség krónikussá válik, ami növeli további súlyos szövődmények kockázatát.

A Biomag 3D terápiája a betegség kezdetétől fogva alkalmazható, mivelenyhíti a tüneteketcsökkenti a nyálkahártya duzzadását, javítja a tüdő lélegzési kapacitását és a nyák felszakadását. Mozgósítja az immunrendszert a fertőzés ellen és fokozza az antibiotikumos kezelés hatását. Összességében a gyógyulás ideje csökken.

Kiválasztott kifejezések magyarázata:

 • Nyákoldó gyógyszerek – elősegítik a köhögés felszakadását, nyákoldó hatást váltanak ki.
 • Streptococcus – a Streptococcaceae családba tartozó – láncszerűen elrendeződő – baktérium fajta, melyek közül egyesek az embernél természetes módon megtalálhatók, mások különféle betegségek okozói.

Hogyan hat a Biomag szabadalmaztatott 3D pulzus terápia?

A Biomag 3D pulzus terápia hatásának alapelve az elektromágneses impulzusok generálása. Ezek az impulzusok a ruhán át és a szövetben mélyre hatolva jutnak a gyógykezelés célzott helyére. Az impulzusok speciálisan kifejlesztett biotropikus paraméterekkel rendelkeznek (pl. frekvencia, forma, intenzitás), hogy minél jobban befolyásolni tudják az adott egészségi problémákat.

Az elektromágneses impulzusok elvén alapuló gyógykezelést általában pulzus mágnesterápiának nevezik (angolul rendszerint a PEMF rövidítés használatos).

A Biomag szabadalmaztatott 3D technológiája ezen felül pontosabb és szakadatlan impulzusformát biztosít, növeli a teljesítményt és lehetővé teszi az impulzusok több oldalról érkező hatását. Így egy teljesen új és egyedülálló orvosi technológia jelent meg a piacon.

Melyek a terápia előnyei hörghurut esetén?

 • Felgyorsítja a légutak hámszövetének regenerálódását.
 • Stimulálja a védekezőképességet.
 • Korlátozza a betegség ismétlődő támadásait.
 • Hála a könnyű kezelésének, alkalmas az otthoni ápolásban is.
 • Egyszerű megoldásról van szó, így nincs szükség további gyógyszerekre.
 • Nem-invazív kezelés.

A Biomag 3D technológiája és hatásai - MUDr. Peter Bednarčík, CSc. ismertetése

Az impulzusterápia hatásai - tudományos tanulmányok

A Biomag 3D pulzáló terápiájának legjelentősebb klinikai hatása a hörghurutban szenvedő pácienseknél az ödémagátló (duzzanat-csökkentő) és regenerációs effektusban rejlik.

A pulzáló mágneses mező (PEMF) alkalmazásának pozitív hatásait jelentős szaktekintélyek és neves intézmények klinikai vizsgálatai támasztják alá. Ezen klinikai vizsgálatok legújabb jegyzéke ezen az oldalon található. Forduljon hozzánk, szívesen segítünk, hogy könnyebben eligazodjon a szakmai adatokban!

Osztályunkon igen jól tudjuk alkalmazni a pulzáló mágneses mező hatását. Nagyra értékeljük, hogy nemcsak a programok száma alapján tudjuk alkalmazni, hanem magunk is kialakíthatunk programokat. A készülék kisméretű, egyszerűen kezelhető, igen jó teljesítmény mellett.

Prágai Na Bulovce Egyetemi Klinika – Orvosi Rehabilitációs Osztály

A pulzáló mágneses mezős kezeléseket több, mint 10 éve alkalmazzuk gyógyfürdőinkben. A Biomag készülékeket úgy a rehabilitációs, mind a fürdőzéses gyógyítás keretében használjuk. A mágnesterápia kombinálása egyéb rehabilitációs módszerekkel igen előnyös, mivel a mágnesterápia hatásai más módszerek hatásaival összeadódnak (fájdalomcsillapító, ödémagátló, regenerációs és miorelaxációs hatás).

A készülékkel meg vagyunk elégedve, jól kezelhető applikátorokkal is és jók a gyógyítási eredményei. A páciensek visszajelzései pozitívak. Heti kb. 50 alkalommal használjuk

Masaryk Városi Kórház, Jilemnice

Tél elején és végén mindig benáthásodtam és megfázással küszködtem, ami a készülék használatával megszűnt. Jelenleg a tüdőmre, szívemre, légutaimra, nyaki gerincemre, ízületeimre és térdemre használom.

Stanislav Šiška, Dobříš

Különböző gyulladásos problémáim voltak, pl. visszér-, légúti, ízületi gyulladás, arthritis. A mágneses készülék segítségével múlni kezdtek a tünetek, mígnem lassan, de biztosan a problémák eltűntek.

Jaroslava Krohová, Česká Lípa

A Biomag készülékkel rengeteg egészségi problémát kezelünk, pl. prosztata, kéztőcsatorna, különböző fájdalmak, neuropátia, légutak. Az eredményekkel nagyon meg vagyunk elégedve.

Frank házaspár, Štěpánov

Információs kiegészítő: A terápia eredményei egyéniek lehetnek és ezért nem mindig felelnek meg az itt közölt tapasztalatokkal.

Az orvosok és ügyfeleink az alábbi betegségek ill. panaszok esetében is alkalmazzák a Biomag pulzáló terápiát:

 • Cukorbetegség
 • Gerincfájdalmak
 • Lábszárfekély
 • Magas vérnyomás
 • Karpális alagút szindróma
 • Ízületi gyulladások
 • További panaszok

 

Foglalja le a Biomag 3D pulzáló terápia kipróbálását – Most akciós áron

A Biomag Medical s.r.o. nevű cég minősített partnerei segítségével lehetővé teszi a Biomag 3D pulzus terápia kipróbálását egész Magyarországon.

A cél az, hogy mindenki megismerkedhessen a készülékkel és a terápiával és személyesen ki tudja próbálni. A szolgáltatás ára általában 70 EUR körül mozog, a legközelebbi Biomag partnertől való távolság szerint.

Használja ki a lehetőséget és próbálja ki a szabadalmaztatott 3D pulzus technológiát saját otthonában vagy a legközelebbi Biomag partnernél! Most térítésmentesen!

Zákazník

A * -gal jelölt tételek kitöltése kötelező.

reCAPTCHA
Személyes adatok feldolgozása.A személyes adatok feldolgozásáról tájékoztató kiegészítés itt található.