Hólyaghurut – cystitis acuta

Szerkesztő: | 2020. május 20.

Gyakran van vizelési ingere? Közben fájdalom és égető érzés gyötri? Alhasi fájdalmai vannak, vizelete zavaros és esetleg vérnyomok is láthatók benne? Ez esetben hólyaghurutról lehet szó, és orvoshoz kell fordulnia.

Zánět močového měchýře - popis diagnózy
Kép: Hólyaghurut – cystitis acuta

Megoldást keres a hólyaghurutra?

Szeretne megszabadulni a problémáitól?

A hólyaghurut leírása és keletkezésének okai

A hólyaghurut (cystitis acuta) bakteriális fertőzés. A kivezető húgyutakban megtelepedett fertőzés leggyakrabban kintről jut be, amikor a kórokozók a végbél mikroflórájából erednek.

A betegség gyakori vizelési ingerrel járó, kellemetlen alhasi fájdalom és hőemelkedés kíséretében jelentkezik. A fájdalom a vizelés elején és végén erősödik. Néha a vizeletben vér is megjelenik. Előrehaladott állapotában láz, hideglelés, húgycsőfolyás, hátfájás is jellemző.

Amennyiben a hólyaghurutból nem gyógyult ki teljesen a páciens, a veseszövetre kiterjedő komplikációk léphetnek fel.

A betegség leginkább a fiatal nőknél  jellemző, és gyakran vissza is tér. A gyakoribb megjelenés a nőknél a húgyúti rendszer férfiakétól eltérő anatómiai elrendezkedésben rejlik. A megbetegedés gyakrabban szokta érinteni a terhes nőket és a cukorbetegeket is.

Az okok közé sorolható a szervezet legyengülése, a kimerültség vagy az átfázás.

A hólyaghurut kezelése – szüntesse meg a problémát

A kezelés antibiotikumok vagy kémiai kezelés segítségével történik, a fertőzés kórokozójának típusától függően.

Szintén javasolt a nyugalom és a kielégítő folyadékpótlás. A folyadék a baktériumok szervezetből való „kimosása“ miatt fontos. A legmegfelelőbb ehhez a tiszta víz és a gyógyteák. A vörös áfonya is kiváló hatással rendelkezik.

A heveny gyulladás kiküszöbölését követően a kiújulás megelőzésére további kezelés szükséges. E téren ideális megoldás a pihenés, az adekvát folyadékpótlás, az immunitás növelése és az átfázás megelőzése.

A Biomag 3D terápiája használható a hólyaghurut gyógyításában. Célja a heveny fájdalom és a görcsök enyhítése, valamint a gyógyulás elősegítése és gyorsítása.

Kiválasztott kifejezések magyarázata:

 • Nefrológia – az orvostudomány vesék diagnosztikájával és gyógykezelésével, veseátültetéssel és dialízissel foglalkozó ágazata.
 • Urológia – a kiválasztó szervrendszert és a férfi nemi szerveket érintő betegségek diagnosztikájával és gyógykezelésével foglalkozó ágazat.

Hogyan hat a Biomag szabadalmaztatott 3D pulzus terápia?

A Biomag 3D pulzus terápia hatásának alapelve az elektromágneses impulzusok generálása. Ezek az impulzusok a ruhán át és a szövetben mélyre hatolva jutnak a gyógykezelés célzott helyére. Az impulzusok speciálisan kifejlesztett biotropikus paraméterekkel rendelkeznek (pl. frekvencia, forma, intenzitás), hogy minél jobban befolyásolni tudják az adott egészségi problémákat.

Az elektromágneses impulzusok elvén alapuló gyógykezelést általában pulzus mágnesterápiának nevezik (angolul rendszerint a PEMF rövidítés használatos).

A Biomag szabadalmaztatott 3D technológiája ezen felül pontosabb és szakadatlan impulzusformát biztosít, növeli a teljesítményt és lehetővé teszi az impulzusok több oldalról érkező hatását. Így egy teljesen új és egyedülálló orvosi technológia jelent meg a piacon.

Melyek a terápia előnyei hólyaghurut esetében?

 • Preventív hatása van – stimulálja a védekezőképességet.
 • Enyhíti a fájdalmat és a görcsöket.
 • Elősegíti a gyógyulást és fokozza az antibiotikumos kezelés hatását.
 • Hála a könnyű kezelésének, alkalmas az otthoni ápolásban is.
 • Egyszerű megoldásról van szó, így nincs szükség további gyógyszerekre.
 • Nem-invazív kezelés.

A Biomag 3D technológiája és hatásai - MUDr. Peter Bednarčík, CSc. ismertetése

Az impulzusterápia hatásai - tudományos tanulmányok

A pulzáló terápia (PEMF) hatékonyságát hólyaghurut esetében számos vizsgálat támasztja alá. Például egy moszkvai orvoscsoport által végzett urológiai és nefrológiai klinikai vizsgálat megerősíti a pulzáló terápia (PEMF) és lézerterápia kombinációjának alkalmazhatóságát és eredményességét a húgyúti rendszer gyógykezelése terén. A publikáció tartalma alátámasztja, hogy a Biomag 3D pulzáló terápia segíthet ezeknek a panaszoknak a kezelésében. A tudományos vizsgálat részletei.

A pulzáló mágneses mező (PEMF) alkalmazásának pozitív hatásait jelentős szaktekintélyek és neves intézmények klinikai vizsgálatai támasztják alá. Ezen klinikai vizsgálatok legújabb jegyzéke ezen az oldalon található. Forduljon hozzánk, szívesen segítünk, hogy könnyebben eligazodjon a szakmai adatokban!

Osztályunkon igen jól tudjuk alkalmazni a pulzáló mágneses mező hatását. Nagyra értékeljük, hogy nemcsak a programok száma alapján tudjuk alkalmazni, hanem magunk is kialakíthatunk programokat. A készülék kisméretű, egyszerűen kezelhető, igen jó teljesítmény mellett.

Prágai Na Bulovce Egyetemi Klinika – Orvosi Rehabilitációs Osztály

A pulzáló mágneses mezős kezeléseket több, mint 10 éve alkalmazzuk gyógyfürdőinkben. A Biomag készülékeket úgy a rehabilitációs, mind a fürdőzéses gyógyítás keretében használjuk. A mágnesterápia kombinálása egyéb rehabilitációs módszerekkel igen előnyös, mivel a mágnesterápia hatásai más módszerek hatásaival összeadódnak (fájdalomcsillapító, ödémagátló, regenerációs és miorelaxációs hatás).

A készülékkel meg vagyunk elégedve, jól kezelhető applikátorokkal is és jók a gyógyítási eredményei. A páciensek visszajelzései pozitívak. Heti kb. 50 alkalommal használjuk

Masaryk Városi Kórház, Jilemnice

A készüléket több „bajra“ használom - magas vérnyomás, diabétesz, csípőízület, húgyvezeték, gerinc, stb. A problémáim enyhültek.

Alena Kasalová, Turovce

A készüléket petefészek és húgyhólyag gyulladásra is kipróbáltam. El vagyok ragadtatva, mert rendszeressé vált a menstruációm, amit évekig antibiotikumokkal sem sikerült elérni.

Beata asszony, Hurbanovo

Húgyhólyag problémáim voltak, ezért a készüléket naponta 3x kezdtem használni minden problémámra. Most már csak preventíven használom naponta 2x. Elégedett vagyok.

Jarmila Merbitzová, Chlumec

Információs kiegészítő: A terápia eredményei egyéniek lehetnek és ezért nem mindig felelnek meg az itt közölt tapasztalatokkal.

Az orvosok és ügyfeleink az alábbi betegségek ill. panaszok esetében is alkalmazzák a Biomag pulzáló terápiát:

 • Cukorbetegség
 • Gerincfájdalmak
 • Lábszárfekély
 • Magas vérnyomás
 • Karpális alagút szindróma
 • Ízületi gyulladások
 • További panaszok

 

Foglalja le a Biomag 3D pulzáló terápia kipróbálását – Most akciós áron

A Biomag Medical s.r.o. nevű cég minősített partnerei segítségével lehetővé teszi a Biomag 3D pulzus terápia kipróbálását egész Magyarországon.

A cél az, hogy mindenki megismerkedhessen a készülékkel és a terápiával és személyesen ki tudja próbálni. A szolgáltatás ára általában 70 EUR körül mozog, a legközelebbi Biomag partnertől való távolság szerint.

Használja ki a lehetőséget és próbálja ki a szabadalmaztatott 3D pulzus technológiát saját otthonában vagy a legközelebbi Biomag partnernél! Most térítésmentesen!

Zákazník

A * -gal jelölt tételek kitöltése kötelező.

reCAPTCHA
Személyes adatok feldolgozása.A személyes adatok feldolgozásáról tájékoztató kiegészítés itt található.