Hólyaghurut – cystitis acuta

Szerkesztő: | 7. január 2019

A hólyaghurut (cystitis acuta) jellemzői: A hólyaghurut gyakori vizelési ingerrel járó, kellemetlen alhasi fájdalom és hőemelkedés kísérretében jelentkezik. A vizelés kezdetén és végén a fájdalomérzet fokozódik, vannak esetek, amikor vér is kerül a vizeletbe.

A hólyaghurut leggyakrabban a fiatal nőket érinti, gyakran ismétlődve, amit a női húgyutak férfiakétól eltérő anatómiájának tulajdoníthatunk. A hólyaghurut oka a szervezet legyengülése, a kimerültség ill. átfázás. A húgyhóĺyag akut gyulladásából való kigyógyulás után igen fontos a visszaesés megelőzése – a pihenés, az elegendő folyadékbevitel, az immunitás erősítése, az átfázás elleni védekezés, stb. A gyógykezelés – a megállapított kórokozó érzékenysége szerint – antibiotikumok vagy kemoterápiás szerek segítségével történik. Általában véve szükséges – leginkább a prevenció keretében – az ellenállóképesség erősítése.

A mágnesterápia jelentősége hólyaghurut esetén

Hólyaghurut esetén a Biomag alacsonyfrekvenciás pulzáló mágnesterápiát az egyéb célirányos – akár antibiotikumos – gyógykezeléssel együtt alkalmazzuk. A mágnesterápia enyhíti a húgyhólyag gyulladásával járó fájdalmat és görcsöt, elősegíti a gyógyulást, fokozza az antibiotikus kezelés hatását és alkalmazható prevencióként is.

A mágnesterápia alkalmazása hólyaghurut esetén

Hólyaghurut esetén a lapos applikátoron ülő helyzetben a kismedence tájékán végzett 4 – 6  és 10 – 14 Hz-es fájdalomcsillapító és izomlazító kezelést magnetizált víz fokozott bevitelével egészítjük ki.

A mágnesterápia és a hólyaghurut – az Önök kérdései

Szeretne többet megtudni a mágnesterápia alkalmazásáról hólyaghurut esetén? Értesítsen minket!
Forduljon hozzánk bizalommal, válaszolunk a hólyaghurut esetén alkalmazandó mágnesterápiát érintő kérdéseire.

Forduljon hozzánk bizalommal, válaszolunk a vesegörcs esetén alkalmazandó mágnesterápiát érintő kérdéseire

Zákazník

A * -gal jelölt tételek kitöltése kötelező.

reCAPTCHA
Személyes adatok feldolgozása.A személyes adatok feldolgozásáról tájékoztató kiegészítés itt található.