Hipotireózis – pajzsmirigy alulműködés

Szerkesztő: | 2020. január 24.

Fáradtnak és legyengültnek érzi magát? Rosszul tűri a hideget és súlyfeleslege van? Ezek és más tünetek azt jelezhetik, hogy Ön pajzsmirigy alulműködésben szenved. A hormonhiány következménye a szervezet általános lelassulása. Ha a betegséget időben megállapítják, az esetek többségében jól kezelhető. Ezért forduljon orvosához, ha a fenti tünetek fennállnak Önnél.

Snížená funkce štítné žlázy - popis diagnózy
Kép: Hipotireózis – pajzsmirigy alulműködés

Megoldást keres a hipotireózisára?

Szeretne megszabadulni a problémáitól?

A hipotireózis leírása és jelentkezésének okai

A hipotireózis (latinul hypothyreosis) a pajzsmirigy alulműködése, ami azt jelenti, hogy a pajzsmirigy nem elegendő hormont termel.

A tiroxin hiánya miatt zavar keletkezik az anyagcsere-folyamatokban, amelyekből a pajzsmirigy hormonjai a szervezetben kiveszik a részüket.

A pácienseknél megfigyelhetők az alábbiak:

 • aluszékonyság,
 • rossz közérzet,
 • levertség,
 • rossz hidegtűrés,
 • alacsony pulzusszám,
 • lelassult pszichomotorikus funkciók,
 • ízületi fájdalmak,
 • a bőr és származékai funkciójának elváltozásai (száraz bőr, hajhullás),
 • testsúlynövekedés, akár elhízás is,
 • impotencia,
 • szorulás,
 • nőknél menstruációs zavarok, érdes hang és egyéb tünetek.

Ennek ellentéte a hipertireózis, amikor éppen a pajzsmirigy túlműködése okozza a megbetegedést.

A hipotireózis okai különbözőek lehetnek, a leggyakoribb ok a pajzsmirigy autoimmun jellegű gyulladása (Hashimoto betegség).

Régebben az élelmiszerekből a jód tartós hiánya is okozta a betegséget. A tengeri halak és a jódozott só hozzáférhetőségének köszönhetően ez a probléma mára megoldódott.

Ezen kívül a pajzsmirigy sebészeti eltávolítása vagy a rádióaktív jóddal való gyógykezelés is maga után vonhatja a betegséget.

A hipotireózis gyógykezelése – szabaduljon meg a problémáitól

A gyógyítás alapja a szakszerű kivizsgálás, amelynek eredménye meghatározza a hiányzó hormonok megfelelő adagolását.

Javasolt az étrend kiegészítése jódot tartalmazó élelmiszerekkel, elsősorban tengeri hallal és algával. Kiegészítésként jódot tartalmazó készítményeket lehet fogyasztani.

Ideális esetben jó kerülni a túlzott fizikai és lelki megterhelést.

A Biomag 3D pulzáló terápia segít megoldani a pajzsmirigy alulműködésével járó problémákat, célja a gyulladás enyhítése és a szekréciós aktivitás stimulálása (amennyiben a pajzsmirigy legalább részben megőrizte szekréciós funkcióját).

Kiválasztott kifejezések magyarázata:

 • Jódozott só – a jódvegyületekkel mesterségesen dúsított konyhasó elnevezése.
 • Tiroxin (thyroxine) – a pajzsmirigy által termelt fő hormon.
 • Bradycardia – a fiziológiai határ alatti, lelassult szívverés, a pulzusszám 60 ütés/perc alatti értéke utal erre a leggyakrabban (felnőtteknél).

Hogyan hat a Biomag szabadalmaztatott 3D pulzus terápia?

A Biomag 3D pulzus terápia hatásának alapelve az elektromágneses impulzusok generálása. Ezek az impulzusok a ruhán át és a szövetben mélyre hatolva jutnak a gyógykezelés célzott helyére. Az impulzusok speciálisan kifejlesztett biotropikus paraméterekkel rendelkeznek (pl. frekvencia, forma, intenzitás), hogy minél jobban befolyásolni tudják az adott egészségi problémákat.

Az elektromágneses impulzusok elvén alapuló gyógykezelést általában pulzus mágnesterápiának nevezik (angolul rendszerint a PEMF rövidítés használatos).

A Biomag szabadalmaztatott 3D technológiája ezen felül pontosabb és szakadatlan impulzusformát biztosít, növeli a teljesítményt és lehetővé teszi az impulzusok több oldalról érkező hatását. Így egy teljesen új és egyedülálló orvosi technológia jelent meg a piacon.

Melyek a hipotireózisra irányuló terápia előnyei?

 • Elősegíti a gyógyulást és serkenti a természetes hormonkiválasztást (amennyiben megmaradt legalább a részleges saját szekréció).
 • Javítja az anyagcserét, valamint regeneráló és gyulladásgátló hatást fejt ki.
 • A károsult szövet és a pajzsmirigy normál funkciójának helyreállításához jobb feltételeket hoz létre.
 • Hála a könnyű kezelésének, alkalmas az otthoni ápolásban is.
 • Egyszerű megoldásról van szó, így nincs szükség további gyógyszerekre.
 • Nem-invazív kezelés.

A Biomag 3D technológiája és hatásai - MUDr. Peter Bednarčík, CSc. ismertetése

Az impulzusterápia hatásai - tudományos tanulmányok

A Biomag 3D pulzáló terápia legjelentősebb hatása a pajzsmirigy alulműködésben szenvedő pácienseknél elsősorban a regeneráló és gyulladáscsökkentő effektusban rejlik.

A pulzáló mágneses mező (PEMF) alkalmazásának pozitív hatásait jelentős szaktekintélyek és neves intézmények klinikai vizsgálatai támasztják alá. Ezen klinikai vizsgálatok legújabb jegyzéke ezen az oldalon található. Forduljon hozzánk, szívesen segítünk, hogy könnyebben eligazodjon a szakmai adatokban!

Osztályunkon igen jól tudjuk alkalmazni a pulzáló mágneses mező hatását. Nagyra értékeljük, hogy nemcsak a programok száma alapján tudjuk alkalmazni, hanem magunk is kialakíthatunk programokat. A készülék kisméretű, egyszerűen kezelhető, igen jó teljesítmény mellett.

Prágai Na Bulovce Egyetemi Klinika – Orvosi Rehabilitációs Osztály

A pulzáló mágneses mezős kezeléseket több, mint 10 éve alkalmazzuk gyógyfürdőinkben. A Biomag készülékeket úgy a rehabilitációs, mind a fürdőzéses gyógyítás keretében használjuk. A mágnesterápia kombinálása egyéb rehabilitációs módszerekkel igen előnyös, mivel a mágnesterápia hatásai más módszerek hatásaival összeadódnak (fájdalomcsillapító, ödémagátló, regenerációs és miorelaxációs hatás).

A készülékkel meg vagyunk elégedve, jól kezelhető applikátorokkal is és jók a gyógyítási eredményei. A páciensek visszajelzései pozitívak. Heti kb. 50 alkalommal használjuk

Masaryk Városi Kórház, Jilemnice

Nyaki gerinci és csigolya problémáim a készülék hatására jelentősen csökkentek. Pajzsmirigy műtétem után is használtam, és állapotom a műtétet követően olyan gyorsan javult, hogy 2 hét elteltével már mehettem dolgozni.

Slávka Kuglerová, Pliešovice

A készüléket 2011 óta használom prosztatával, szívritmus zavarral (ischaemie), pajzsmiriggyel és ízületekkel kapcsolatos problémákra. Meg vagyok elégedve, a kezelések könnyebbséget hoznak.

Konstantin Neumann, Hejnice

Információs kiegészítő: A terápia eredményei egyéniek lehetnek és ezért nem mindig felelnek meg az itt közölt tapasztalatokkal.

Az orvosok és ügyfeleink az alábbi betegségek ill. panaszok esetében is alkalmazzák a Biomag pulzáló terápiát:

 • Cukorbetegség
 • Gerincfájdalmak
 • Lábszárfekély
 • Magas vérnyomás
 • Karpális alagút szindróma
 • Ízületi gyulladások
 • További panaszok

 

Foglalja le a Biomag 3D pulzáló terápia kipróbálását – Most akciós áron

A Biomag Medical s.r.o. nevű cég minősített partnerei segítségével lehetővé teszi a Biomag 3D pulzus terápia kipróbálását egész Magyarországon.

A cél az, hogy mindenki megismerkedhessen a készülékkel és a terápiával és személyesen ki tudja próbálni. A szolgáltatás ára általában 70 EUR körül mozog, a legközelebbi Biomag partnertől való távolság szerint.

Használja ki a lehetőséget és próbálja ki a szabadalmaztatott 3D pulzus technológiát saját otthonában vagy a legközelebbi Biomag partnernél! Most térítésmentesen!

Zákazník

A * -gal jelölt tételek kitöltése kötelező.

reCAPTCHA
Személyes adatok feldolgozása.A személyes adatok feldolgozásáról tájékoztató kiegészítés itt található.