Hátfájás gyógyításának megbízhatósága

Szerkesztő: | 2019. január 7.

A hátfájás pulzáló mágnesterápiával történő gyógyításának megbízhatóságát vizsgálta 40 páciens esetében, randomizált és placebo kontroll-vizsgálat során R. N. Harden (2007) kutatócsoportja.

A kezelések során az első két hétben a placebo csoport és az alacsonyfrekvenciás pulzáló mágnesterápiában részesült csoport között nem mutatkozott különbség. Később azonban az eredményekben jelentős változások mentek végbe. A pulzáló mágneses mezővel kezelt pácienseknél két hét után jóval nagyobb mértékű javulást tapasztaltak. A fájdalom az ő esetükben 20 és ennél több százalékban növekedett a placebo csoport tagjaihoz képest.

A jelen vizsggálat eredményei tehát bizonyítják a 2 Hz-es és 15 mT intenzitású pulzáló mágneses mező analgetikus hatását.

A vizsgálat eredményei egyúttal azt is alátámasztják, hogy a fenti hatás akár a pulzáló mágnesterápiát követő két elteltével léphet fel. Ez azonban – a kutatók szerint – nem befolyásolja a terápia értékét és a komplex gyógymódok részévé kellene válnia.

Forrás: Harden, R. N. et al. (2007) Prospective, Randomized, Single-Blind, Sham Treatment-Controlled Study of the Safety and Efficacy of an Electromagnetic Field Device for the Treatment of Chronic Low Back Pain: A Pilot Study. Pain Practice. 7 (3), 248–255.

Az elektromágneses mező biztonságosságára és hatékonyságára vonatkozó vizsgálatok hátfájás gyógykezelésével kapcsolatban / Prospective, Randomized, Single-Blind, Sham Treatment-Controlled Study of the Safety and Efficacy of an Electromagnetic Field Device for the Treatment of Chronic Low Back Pain: A Pilot Study
 
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17714104

Küldje el nekünk az alábbi formanyomtatványt és próbálja ki a szabadalmazott Biomag 3D pulzáló mágnesterápia gyógyhatását.

Tanácsadóink a lehető leghamarabb kapcsolatba lépnek Önnel és testreszabott megoldást javasolnak.

Tudjon meg többet a mágneses terépiáról: A pulzáló mágnesterápia (PEMF) alapelve