Hátfájás gyógyításának eredményessége

Szerkesztő: | 2019. január 7.

5-10 Hz-es alacsonyfrekvenciás pulzáló mágneses mező alkalmazásával 36 páciens esetében értékelték ki a gerincfájdalmak gyógyításának eredményességét randomizált, kettős-vak és placebo kontroll-vizsgálat (Lee et al., 2006) módszerével.

Az eredmények minőségibb értékelhetősége céljából a vizsgálat egész ideje során bármilyen anagetikum és fizikoterápia betiltásra került. A 15 perces pulzáló mágnesterápiás kezelések három héten keresztül hetente három alkalommal zajlottak, és további 4 hét a terápia tartós hatásának kiértékelésére szolgált.

Az eredmények egyértelműen alátámasztották a pulzáló mágneses mező analgetikus hatását. Az alacsonyfrekvenciás pulzáló mágnesterápia a jelen vizsgálat egész ideje alatt jelentős fájdalomenyhülést hozott.

A placebo csoport mindhárom kontroll-pont mérése során messze sem – tehát sem a terápia után, sem egy héttel később, vagy akár további három hét elteltével sem – érte el a fenti eredményeket.

A pulzáló mágnesterápia 5-10 Hz-en alkalmazva bizonyítható módon enyhíti a fájdalmat és javítja a páciensek mozgáskészségét. Ezért a pulzásló mágnesterápia a hát alsó részeinek konzervatív gyógykezelése szempontjából igen hasznos terápiás módszernek bizonyult.

Forrás: Lee, P. et al. (2006) Efficacy of Pulsed Electromagnetic Therapy for Chronic Lower Back Pain: a Randomized, Double-blind, Placebo-controlled Study. Journal of International Medical Research. 34 (2), 160.

A pulzáló mágnesterápia hatékonysága hátfájás gyógyítása során / Efficacy of Pulsed Electromagnetic Therapy for Chronic Lower Back Pain: a Randomized, Double-blind, Placebo-controlled Study
 
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16749411

Küldje el nekünk az alábbi formanyomtatványt és próbálja ki a szabadalmazott Biomag 3D pulzáló mágnesterápia gyógyhatását.

Tanácsadóink a lehető leghamarabb kapcsolatba lépnek Önnel és testreszabott megoldást javasolnak.

Tudjon meg többet a mágneses terépiáról: A pulzáló mágnesterápia (PEMF) alapelve