Háromosztatú ideg fájdalma

Szerkesztő: | 2020. április 20.

Éles fájdalmat vált ki Önnél egy jeges ital, a hideg szél vagy a fogmosás? Olyan ez a fájdalom, mint az áramütés, amely áthatol az arcán? Ez valószínűleg a háromosztatú ideg fájdalma, amely az egyik legintenzívebb fájdalom.

Bolesti trojklanného nervu - popis diagnózy
Kép: Háromosztatú ideg fájdalma

Megoldást keres a trigeminális neuralgiára?

Szeretne megszabadulni a problémáitól?

A háromosztatú ideg fájdalmának leírása és jelentkezésének okai

A trigeminális neuralgia a háromosztatú ideg (nervus trigeminus) krónikus betegsége.

Jellemzője az arc egyik felét érő hirtelen és áramütésszerű fájdalom. A tünetek teljesen megbéníthatják a beteget.

A fájdalom rohamai szabálytalan időközönként érkeznek. Általában megfigyelhetők azok a helyzetek, amelyek kiváltják a rohamot. A fájdalom jelentkezhet rágás, fogmosás közben, de akár egészen ártalmatlan stimuláció következtében is, mint az arc megérintése az ujjvéggel vagy huzat során.

A trigeminális neuralgia okai különbözőek lehetnek.

A betegség elsődleges formájának oka nem tisztázott. A közepes és idősebb korú egyéneket sújtja leginkább. A fájdalom rohamszerűen támad, általában az arc egyik oldalán, a szem vagy az alsó állkapocs környékén.

A betegség másodlagos formája az ideg – különböző kóros folyamatok általi – bármely helyen történő irritálása miatt keletkezik, bármely életkorban. A betegség oka lehet gyulladás, sérülés, de daganat is. Különösen hevesek a fájdalmak olyan betegségeknél, melyekhez szövődményként övsömör társul.

A trigeminális neuralgia kezelése – a probléma eliminálása

Egészen a közelmúltig csak a gyógyszeres kezelést tekintették a trigeminális neuralgia lehetséges gyógymódjának.

A gyógyszeres kezelés csak bizonyos számú betegnél hatékony és számos nemkívánatos mellékhatással jár. Rendszerint a görcsoldó készítmények használatosak, amelyekről megállapították, hogy nagyon jól hatnak erre a fájdalomra (pl. a karbamazepin). Ha a probléma okára nem sikerül rájönni, a figyelem a fájdalom enyhítésére irányul.

Indokolt esetekben operációhoz kell folyamodni. A sebészeti beavatkozás csak a problémák egy részére nyújt megoldást.

A problémára irányuló intenzív kutatómunka ellenére a betegek jelentős százaléka nem reagál ezekre a gyógymódokra.

A 3D pulzáló terápia a háromosztatú ideg fájdalma esetében jelentős kiegészítő terápiának és tüneti kezelésnek bizonyult.  Az idejekorán megkezdett és napi rendszerességű kezelések meggátolhatják a krónikussá válást és az általános állapot romlását.

Kiválasztott kifejezések magyarázata:

 • Nervus trigeminus – háromosztatú ideg.
 • Karbamazepin – az iminostilbenek csoportjának egyik anyaga. Az epilepszia vagy a trigeminális neuralgia kezelésére alkalmazzák.

Hogyan hat a Biomag szabadalmaztatott 3D pulzus terápia?

A Biomag 3D pulzus terápia hatásának alapelve az elektromágneses impulzusok generálása. Ezek az impulzusok a ruhán át és a szövetben mélyre hatolva jutnak a gyógykezelés célzott helyére. Az impulzusok speciálisan kifejlesztett biotropikus paraméterekkel rendelkeznek (pl. frekvencia, forma, intenzitás), hogy minél jobban befolyásolni tudják az adott egészségi problémákat.

Az elektromágneses impulzusok elvén alapuló gyógykezelést általában pulzus mágnesterápiának nevezik (angolul rendszerint a PEMF rövidítés használatos).

A Biomag szabadalmaztatott 3D technológiája ezen felül pontosabb és szakadatlan impulzusformát biztosít, növeli a teljesítményt és lehetővé teszi az impulzusok több oldalról érkező hatását. Így egy teljesen új és egyedülálló orvosi technológia jelent meg a piacon.

Melyek a háromosztatú ideg fájdalmaira irányuló terápia előnyei? 

 • Segít enyhíteni a fájdalmat.
 • Gyulladásgátló hatást fejt ki.
 • Hála a könnyű kezelésének, alkalmas az otthoni ápolásban is.
 • Egyszerű megoldásról van szó, így nincs szükség további gyógyszerekre.
 • Nem-invazív kezelés.

A Biomag 3D technológiája és hatásai - MUDr. Peter Bednarčík, CSc. ismertetése

Az impulzusterápia hatásai - tudományos tanulmányok

A Biomag 3D pulzáló terápia legjelentősebb eredménye a háromosztatú idegfájdalomban szenvedő pácienseknél elsősorban az analgetikus (fájdalomcsillapító) hatás elérése.

A pulzáló mágneses mező (PEMF) alkalmazásának pozitív hatásait jelentős szaktekintélyek és neves intézmények klinikai vizsgálatai támasztják alá. Ezen klinikai vizsgálatok legújabb jegyzéke ezen az oldalon található. Forduljon hozzánk, szívesen segítünk, hogy könnyebben eligazodjon a szakmai adatokban!

Osztályunkon igen jól tudjuk alkalmazni a pulzáló mágneses mező hatását. Nagyra értékeljük, hogy nemcsak a programok száma alapján tudjuk alkalmazni, hanem magunk is kialakíthatunk programokat. A készülék kisméretű, egyszerűen kezelhető, igen jó teljesítmény mellett.

Prágai Na Bulovce Egyetemi Klinika – Orvosi Rehabilitációs Osztály

A pulzáló mágneses mezős kezeléseket több, mint 10 éve alkalmazzuk gyógyfürdőinkben. A Biomag készülékeket úgy a rehabilitációs, mind a fürdőzéses gyógyítás keretében használjuk. A mágnesterápia kombinálása egyéb rehabilitációs módszerekkel igen előnyös, mivel a mágnesterápia hatásai más módszerek hatásaival összeadódnak (fájdalomcsillapító, ödémagátló, regenerációs és miorelaxációs hatás).

A készülékkel meg vagyunk elégedve, jól kezelhető applikátorokkal is és jók a gyógyítási eredményei. A páciensek visszajelzései pozitívak. Heti kb. 50 alkalommal használjuk

Masaryk Városi Kórház, Jilemnice

A Biomag készüléket - valószínűleg a háromosztatú ideg miatti - fejfájás miatt használtam először. Eredmény: megszűntek a fájdalmak.

David Jaroslav, Nový Jičín

Férjem a háromosztatú ideg sérülése miatt használta tartósan a készüléket, mely fogorvosi beavatkozás során történt. Nekem meniskus-műtét után volt hasznos a készülék. Már 14 nappal a műtétet követően mankó nélkül jártam.

Hermanová asszony, Karviná

Információs kiegészítő: A terápia eredményei egyéniek lehetnek és ezért nem mindig felelnek meg az itt közölt tapasztalatokkal.

Az orvosok és ügyfeleink az alábbi betegségek ill. panaszok esetében is alkalmazzák a Biomag pulzáló terápiát:

 • Cukorbetegség
 • Gerincfájdalmak
 • Lábszárfekély
 • Magas vérnyomás
 • Karpális alagút szindróma
 • Ízületi gyulladások
 • További panaszok

 

Foglalja le a Biomag 3D pulzáló terápia kipróbálását – Most akciós áron

A Biomag Medical s.r.o. nevű cég minősített partnerei segítségével lehetővé teszi a Biomag 3D pulzus terápia kipróbálását egész Magyarországon.

A cél az, hogy mindenki megismerkedhessen a készülékkel és a terápiával és személyesen ki tudja próbálni. A szolgáltatás ára általában 70 EUR körül mozog, a legközelebbi Biomag partnertől való távolság szerint.

Használja ki a lehetőséget és próbálja ki a szabadalmaztatott 3D pulzus technológiát saját otthonában vagy a legközelebbi Biomag partnernél! Most térítésmentesen!

Zákazník

A * -gal jelölt tételek kitöltése kötelező.

reCAPTCHA
Személyes adatok feldolgozása.A személyes adatok feldolgozásáról tájékoztató kiegészítés itt található.