Háromosztatú idegfájdalom

Szerkesztő: | 7. január 2019

A háromosztatú idegfájdalom jellemzői: A nervus trigeminus egy motorikus-szenzitív ideg (ún. háromosztatú ideg), melyben a szenzitív szálak vannak többségben. Három ága van: n. ophtalmicus, n. maxilaris, n. mandibularis. Elváltozások lehetnek a háromosztatú ideg egész hosszában – a fogak, az állkapocs és a paranasalis üregek körüli kiságaktól kezdve, a sinus caveronosus és subarachnoidális téren át egészen az agytörzsig. A háromosztatú idegfájdalom oka lehet daganat általi nyomás, baleset, keringési zavar, az ideg, illetve a környező szövet gyulladása, fertőzés (herpes zoster), autoimmun és anyagcsere megbetegedések, toxikus hatások, stb.

 

A trigeminus neuralgia (arcidegzsába) a szenzitív összetevők károsodása miatt keletkezik, megkülönböztetünk elsődleges és másodlagos neuralgiát. Az elsődleges neuralgia gyógyszeres kezelést és sebészeti beavatkozást igényel, a másodlagos neuralgia gyógyítása az elsődlegessel megegyező + tünetkezelés.

Mágnesterápia a háromosztatú idegfájdalom esetén

háromosztatú idegfájdalom kiegészítő és tüneti kezeléséhez igen megfelelő az alacsonyfrekvenciás pulzáló mágnesterápia különleges tulajdonságainak érvényesítése. Az ingerület-átadásra közvetlen hatást gyakorolva enyhíti a fájdalmat, valamint gyulladásgátló hatása miatt. A háromosztatú idegfájdalom mágnesterápiás kezelése igen egyszerű és széleskörben használható (kivétel: a daganat általi nyomás). Az ídőben megkezdett és napi gyakoriságú kezelések megakadályozhatják a krónikussá válást és az állapotromlást.

A mágnesterápia alkalmazása a háromosztatú idegfájdalom esetén

A naponta ismétlődő 2-10 Hz-es, a háromosztatú ideg heveny fájdalmát enyhítő és felgyógyulás során segítő programokat javasoljuk felváltva használni az 50-81 Hz-es programokkal. Megfelelő applikátor a szolenoid a kis köralakú applikátor.

A mágnesterápia és a háromosztatú idegfájdalom – Az Önök kérdései

Szeretne többet megtudni a mágnesterápia alkalmazásáról háromosztatú idegfájdalom esetén? Értesítsen minket!
Forduljon hozzánk bizalommal, válaszolunk a háromosztatú idegfájdalom esetén alkalmazandó mágnesterápiát érintő kérdéseire.

Zákazník

A * -gal jelölt tételek kitöltése kötelező.

reCAPTCHA
Személyes adatok feldolgozása.A személyes adatok feldolgozásáról tájékoztató kiegészítés itt található.