Gyomorégés

Szerkesztő: | 2020. május 20.

Étkezés után mellkasában vagy torkában égető fájdalmat érez? Gyakori böfögés vagy hányinger gyötri? Önnek vélhetően gyomorégése van, és amennyiben problémái ismétlődnek, a legjobb, ha orvoshoz fordul.

Pálení žáhy - popis pyrózy
Kép: Gyomorégés

Megoldást keres gyomorégésére?

Szeretne megszabadulni a problémáitól?

A gyomorégés leírása és jelentkezésének okai

A gyomorégés illetve pirózis az ún. gastro-oesophagealis reflux azaz a gyomorhoz és nyelőcsőhöz tartozó reflux betegség következtében keletkezik.

A lakosság kb. egytizedénél figyelhető meg.

A savas gyomortartalom feljut a nyelőcső alsó részéig, majd ismét visszakerül a gyomorba. A gyomornedv marja a nyelőcső nyálkahártyáját, amivel pirózist – a szegycsont mögött, a gyomortól a torok felé haladó kellemetlen, fájdalmasan égető érzést – idéz elő. Ezt rendszerint éjjel, alvás közben vagy étkezés után lehet érezni.

Amennyiben a nyálkahártya gyomornedv általi irritációja tartós, annak súlyos károsodása következhet be. A nyelőcső belső epitélsejtjei átalakulnak és a tartós irritáció helyén fekély vagy rosszindulatú daganat is létrejöhet.

A gyomorégést leggyakrabban az igen zsíros hizlaló ételek okozzák. Előfordulása gyakori a terhesség alatt és a túlsúlyos egyéneknél is. A zárómechanizmus meghibásodásának egyik oka a rekeszsérv is lehet.

Az ismétlődő problémák a reflux-betegség hatékony kezelését és a rendszeres gasztroszkópos ellenőrzést igénylik.

A gyomorégés kezelése – szabaduljon meg a problémától

A gyógyszerek könnyebbséget hoznak, amelyek többsége vény nélkül kapható.. Legelterjedtebbek a savlekötők, amelyek közömbösítik a savas közeget.. A gyógyszerek más része pedig blokkolja a gyomorsav képződését.

Javasolt alvás során a felsőtest feltámasztása vagy egy pohár langyos víz megivása.

A problémák enyhítésében segít a helyes táplálkozás is, mint pl. a rendszeres étkezés, az élelmiszerek megfelelő kombinációja, a dohányzás és alkohol korlátozása is. Ezen kívül a stressz csökkentése és az egészséges életmódra való átállás is szükséges.

Rekeszsérv esetén elengedhetetlen a műtét.

A többször visszatérő tünetek esetében tartós megoldásra irányuló gyógykezelés szükséges.

A Biomag 3D terápiája gyomorégés esetén alkalmazható, mivel csökkenti a görcsös fájdalmakat és elősegíti a nyelőcső nyálkahártyájának regenerálódását.

 

Kiválasztott kifejezések magyarázata:

 • Rekeszsérv – amikor a gyomor felső része – a rekeszizomban vagy a nyelőcsövön létrejött tág résen át – a mellkasba türemkedik.
 • Savlekötők – a sósav tartalmú gyomornedveket közömbösítő – gyomorégés és a „gyomorideg“ egyes formái esetén használatos – gyógyszerek.

Hogyan hat a Biomag szabadalmaztatott 3D pulzus terápia?

A Biomag 3D pulzus terápia hatásának alapelve az elektromágneses impulzusok generálása. Ezek az impulzusok a ruhán át és a szövetben mélyre hatolva jutnak a gyógykezelés célzott helyére. Az impulzusok speciálisan kifejlesztett biotropikus paraméterekkel rendelkeznek (pl. frekvencia, forma, intenzitás), hogy minél jobban befolyásolni tudják az adott egészségi problémákat.

Az elektromágneses impulzusok elvén alapuló gyógykezelést általában pulzus mágnesterápiának nevezik (angolul rendszerint a PEMF rövidítés használatos).

A Biomag szabadalmaztatott 3D technológiája ezen felül pontosabb és szakadatlan impulzusformát biztosít, növeli a teljesítményt és lehetővé teszi az impulzusok több oldalról érkező hatását. Így egy teljesen új és egyedülálló orvosi technológia jelent meg a piacon.

Melyek a terápia előnyei gyomorégés esetén?

 • Enyhíti a görcsös fájdalmakat.
 • Elősegíti a károsodott nyálkahártya regenerálódását.
 • Hála a könnyű kezelésének, alkalmas az otthoni ápolásban is.
 • Egyszerű megoldásról van szó, így nincs szükség további gyógyszerekre.
 • Nem-invazív kezelés.

A Biomag 3D technológiája és hatásai - MUDr. Peter Bednarčík, CSc. ismertetése

Az impulzusterápia hatásai - tudományos tanulmányok

A Biomag 3D pulzáló terápiájának a legjelentősebb klinikai eredménye a gyomorégésben szenvedő pácienseknél elsősorban a regeneráló hatás elérése.

A pulzáló mágneses mező (PEMF) alkalmazásának pozitív hatásait jelentős szaktekintélyek és neves intézmények klinikai vizsgálatai támasztják alá. Ezen klinikai vizsgálatok legújabb jegyzéke ezen az oldalon található. Forduljon hozzánk, szívesen segítünk, hogy könnyebben eligazodjon a szakmai adatokban!

Osztályunkon igen jól tudjuk alkalmazni a pulzáló mágneses mező hatását. Nagyra értékeljük, hogy nemcsak a programok száma alapján tudjuk alkalmazni, hanem magunk is kialakíthatunk programokat. A készülék kisméretű, egyszerűen kezelhető, igen jó teljesítmény mellett.

Prágai Na Bulovce Egyetemi Klinika – Orvosi Rehabilitációs Osztály

A pulzáló mágneses mezős kezeléseket több, mint 10 éve alkalmazzuk gyógyfürdőinkben. A Biomag készülékeket úgy a rehabilitációs, mind a fürdőzéses gyógyítás keretében használjuk. A mágnesterápia kombinálása egyéb rehabilitációs módszerekkel igen előnyös, mivel a mágnesterápia hatásai más módszerek hatásaival összeadódnak (fájdalomcsillapító, ödémagátló, regenerációs és miorelaxációs hatás).

A készülékkel meg vagyunk elégedve, jól kezelhető applikátorokkal is és jók a gyógyítási eredményei. A páciensek visszajelzései pozitívak. Heti kb. 50 alkalommal használjuk

Masaryk Városi Kórház, Jilemnice

Rendszeresen járunk orvoshoz, és közben szükség szerint bekapcsoljuk a Biomag készüléket, melyre a gyorsabb sebgyógyulás és fájdalomcsökkentés esetén támaszkodhatunk.

Ladislav és Marie Kuba, Praha

Problémáim, amelyek elmúltak - dagadt lábak, gyomorégés, ízületi fájdalmak, rossz agyvérellátás, szürke hályog és alvászavar.

Emília Dzuráková, Bošáca

Információs kiegészítő: A terápia eredményei egyéniek lehetnek és ezért nem mindig felelnek meg az itt közölt tapasztalatokkal.

Az orvosok és ügyfeleink az alábbi betegségek ill. panaszok esetében is alkalmazzák a Biomag pulzáló terápiát:

 • Cukorbetegség
 • Gerincfájdalmak
 • Lábszárfekély
 • Magas vérnyomás
 • Karpális alagút szindróma
 • Ízületi gyulladások
 • További panaszok

 

Foglalja le a Biomag 3D pulzáló terápia kipróbálását – Most akciós áron

A Biomag Medical s.r.o. nevű cég minősített partnerei segítségével lehetővé teszi a Biomag 3D pulzus terápia kipróbálását egész Magyarországon.

A cél az, hogy mindenki megismerkedhessen a készülékkel és a terápiával és személyesen ki tudja próbálni. A szolgáltatás ára általában 70 EUR körül mozog, a legközelebbi Biomag partnertől való távolság szerint.

Használja ki a lehetőséget és próbálja ki a szabadalmaztatott 3D pulzus technológiát saját otthonában vagy a legközelebbi Biomag partnernél! Most térítésmentesen!

Zákazník

A * -gal jelölt tételek kitöltése kötelező.

reCAPTCHA
Személyes adatok feldolgozása.A személyes adatok feldolgozásáról tájékoztató kiegészítés itt található.