Gyomorégés

Szerkesztő: | 7. január 2019

A gyomorégés jellemzői: a gyomorégés illetve pirózis az ún. gastro oesophagealis reflux betegség következtében keletkezik és a népesség mintegy egytizedénél jelentkezik. A gyomor savas tartalma a nyelőcső alsó részébe szabadon áramlik, majd ismét visszajut a gyomorba. A gyomorsavak irritálják a nyelőcső nyálkahártyáját és gyomorégést (pirózist) – szegycsont mögötti kellemetlen, fájdalmas, a gyomortól a torokig terjedő égető érzést – idéznek elő. Ha a nyelőcső nyálkahártyája tartósan van kitéve ilyen hatásnak, az súlyos elváltozásokat vonhat maga után. A nyelőcső érintett szakaszának belső falán elváltozások következnek be, melyekből fekély vagy rosszindulatú daganat fejlődhet ki. A zárási mechanizmus zavarának egyik oka az ún. hiatus hernia (rekeszsérv) lehet.

A töbször ismétlődő gyomorégés a gastro oesophagealis reflux betegség hatékony gyógykezelését, valamint rendszeres gasztroszkópiás vizsgálat végzését igényli. A gyomorégés enyhülését a felső testrész alvás közbeni alátámasztásával illetve langyos víz fogyasztásával érhetjük el.

A mágnesterápia jelentősége gyomorégés esetén

A Biomag alacsonyfrekvenciás pulzáló mágnesterápiát felhasználhatjuk a görcsös fájdalmak enyhítésére, valamint a nyelőcső károsult nyálkahártyájának regenerációjára.

A mágnesterápia alkalmazása gyomorégés esetén

Gyomorégés esetén a fájdalmat lokális kezeléssel enyhíthetjük 4 – 6 Hz-es programok segítségével, majd a mikrocirkuláció javítása és a gyógyulás érdekében 2 – 25 Hz-es kezeléseket javasolunk lapos applikátor használatával.

A gyomorégés és a mágnesterápia – az Önök kérdései

Szeretne többet megtudni a mágnesterápia alkalmazásáról gyomorégés esetén? Értesítsen minket!
Forduljon hozzánk bizalommal, válaszolunk a gyomorégés esetén alkalmazandó mágnesterápiát érintő kérdéseire.

Zákazník

A * -gal jelölt tételek kitöltése kötelező.

reCAPTCHA
Személyes adatok feldolgozása.A személyes adatok feldolgozásáról tájékoztató kiegészítés itt található.