Gyógyító hatás lábszárfekélynél

Szerkesztő: | 2019. január 7.

Az alacsonyfrekvenciás pulzáló mágneses mező lábszárfekélyre gyakorolt gyógyító hatását tesztelték 44 páciens esetében kettős-vak vizsgálat keretében (Ieran et al., 1990), melynek eredményeit a Journal of Orthopaedic Research c. folyóiratban publikálták.

A rendelkezésre álló 90 nap alatt a páciensek fele részesült pulzáló mágnesterápiában és 22 páciens a kontroll-csoport tagjaként vett részt a tesztben. A pulzáló mágneses mező tartósabb hatását ítélték meg a további mérések folyamán, amelyek még további egy évig folytak.

A gyógyulás mértéke jóval nagyobb volt abban a csoportban, amely részesült a pulzáló mágnesterápiában. Ezeknél a betegeknél egyetlen esetben sem romlott a fekély állapota és a páciensek csupán 25%-ánál keletkezett ismét a további időszakban fekély.

Ezzel szemben a kontroll-csoport esetében a betegek felénél jelent meg ismét a fekély, és közülük négy páciens állapota romlott az első 90 nap folyamán.

Az alacsonyfrekvenciájú pulzáló mágnesterápia tehát nemcsak serkenti a lábszárfekély gyógyulását, de pozitív hatása a kezelések befejzése után hosszú ideig fennmarad. Ezért  javasolt mint a lábszárfekély megfelelő utókezelése.

Forrás: Ieran, M. et al. (1990) Effect of low frequency pulsing electromagnetic fields on skin ulcers of venous origin in humans: a double-blind study. Journal Of Orthopaedic Research:Official Publication Of The Orthopaedic Research Society. 8 (2), 276–282.

Az alacsonyfrekvenciás pulzáló elektromágneses mező hatása ember lábszárfekélyére: kettős-vak vizsgálat / Effect of low frequency pulsing electromagnetic fields on skin ulcers of venous origin in humans: a double-blind study
 
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/2303961

Küldje el nekünk az alábbi formanyomtatványt és próbálja ki a szabadalmazott Biomag 3D pulzáló mágnesterápia gyógyhatását.

Tanácsadóink a lehető leghamarabb kapcsolatba lépnek Önnel és testreszabott megoldást javasolnak.

Tudjon meg többet a mágneses terépiáról: A pulzáló mágnesterápia (PEMF) alapelve