Gyermekkori agyszélhűdés

Szerkesztő: | 7. január 2019

A gyermekkori agyszélhűdés jellemzői: a motorikus képességek és azok fejlődése központi szabályozásával kapcsolatos zavarok, melyek a még fejletlen agy károsodása által keletkeznek a korai fejlődési szakaszban, tehát szülés előtt, során vagy hamar szülés után. A gyermekkori agyszélhűdés némely eseteiben mentális zavarok, idegrohamok, érzékszervi hiányosságok, kommunikációs problémák, túlérzékenység, stb. is megfigyelhető. A fenti zavarok keveredhetnek is, azonban közülük egy rendszerint kitűnik.

 

A gyermekkori agyszélhűdés nagyrészt olyan eseteket foglal magában, amelyeknél a motorikus képességek zavara az elsődleges. A gyermekkori agyszélhűdés különféle formákban jelentkezik és a zavarok fokozatosan, majd csak két-három éves korban kezdenek fellépni. Mindezt az agy és működésének fejlődése befolyásolja. A gyermek harmadik éves kora után is a betegség egyes formái tüneteiket tekintve változhatnak vagy átmenetet képezhetnek egy további formához. A gyermekkori agyszélhűdés nem tévesztendő össze a gyermekbénulással (poliomielitisz).

A mágnesterápia gyermekkori agyszélhűdés esetén

Ismertek a gyermekkori agyszélhűdés spasztikus és nem spasztikus formái. A Biomag alacsonyfrekvenciás pulzáló mágnesterápia a fenti eseteknél normotóniát idéz elő. Rendkívül fontos a kezelés diagnosztizálást követő megkezdése, nagyon gyakran már a csecsemőknél. A mágnesterápia kiváló eredményeit írta le gyermekkori agyszélhűdés esetében már a nyolcvanas években Dr. Chvojka, pl. a gerincvelő elülső szarvaiban lévő idegmagok atrófiájánál.

A mágnesterápia alkalmazása gyermekkori agyszélhűdés esetén

Gyermekkori agyszélhűdés esetén a Biomag alacsonyfrekvenciás pulzáló mágnesterápiát javasoljuk hosszútávon és rendszeresen alkalmazni a gerinc egész hosszában, a fejen és a test minden olyan részén, izomösszehúzódások vannak – frekvencia: 2 -25 Hz. A gyermekkori agyszélhűdés nem spasztikus formájánál a fenti kezelést felváltha alkalmazzuk a 50 – 81 Hz-es kezeléssel. Lapos applikátorok és szolenoid használatát javasoljuk.

A mágnesterápia és a gyermekkori agyszélhűdés – Az Önök kérdései

Szeretne többet megtudni a mágnesterápia alkalmazásáról gyermekkori agyszélhűdés esetén? Értesítsen minket!
Forduljon hozzánk bizalommal, válaszolunk a gyermekkori agyszélhűdés esetén alkalmazandó mágnesterápiát érintő kérdéseire.

Zákazník

A * -gal jelölt tételek kitöltése kötelező.

reCAPTCHA
Személyes adatok feldolgozása.A személyes adatok feldolgozásáról tájékoztató kiegészítés itt található.