Gyermekkori agyi bénulás

Szerkesztő: | 2020. április 8.

Ön gyermekénél késleltetett ütemű fejlődésre figyelt fel? A normálisnál később fordul oldalra, kezd mászni vagy ül föl? Előnyben részesíti testének egyik felét, mint a másikat? Mindez gyermekkori agyi bénulásra utalhat. Olyan károsodásról van szó, amikor az idejekorán megkezdett gyógykezelés megadja az esélyt a gyermeknek túljutni a fejlődési rendellenességeken.

Dětská mozková obrna - popis diagnózy
Kép: Gyermekkori agyi bénulás

Megoldást keres a gyermekkori agyi bénulásra?

Szeretne megszabadulni a problémáitól?

A gyermekkori agyi bénulás leírása és okai

A gyermekkori agyi bénulás esetén az éretlen agy károsodásából adódó mozgás és mozgásfejlődés központi szabályozási zavara áll fenn.

A mozgáskészség – mint a kúszás és az állás – lelassult fejlődése mellett a további tünetek egyike az izomfeszültséggel kapcsolatos változás (csökkent vagy fokozott izomtónus).

A károsodásra a terhesség, a szülés vagy az élet első hónapjaiban kerülhet sor.

A betegség különböző formákban nyilvánul meg, és a rendellenességek fokozatosan jelentkezhetnek az élet második-harmadik évében.

Beszélhetünk szpasztikus és nem szpasztikus gyermekkori agyi bénulásról.

Gyakoribb a szpasztikus forma, melynek jellegzetes megnyilvánulásai közé tartoznak a merev és tartósan összehúzódó (szpasztikus) izmok az érintett területeken. Ez a forma a végtagok gyengülését vagy sok esetben bénulását is okozza.

Egyes esetekben mentális zavarok, idegroham, érzékszervi és érzékelési rendellenességek, kommunikációs zavarok, és egyéb fogyatékosságok is megfigyelhetők.

A gyermekkori agyi bénulás nem tévesztendő össze a gyermekbénulással (poliomyelitis). A gyermekbénulás vírusos fertőző betegség, és emberről emberre terjed.

A gyermekkori agyi bénulás nem örökletes vagy fertőző betegség. Oka többnyire az agyszövet elégtelen oxigénellátása, de lehet fertőzés is vagy toxikus anyagok és gyógyszerek hatása.

A gyermekkori agyi bénulás kezelése – a probléma eliminálása

A gyermekkori agyi bénulás olyan betegség, amely nem gyógyítható és amelyet átfogóan kell kezelni.

Megfelelő kezeléssel elérhető a gyermek körülményeinek és életlehetőségeinek javítása, a gyermek életének a normálishoz való közelítése.

Általános szabály, hogy minél hamarabb megkezdik a gyógykezelést, annál nagyobb az esély a fejlődési rendellenesség leküzdésére.

A kezelés alapja a rendszeres fizioterápia. Kezelési tervet dolgoznak ki, és meghatározó a család és a környezet támogatása.

Számos rehabilitációs módszer alkalmazható. Az egyik leghatékonyabb az ún. Vojta-módszer.

A gyermekkori agyi bénulásra irányuló rehabilitáció keretében a Biomag 3D pulzáló terápia kiváló eredményeket ért el, amelyeket Dr. Chvojka már az 1980-as években ismertetett.

Kiválasztott kifejezések magyarázata:

 • Normotonia – optimális fiziológiai izomfeszültség
 • Miorelaxációs (görcsoldó) hatás  – összehúzódás elleni efektus

Hogyan hat a Biomag szabadalmaztatott 3D pulzus terápia?

A Biomag 3D pulzus terápia hatásának alapelve az elektromágneses impulzusok generálása. Ezek az impulzusok a ruhán át és a szövetben mélyre hatolva jutnak a gyógykezelés célzott helyére. Az impulzusok speciálisan kifejlesztett biotropikus paraméterekkel rendelkeznek (pl. frekvencia, forma, intenzitás), hogy minél jobban befolyásolni tudják az adott egészségi problémákat.

Az elektromágneses impulzusok elvén alapuló gyógykezelést általában pulzus mágnesterápiának nevezik (angolul rendszerint a PEMF rövidítés használatos).

A Biomag szabadalmaztatott 3D technológiája ezen felül pontosabb és szakadatlan impulzusformát biztosít, növeli a teljesítményt és lehetővé teszi az impulzusok több oldalról érkező hatását. Így egy teljesen új és egyedülálló orvosi technológia jelent meg a piacon.

Melyek a gyermekkori agyi bénulásra irányuló terápia előnyei?

 • Normotoniát (optimális fiziológiai izomfeszültség) indukál.
 • Görcsoldó hatást (izomlazítás) fejt ki.
 • Hála a könnyű kezelésének, alkalmas az otthoni ápolásban is.
 • Egyszerű megoldásról van szó, így nincs szükség további gyógyszerekre.
 • Nem-invazív kezelés.

A Biomag 3D technológiája és hatásai - MUDr. Peter Bednarčík, CSc. ismertetése

Az impulzusterápia hatásai - tudományos tanulmányok

A Biomag 3D pulzáló terápia klinikailag legjelentősebb eredménye a gyermekkori agyi bénulásban szenvedő betegeknél elsősorban az értágító és görcsoldó hatás.

A pulzáló mágneses mező (PEMF) alkalmazásának pozitív hatásait jelentős szaktekintélyek és neves intézmények klinikai vizsgálatai támasztják alá. Ezen klinikai vizsgálatok legújabb jegyzéke ezen az oldalon található. Forduljon hozzánk, szívesen segítünk, hogy könnyebben eligazodjon a szakmai adatokban!

Osztályunkon igen jól tudjuk alkalmazni a pulzáló mágneses mező hatását. Nagyra értékeljük, hogy nemcsak a programok száma alapján tudjuk alkalmazni, hanem magunk is kialakíthatunk programokat. A készülék kisméretű, egyszerűen kezelhető, igen jó teljesítmény mellett.

Prágai Na Bulovce Egyetemi Klinika – Orvosi Rehabilitációs Osztály

A pulzáló mágneses mezős kezeléseket több, mint 10 éve alkalmazzuk gyógyfürdőinkben. A Biomag készülékeket úgy a rehabilitációs, mind a fürdőzéses gyógyítás keretében használjuk. A mágnesterápia kombinálása egyéb rehabilitációs módszerekkel igen előnyös, mivel a mágnesterápia hatásai más módszerek hatásaival összeadódnak (fájdalomcsillapító, ödémagátló, regenerációs és miorelaxációs hatás).

A készülékkel meg vagyunk elégedve, jól kezelhető applikátorokkal is és jók a gyógyítási eredményei. A páciensek visszajelzései pozitívak. Heti kb. 50 alkalommal használjuk

Masaryk Városi Kórház, Jilemnice

Unokám gyermekbénulásban szenved, a készüléket a lábára, kezére és nyakára használjuk - enyhe javulás látható a felső és alsó végtagok vérkeringésében, illetve hideg lábai vérellátásában is.

Katarína Bocorová, Moravské Lieskové

Masszőrként javasolni szoktam klienseimnek a mágnesterápiát. Kiemelkedők az eredmények a hátizomzat esetén, amikor hideg vagy huzat hatására megmerevedik. Ezen kívül csecsemőknél gyermekbénulás, továbbá agyvérzés, befagyott váll esetén is ...

Lenka Vidurková, Vracov

Információs kiegészítő: A terápia eredményei egyéniek lehetnek és ezért nem mindig felelnek meg az itt közölt tapasztalatokkal.

Az orvosok és ügyfeleink az alábbi betegségek ill. panaszok esetében is alkalmazzák a Biomag pulzáló terápiát:

 • Cukorbetegség
 • Gerincfájdalmak
 • Lábszárfekély
 • Magas vérnyomás
 • Karpális alagút szindróma
 • Ízületi gyulladások
 • További panaszok

 

Foglalja le a Biomag 3D pulzáló terápia kipróbálását – Most akciós áron

A Biomag Medical s.r.o. nevű cég minősített partnerei segítségével lehetővé teszi a Biomag 3D pulzus terápia kipróbálását egész Magyarországon.

A cél az, hogy mindenki megismerkedhessen a készülékkel és a terápiával és személyesen ki tudja próbálni. A szolgáltatás ára általában 70 EUR körül mozog, a legközelebbi Biomag partnertől való távolság szerint.

Használja ki a lehetőséget és próbálja ki a szabadalmaztatott 3D pulzus technológiát saját otthonában vagy a legközelebbi Biomag partnernél! Most térítésmentesen!

Zákazník

A * -gal jelölt tételek kitöltése kötelező.

reCAPTCHA
Személyes adatok feldolgozása.A személyes adatok feldolgozásáról tájékoztató kiegészítés itt található.