Glaukóma (zöldhályog)

Szerkesztő: | 2020. április 20.

A zöldhályog veszélye elsősorban abban rejlik, hogy a leépülés kezdetben tünetek nélkül zajlik. A látótér kimaradásai, a perifériás látászavarok a betegség előrehaladott formájának tünetei. Sajnos, a látóideg károsodása és a látászavar visszafordíthatatlan lehet, ezért fontos minél hamarabb szemorvosi vizsgálatra menni.

Zelený zákal - popis glaukomu
Kép: Glaukóma (zöldhályog)

Megoldást keres a glaukómára?

Szeretne megszabadulni a problémáitól?

A glaukóma (zöldhályog) és jelentkezésének okai

A glaukóma (zöldhályog) esetén a látóideg súlyos károsodására (elhalására) kerül sor. Ez különböző látászavarokban nyilvánul meg. Eleinte kisebb kimaradások jelentkeznek a látótérben, később a beteg elveszíti perifériás látását, végül akár látását is elveszítheti.

A károsodás elsődleges tényezője a megnövekedett szemnyomás. A nagy nyomás elnyomja a látóideg rostjait, ami annak fokozatos elhalásához vezet.

A megnövekedett szemnyomás nem biztos, hogy az egyetlen ok, mivel habár egyeseknél kialakult a nagy szemnyomás, glaukóma soha nem jelentkezett, másoknál pedig, akik glaukómában megbetegedtek, a szemnyomás normális volt.

Egyéb kockázati tényezők lehetnek:

 • hipertónia (magas vérnyomás),
 • diabetes mellitus (cukorbetegség),
 • genetikai hajlam,
 • myopia (rövidlátás),
 • vaszkuláris (érrendszeri) betegség.

A glaukóma (zöldhályog) kezelése – a probléma eliminálása

A kezelés alapja a betegség időben történő felfedezése. A látóideg elváltozásai visszafordíthatatlanok. A glaukóma azonban megfelelő kezeléssel megállítható abban a szakaszban, amelyben felismerték.

Zöldhályog esetében megelőzésként a rendszeres szemvizsgálat egyértelműen javasolt, különösen, ha Ön elmúlt 40 éves.

Ha a betegség kifejlődött, akkor a kezelés célja a szemnyomás csökkentése, hogy a látóideg károsodása ne folytatódjon.

Kezdődő glaukóma esetében általában elegendőek a szemcseppek, súlyosabb esetekben lézeres vagy sebészeti műtéthez folyamodnak.

A Biomag 3D pulzáló terápia segít megoldani a glaukómával kapcsolatos problémákat. A kezelés célja a mikrocirkuláció javításával a szemnyomás csökkentése, a regeneráció érdekében a metabolikus feltételek kialakítása és a látóideg működésének megőrzése.

Kiválasztott kifejezések magyarázata:

 • Myopia – rövidlátás, a beteg nem látja élesen a távoli tárgyakat.

Hogyan hat a Biomag szabadalmaztatott 3D pulzus terápia?

A Biomag 3D pulzus terápia hatásának alapelve az elektromágneses impulzusok generálása. Ezek az impulzusok a ruhán át és a szövetben mélyre hatolva jutnak a gyógykezelés célzott helyére. Az impulzusok speciálisan kifejlesztett biotropikus paraméterekkel rendelkeznek (pl. frekvencia, forma, intenzitás), hogy minél jobban befolyásolni tudják az adott egészségi problémákat.

Az elektromágneses impulzusok elvén alapuló gyógykezelést általában pulzus mágnesterápiának nevezik (angolul rendszerint a PEMF rövidítés használatos).

A Biomag szabadalmaztatott 3D technológiája ezen felül pontosabb és szakadatlan impulzusformát biztosít, növeli a teljesítményt és lehetővé teszi az impulzusok több oldalról érkező hatását. Így egy teljesen új és egyedülálló orvosi technológia jelent meg a piacon.

Melyek a glaukómára irányuló terápia előnyei?

 • Az érintett szövetekben javítja a mikrocirkulációt.
 • Javítja az oxigéndús vérrel és tápanyaggal való ellátást, valamint a metabolitok kiválasztását.
 • Javítja a szemüreg keringési feltételeit.
 • Hála a könnyű kezelésének, alkalmas az otthoni ápolásban is.
 • Egyszerű megoldásról van szó, így nincs szükség további gyógyszerekre.
 • Nem-invazív kezelés.

A Biomag 3D technológiája és hatásai - MUDr. Peter Bednarčík, CSc. ismertetése

Az impulzusterápia hatásai - tudományos tanulmányok

A Biomag 3D pulzáló terápia klinikailag legjelentősebb eredménye a glaukómában szenvedő betegeknél elsősorban az értágító és görcsoldó hatás.

A pulzáló mágneses mező (PEMF) alkalmazásának pozitív hatásait jelentős szaktekintélyek és neves intézmények klinikai vizsgálatai támasztják alá. Ezen klinikai vizsgálatok legújabb jegyzéke ezen az oldalon található. Forduljon hozzánk, szívesen segítünk, hogy könnyebben eligazodjon a szakmai adatokban!

Osztályunkon igen jól tudjuk alkalmazni a pulzáló mágneses mező hatását. Nagyra értékeljük, hogy nemcsak a programok száma alapján tudjuk alkalmazni, hanem magunk is kialakíthatunk programokat. A készülék kisméretű, egyszerűen kezelhető, igen jó teljesítmény mellett.

Prágai Na Bulovce Egyetemi Klinika – Orvosi Rehabilitációs Osztály

A pulzáló mágneses mezős kezeléseket több, mint 10 éve alkalmazzuk gyógyfürdőinkben. A Biomag készülékeket úgy a rehabilitációs, mind a fürdőzéses gyógyítás keretében használjuk. A mágnesterápia kombinálása egyéb rehabilitációs módszerekkel igen előnyös, mivel a mágnesterápia hatásai más módszerek hatásaival összeadódnak (fájdalomcsillapító, ödémagátló, regenerációs és miorelaxációs hatás).

A készülékkel meg vagyunk elégedve, jól kezelhető applikátorokkal is és jók a gyógyítási eredményei. A páciensek visszajelzései pozitívak. Heti kb. 50 alkalommal használjuk

Masaryk Városi Kórház, Jilemnice

A Biomag készülékkel igen elégedettek vagyunk, amit az bizonyít, hogy naponta használjuk. Mindenkinek nagyon ajánlom, mert minél hamarabb kezdik el használni valamilyen problémára, annál könnyebb azt csökkenteni illetve kiküszöbölni.

František Zeman, Semily

A Biomag készüléket és applikátorokat nem kell családtagjaimnak javasolni, mivel mindannyian fokozatosan maguk próbálták ki. Megszerették egyszerű és praktikus kezelhetősége és az időmegtakarítás miatt. A tájékoztatóban további lehetőségeket találtak használatára.

Jan Šrotíř, Vyškov

Információs kiegészítő: A terápia eredményei egyéniek lehetnek és ezért nem mindig felelnek meg az itt közölt tapasztalatokkal.

Az orvosok és ügyfeleink az alábbi betegségek ill. panaszok esetében is alkalmazzák a Biomag pulzáló terápiát:

 • Cukorbetegség
 • Gerincfájdalmak
 • Lábszárfekély
 • Magas vérnyomás
 • Karpális alagút szindróma
 • Ízületi gyulladások
 • További panaszok

 

Foglalja le a Biomag 3D pulzáló terápia kipróbálását – Most akciós áron

A Biomag Medical s.r.o. nevű cég minősített partnerei segítségével lehetővé teszi a Biomag 3D pulzus terápia kipróbálását egész Magyarországon.

A cél az, hogy mindenki megismerkedhessen a készülékkel és a terápiával és személyesen ki tudja próbálni. A szolgáltatás ára általában 70 EUR körül mozog, a legközelebbi Biomag partnertől való távolság szerint.

Használja ki a lehetőséget és próbálja ki a szabadalmaztatott 3D pulzus technológiát saját otthonában vagy a legközelebbi Biomag partnernél! Most térítésmentesen!

Zákazník

A * -gal jelölt tételek kitöltése kötelező.

reCAPTCHA
Személyes adatok feldolgozása.A személyes adatok feldolgozásáról tájékoztató kiegészítés itt található.