Fibromyalgia gyógyítása alacsonyfrekvenciás pulzáló elektromágnesterápia segítségével

Szerkesztő: | 2019. január 7.

Randomizált, kettős-vak, placebo kontrollos klinikai vizsgálat

Sutbeyaz, Serap Tomruk MD, Sezer, Nebahat MD, Koseoglu, Fusun MD, Kibar, Sibel MD

A vizsgálat célja az volt, hogy felmérjék az alacsonyfrekvenciás pulzáló elektromágneses terápia (PEMF) hatását fibromyalgiában (FM) szenvedő nők esetében. 56, 18-60 év közötti fibromyalgiában szenvedő hölgyet véletlenszerűen két csoportba osztottak, egyik a PEMF terápiában részesült (n=28) csoport, másik a placebo kontrollos csoport (n=28) volt. A kezelés 3 héten át napi két alkalommal történt. A kezeléseket FIQ űrlap kitöltésével, vizuális analóg skála (VAS), a páciensek összesített értékelése, a BDI és SF-36 módszerrel értékelték ki – 4 és 12 héttel a kezelések befejezését követően. A PEMF terápiában részesülő csoport a terápia végén az FIQ, VAS, BDI és SF-36 mérések szerint minden téren jelentős javulást mutatott. A FIQ, VAS és az SF-36 fenti ppozitív paraméterei 12 hét után is megmaradtak. A placebo csoportban szintén javulás állt be minden téren – az FIQ kivételével. A 12 hét utáni felmérések szerint a placebo csoportban csupán a BDI és SF-36 módszerek mutatták a pozitív hatás megőrzését.

Összefoglalás: Az alacsonyfrekvenciás PEMF terápia a fájdalom enyhítése mellett javítja a fibromyalgiában szenvedő hölgyek szervi működését, fáradékonyságát és általános közérzetét.

A fibromyalgia gyógyítása mágnesterápia segítségével – az Önök kérdései

Felkeltette érdeklődését a mágnesterápia fibromyalgiára gyakorolt hatása? Szeretne többet megtudni a mágnesterápia használatáról fibromyalgia esetén? Vegye fel velünk a kapcsolatot!
Forduljon hozzánk bizalommal, válaszolunk a fibromyalgi mágnesterápiás kezelését érintő kérdéseire.

Tudjon meg többet a mágneses terépiáról: A pulzáló mágnesterápia (PEMF) alapelve